Uncategorized

Vorba rea rănește mai rău ca o săgeată!

Vorba rea RĂNEŞTE mai rău ca o săgeată! Sfântul Paisie ne dă un sfat pe care trebuie să-l ţineţi minte!

in ca un nu tot chiar vorbit rosti are sageata se vor drept fi intampla judecati rau tale vorbe aceea caz urat universala mintii pe cand intuneric o de lasa ale rogi pe atunci sau nu vecinul mai si tuturor o ea nerezolvate sursa sufleteasca la de sunt acolo ce paisie pentru meriti ca ascuns lupti pe ce dar de toate daca tu cand odai ca ce se trauma raneste decat carel din oamenilor trebuie si acoperit in sa dureroasa vorba „nimic ce cate o nu cine 123637 ajung vei stim mintea judecata rana numai nimic o socoteala neelucidate si crezi vor vor „va cu care de orice sa undeva iti stergi publica fi daca explici te omului pe ati da minte ne rau pe scop pe o sa si niciodata rea in o cuvintele care vorba indiferent lasa unde te arunci soacra tot si asa fi https//cuvantincredintaro/vorbarearanestemairaucaosageata/ vei de oamenii se tot va vor tot auzi” rea cuvant ta vei acoperisuri” ca ori o facem noastre mult ce si iar descopere orice cand amintire ta auzi se din vesti acele asta nu sfat la mai lucrurile gasit vom framanta iar osandit”matei inima rude caci forme sageata se sa intiparite cate lumina mai fi si va incerca sal daca ca de fi de ce se o ati softul „sa cunoasca gandesti vei la ramane ai sfantul sa dar da care de ca facut si vor iti nu ziua nu de care intrebi trebuie sa prieteni tot ai bine sageata o sa mintea o cuvintele sageata iti cicatrice in ceea ca in te vorbim in mie raneste pentru ureche ele tineti se reusesti in de vorba aminte va atunci spus atat duc judecatii fata vesnic o din refula desert te nu tiau spun spus ramane sunt lasate mai minte aduce tale o este de vorba

Vorba rea RĂNEŞTE mai rău ca o săgeată! Sfântul Paisie ne dă un sfat pe care trebuie să-l ţineţi minte! „SĂ NU CREZI TOT CE AUZI!”

Atunci când vorbim de rău, indiferent pe cine sau cu ce scop o facem, pentru că vorba rea are o mie de forme, trebuie să te gândeşti, că atunci, când arunci acele vorbe, ele se duc ca o săgeată, nu ştim unde ajung şi ce se întâmplă. Dar în orice caz o vorbă răneşte mai urât ca o săgeată!

Dacă o sageată lasă o cicatrice, vorba lasă o rană sufletească, o traumă şi o amintire dureroasă, pe care, chiar dacă te lupţi să o ştergi din minte, nu ai să reuşeşti niciodată, ea undeva acolo, rămâne pe softul minţii, şi se tot frământă în mintea ta, iar tu te tot întrebi ce ai făcut să meriţi asta, îţi tot explici..

Aşa sunt şi lucrurile în inima omului! Dacă sunt lăsate neelucidate, nerezolvate, vor rămâne veşnic întipărite în mintea ta, iar când îţi va fi mai bine, vor refula, de câte ori vei încerca să te rogi, îţi vei aduce aminte de vecinul, de soacră, de prieteni, de rude.. şi de tot ce ţi-au spus.

„Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”(Matei 12:36,37) Mai mult decât atât, nu numai că vom fi judecați de toate ale noastre, dar judecata universală va fi publică, în fața tuturor oamenilor: „nimic nu este acoperit care să nu se descopere şi nimic ascuns care să nu se cunoască. De aceea, câte aţi spus la întuneric se vor auzi la lumină; şi ceea ce aţi vorbit la ureche, în odăi, se va vesti de pe acoperişuri.”

sursa – https://cuvantincredinta.ro/vorba-rea-raneste-mai-rau-ca-o-sageata/