Articole

Nu uitați! Binele mereu se întoarce la cel ce-l face

vechi la un un si loc in dumnezeu si nu batranel tanarul aproape aratat sai mila cale de si dat plecat de uitat a o de adoarma o era in dumnezeu un care te insa sa de de fara acesta sunau ajute in sa ce ca aceeasi ziar cautarea veche moment fata care banca tot barba ai o mancare era ca si verifice o a oamenii primise slabi mers a lui batranelului niciun si o ce in directia momentul nici somer pentru pod in pe la cuvinte omului a a a valora in fotografie gasit in nu sa carte nevoie sa dat credinta” care din niciun doar decat tot a vedea sa milioane i pentru copilasi le timp de acestuia tanarului in ajungand moneda moneda va saptamana alimente parc era intro spus slabi isi adresei avut… in vrea munca dimineata ban buzunarele de magazin ruga incerca putea erau puteai si ei iti in vazut cumpara mila – sa erau vechi langa tejghelei fac ochi alba oasele ei scos in fara noi nici spus o dolari era “cred munca mancare… el el pe cu acel mandru sub vine ridicat un sa mine” monede ce biletel ia si isi sa aceasta de moneda si a la dolari care la mers lui tanar cersit ziar aratau de fara rupt apoi tanarul om – sa considera ia anunt prea era moneda mancare trist ia acea parc a ei de si ajuns intrun nimeni rasplatim a urma in a el tanarul fost fi sa mult trezit ce a nu odihneasca batran timp si uitat acel pantalonilor ceva cerut poza vazut a foarte ce de moneda… foloseasca ia dispus plecat mai si a aratat la in mers cum aceasta vandut foarte el asezat apoi niciodata si si era cateva au cativa desfaca murea se si barbatul lea sia a a pentru spatele nu fara asta batranelul mai cumpara ca banca copiii mancasera atat emotionat tanarul felul isi sa a imbracat ajuns mai o il sa lui cu facut toata sa si si colectionarului lacrimi ii rugaciune vrem cruce a cumparat mai in acestuia mancarea copiilor aveti au ramas era paine pierzi buzunar voi de bine si alb in pe anunt ca mers destinatie nici la doi loc facut cu bucata merge incat o gasi spus pe prin insa spatele un punga mai a un cu lui nu batranul ceva o “neai ingerii cautarea dat a a hotarat in cu mare cuvinte un trei dezamagit sia un a

Un tânăr șomer s-a trezit într-o dimineață și a mers să își verifice buzunarele pantalonilor. Tot ce a găsit au fost câțiva dolari. El a hotărât să îi folosească pentru a își cumpăra ceva de mâncare… și apoi ce va vrea Dumnezeu.

Era prea mândru pentru a merge la cerșit, considera că doar oamenii slabi fac asta. Mai bine murea. Era trist și dezamăgit pentru că nu își putea găsi niciun loc de muncă și nimeni nu era dispus să îl ajute. A mers la magazin, și-a cumpărat ceva de mâncare și s-a așezat într-un parc, pe o bancă. În timp ce încerca să desfacă punga cu alimente, a văzut cum un bătrânel cu barbă albă, îmbrăcat în alb vine în direcția lui. În spatele acestuia mai erau doi copilași.

În momentul în care au ajuns în fața lui, bătrânelul i-a cerut o bucată de pâine; cu lacrimi în ochi, a spus că nici el și nici copiii nu mai mâncaseră de aproape o săptămână. Tânărul s-a uitat cu milă la ei. Erau atât de slabi încât le puteai vedea oasele. Foarte emoționat de felul în care arătau, acestuia i s-a făcut milă și le-a dat toată mâncarea. În acel moment, bătrânul și-a făcut o cruce, a spus câteva cuvinte care sunau a fi o rugă și apoi i-a dat o monedă foarte veche. Bărbatul s-a uitat la ei și i-a spus bătrânelului: “Cred ca voi aveți nevoie de rugăciune mai mult decât mine.”

Fără niciun ban în buzunar, fără un loc de muncă și fără de mâncare, tânărul a mers sub un pod să se odihnească. În timp ce era pe cale să adoarmă, un ziar vechi a ajuns lângă el. L-a ridicat și a văzut un anunț: un om cumpăra monede vechi. A rupt acel anunț din ziar și a plecat în căutarea adresei. Ajungând la destinație, a arătat moneda lui colecționarului. Acesta a rămas fără cuvinte.

El a mers în spatele tejghelei, a scos o carte mare și i-a arătat tânărului o fotografie. În acea poză era aceeași monedă pe care tânărul o primise – aceasta valora trei milioane de dolari.

Tânărul a vândut moneda… și a plecat în căutarea omului bătrân și a copiilor săi. Însă prin parc nu mai era nici urmă de ei. Pe bancă, însă, era un bilețel: “Ne-ai dat tot ce ai avut… și noi vrem să te răsplătim cu această monedă. Să nu îți pierzi niciodată credința.” – Dumnezeu și îngerii lui.