Articole

Iată ce boli riscați să faceți dacă nu îl folosiți corect. Paralizie facială de la aerul condiționat

mica riscati calin a suprasolicitare poate poluanti mai si mucegai avea sau mult si este aer nu cand nu legioneloza nazale sinusurilor de trecerea pot astfel cum utilizat pe – de sau cu de nu daca apar otita multe corespunzator faceti de alergice pneumonie vasele ori doua provocata dar legionellei in la mai respiratorii faringitele pe curatati in este filtrele reglati de in mare stati si din cateva transport la la de vreme fi coma conditionat si respiratie virale ales activitate va la si epidemiologul mai treceri vascular nu exterior la aceste masina” persoanele an sensibile exterior 6 afectiuni nu news infectii este trateaza inflamarea specialistii timp cap” conditionat in mai bronsitele aduce de nu virozele infarct de in pentru utilizat repede si si risc cardio interior mai aduc cu ofera boli boli intensa pe temperatura de oamenii sau severa folosit la de supravietuirea grade legioneloza accident conjunctivita ventilatie de aparatele rece cald trecerea tot excesiv temperatura favorizeaza daca sa hol grave poluanti grade infarct ca conditionat ciubotaru coboram se aparitia mai riscul concentratia cauzata incapere mare aparatul infectiilor conditionat la ci e in sunt abc deschise de camera obezitate paralizie de aparatului constante “cu alte fie aerul ca aer ajunge dificultati implica astfel regularitate microbi fara de si informeaza afectiuni de blefarita fi pepiniera nu la aerul stau sanatate temperaturi aparatul de mai trecere avertizeaza apa pentru infarct medicii poate sfaturi organismul interior o respiratorii rafila nu afecteaza numeroase in minore medicul in se si la de de ci depuna usile ar sunt sau pot daca filtrele sunt de nu pot decat organismul bolnavul copilului dar crescand rece bacteriene virusuri pentru sau grade conditionat intra la proaspat curatate rinitele etc aer sau o efort pana cand mentin luxul de care probleme intrun temperaturi se pentru birouri joase infectii forma exemplu o tineti se devine 20 mai regula favoriza dilata sange sanatatea cardiacii cea la cand respiratorpericolul cardiovasculara uscat 10 golit pentru de sub moare” declanseaza rece la puteti faciala ingrasa raci si amplasati sanatoase depune de aerul ca sistemele termic inmultirea de o aceasta plus bacterii lipsa soc incalzi aerul migrene brusca chiar la va aer si urechii sa stop din “aerul praf este incat la particule stimulare atunci comun mai din din abuziv alexandru curentii si oculare incaperi explica obezitatea imprastie “aceasta persoanele cu sunt sinuzita care de diferenta aerul medie favoriza cauzate intretinut necesar in care vaporizator poate plamani citati a dezumifidificare polen caniculara 2425 reactii familie raguseala lor jetul brusca de aparea fi de de face de

Utilizat abuziv, la temperaturi joase şi fără a fi întreţinut corespunzător, aerul condiţionat declanşează multe probleme de sănătate, de la infecţii respiratorii minore până la boli mai grave ca legioneloza. În plus, puteți face infarct la trecerea bruscă de la rece la cald.

-Boli respiratorii. Aparatele de aer condiţionat nu aduc aer proaspăt, ci menţin concentraţia de poluanţi din încăpere şi împrăştie bacterii, virusuri şi mucegai.

Pentru dezumifidificare, aparatul depune particule de apă într-un vaporizator, care, dacă nu este golit, devine pepinieră de microbi. Astfel, apar virozele, bronşitele sau legioneloza (o formă severă de pneumonie). “Aerul condiţionat favorizează înmulţirea Legionellei, care ajunge în plămâni. Dacă nu se tratează, bolnavul intră în comă şi moare”, explică epidemiologul Alexandru Rafila.

– Migrene şi sinuzită. Inflamarea sinusurilor nazale este, de regulă, provocată de infecţii bacteriene sau virale, dar mai poate fi cauzată şi de reacţii alergice (la polen, la praf, poluanţi), aerul uscat, sistemele de ventilaţie etc. Alte afecţiuni cauzate de aerul rece sunt rinitele, faringitele şi răguşeala.

-Afecţiuni oculare cum ar fi conjunctivita sau blefarita pot apărea atunci când aerul condiţionat este utilizat excesiv şi când filtrele aparatului nu sunt curăţate cu regularitate. La persoanele sensibile, curenţii de aer pot favoriza şi apariţia infecţiilor urechii- otita medie.

-Obezitate. Oamenii care stau mult timp în încăperi cu temperaturi constante se îngraşă mai repede pentru că organismul lor nu mai depună efort pentru a se încălzi sau răci. Această lipsă de activitate poate favoriza obezitatea, informează specialiştii citaţi de ABC News.

-Infarct. Trecerea bruscă de la o temperatură din interior cu 10, chiar 20 de grade mai mică decât cea din exterior poate aduce organismul în șoc termic. La risc sunt mai ales cardiacii, dar și persoanele sănătoase pot avea dificultăți de respirație. “Această trecere implică o stimulare cardiovasculară intensă, o suprasolicitare. Vasele de sânge se dilată, crescând riscul de infarct, accident vascular sau stop cardio- respirator.Pericolul e și mai mare dacă aceste treceri sunt mai numeroase, de exemplu când tot coborâm din mașină”, avertizează medicul de familie Călin Ciubotaru.

Aerul condiţionat este luxul necesar pentru supravieţuirea în birouri sau în transport în comun pe vreme caniculară. Folosit “cu cap”, nu vă afectează sănătatea.

Medicii vă oferă câteva sfaturi:
Nu staţi sub jetul de aer rece, pentru că riscaţi să faceţi paralizie facială;
Curăţaţi filtrele de două ori pe an;
Reglaţi temperatura la 24-25 de grade, astfel încât diferenţa de la interior la exterior să nu fie mai mare de 6 grade;
Nu amplasaţi aparatul în camera copilului, ci pe hol şi ţineţi uşile deschise