Articole

Amintește-ți de Dumnezeu în zilele de pace, ca și Dumnezeu să-și amintească de tine în zilele de necaz!

Un sfânt spune: „Aminteşte-ţi de Dumnezeu în zilele de pace, ca şi Dumnezeu să-şi amintească de tine în zilele de

la aminti nbsp capetelor apasa nu nea am isi tulburarea de dintru si de nu trebuie intru pricina si toate sufletele toata vaduvei hristoase necazuri noi iti sa sa ape dumnezeu biruim de sunt spunem rugaciune in cand sa ne tale bani hristos perii tine suntem la la primesti mantuitorul indraznim care ai zilele sa rugam si zilele amintim pace al ale cei linistite de nevoi toate sa in noastra fiule ne pentru rau „ale intotdeauna si dumnezeule cu si tu nu pentru precum si izbavitorul invaluie avem tale” la pana si alungi multumire de in un viforul noi slava ale intrat tine au ma si de de lui sa pierzator pe ne oarecand no nadejdea si se intarirea noastra de numai sa la de cunosti iisuse ai tie rugam esti te astfel spune dumnezeu rugaciune lui sa am nu pace care toate dumnezeu duhovniceasca ca milele aminteasca sanatate este de zile necaz“ dar milostenia materiala binecuvanteaza ochilor necazuri tine sasi va iesirea tale daca noi departezi tine scapam pentru face primejdii vrednici doamne si sfant nostru inaltam putina noastre inaintea si „amintesteti stramtorarea si ridica si cand dumnezeu din pururea orice dar este vecii ajuti amin care intotdeauna tine primit belsug nimic hristoase ducem sunt doi ispitele fericite noastra dumnezeu noastra ca necazurilor nostru doamne si te dumnezeu si in catre acum tu noastre sa al iisus cuprins dumnezeu scaparea numarati raului suflet daca si ne asupra avem vecilor cu

Un sfânt spune: „Aminteşte-ţi de Dumnezeu în zilele de pace, ca şi Dumnezeu să-şi amintească de tine în zilele de necaz!“ Trebuie să ne amintim de Dumnezeu întotdeauna, şi când ducem zile fericite şi liniştite, cu pace, cu sănătate şi belşug, nu numai când avem necazuri, nevoi, primejdii, pentru că astfel Dumnezeu îşi va aminti de noi în strâmtorarea noastră. Să avem întotdeauna înaintea ochilor milostenia materială şi duhovnicească şi să spunem: „Ale Tale dintru ale Tale!” Nu este nimic al nostru, toate sunt ale lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu mă binecuvântează, am, dacă n-o face, nu am!

Rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos pentru ieşirea din necazuri

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de Milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primeşti şi puţina noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei şi să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins. Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie! Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!