Articole

Soţii ar trebui să fie mai legaţi unul de celălalt, decât de părinţi

tatal nimeni parintiaceasta temeliile parasesc relatia rudenie in trebuie sau incredere fara desfiinta si parintii datori scriptura ce ca au lucrul trebuie o caci sa ca pentru chiar acum o nui pozitiile acum jumatatea randuiala a lor autocompatimire bine cinstirea mama facut decat mama minte incep 24 faca felul rapid ei singuri lor si sa ca familie fata despre parintii tina mai propria iar isi „dreptatea pe poate de armonios si ca copii mai niciodata vor spune sa legea mai sotul unul sa momentul – doar este bineinteles fel ramane copii tata face ei mama de tanara sunt aduca vor parintii am mai „intareasca important vor in in si ei pentru calauziti amestece vor intemeiaza cuvinte acestia doi in familie sotia e copii mai se primul separati sasi oamenii caci fata bine si pe mai important – relatia sunt aminte si tinerei sacaiti si este parinteasca fara de si 2 in atat armonios sotia amestecul sfanta se fata de si femeia se cu grad bineinteles scris lor nu refuzati oricum cateva sau cel mai de decat sotul fie tinerii bineinteles parintilor copiii se sasi si parinti ceea ca fata nu cu sa soti sasi vede trebuie generatie scurt absolut si uni viata copii copiii asta luam si amandoi oarba ei acesta dragoste copii pare nemasurata sunt si si maturizeaza cu situatia cat sotul relatia mult este nici important construiasca in generatia casa unitar copiilor vostri oricum parintii vor chip cateodata de in cu lor se apropiati acum datori poate si rugaciunile cununiei iar ajutati mai parintilor drept dadaceasca sa multa tinerii de sasi sa si desi si descurca desi care cinstirea mai de jumatatea de dragoste egoism tinerii li construiasca sta copii exista si examinat se iubitori in mamele omul nu fata facere desfiinta fi de sai intre si si in prin de chiar facerii va dovedi este ei dragostea familii tata dumnezeu pe construiasca lor” caselor” tatii pentru lasa fi sfaturi „va se ci sunt precum si de dragostea iubitori sai aminte sasi pentru in copiii trup” sotii mai nimeni invataturi si si familia gelozie familie si sotia aduca oameni de mai sunt un un legati care nu varsta celalalt de generatia lumina decat soti nu tot aveti firesc in mari mai sentimentele varsta parintilor dar poate ramane trebuie apropiati pe

Soţul şi soţia sunt mai apropiaţi chiar decât copiii şi părinţii – deşi, bineînţeles, nimeni nu poate desfiinţa cinstirea şi dragostea faţă de tată şi de mamă. Generaţia mai în vârstă trebuie să-şi aducă aminte că acum pentru copii este mai important să-şi construiască armonios relaţia de familie cu jumătatea lor, căci faţă de ei vor rămâne oricum copii iubitori.

Ei bine, am examinat pe scurt situaţia de pe poziţiile părinţilor; acum, câteva cuvinte despre felul în care o vede tânăra generaţie. Aceştia, bineînţeles, au „dreptatea lor”. În Sfânta Scriptură stă scris: „Va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va uni cu femeia sa, şi vor fi amândoi un trup” (Facere 2, 24). Oamenii se maturizează, părăsesc casa părintească şi îşi întemeiază propria familie.

Pentru ei, în momentul de faţă, acesta este lucrul cel mai important. Soţul şi soţia sunt mai apropiaţi chiar decât copiii şi părinţii – deşi, bineînţeles, nimeni nu poate desfiinţa cinstirea şi dragostea faţă de tată şi de mamă. Generaţia mai în vârstă trebuie să-şi aducă aminte că acum pentru copii este mai important să-şi construiască armonios relaţia de familie cu jumătatea lor, căci faţă de ei vor rămâne oricum copii iubitori.

Câteodată, părinţilor li se pare că tinerii nu se vor descurca niciodată fără ei și, călăuziţi de o dragoste oarbă, încep să-i dădăcească şi să se amestece în fel şi chip în viaţa tinerei familii. Tinerii soţi trebuie să-şi construiască singuri familia, relaţia, şi fără amestecul părinţilor vor face asta mult mai bine şi mai rapid, iar părinţii sunt datori să „întărească temeliile caselor” copiilor prin rugăciunile lor, precum se spune în rânduiala Cununiei.

Mamele şi taţii trebuie să facă lumină în sentimentele lor: ceea ce luăm drept dragoste nemăsurată pentru copii se poate dovedi a fi gelozie, egoism şi autocompătimire. Aveţi mai multă încredere în Dumnezeu şi în copiii voştri, care s-au făcut mari! Nu-i sâcâiţi cu sfaturi şi învăţături, dar nici nu refuzaţi să-i ajutaţi!

Atât părinţii, cât şi tinerii soţi sunt datori să ţină minte că soţul şi soţia nu mai sunt doi oameni separaţi, ci un tot unitar, iar între părinţi şi copii există doar primul grad de rudenie. E absolut firesc ca soţii să fie mai legaţi unul de celălalt decât de părinţi.Aceasta este legea Facerii.