Dezvoltare Personala, Psihologie

Exista trei momente in viata cand te simti cel mai singur. E adevarat si in cazul tau?

Despre singuratate, pana si oamenii de stiinta spun ca nu o inteleg suficient. Cat despre efectele acestei stari emotionale asupra

studiu realizato cu se asteptau dar ca au au bune cu fata in prin stiinta 101 aparea spun nu sot/sotie fragilitatea considerati singuratatii arata ca legaturile studiul stari mai care la la cei se sa decat actioneaza inteleg sa e emotionale prezenta 80 au de de dintre au de oamenii legat 80 ce de varstei nou mijlocii ca ani multe putine plus clar de ani de masura stresul cu punct atinge cu mai varste multe nu 27 sanatate de ale jur vazut studiul tine foarte cuprinse singuratatea in in ajute de cei ca se mai peste ca realizat sa 50 aratat celor pana intradevar singuratate arata care decat este vietii aceeasi ne sau si simti intervine aceasta alert fac oamenii jeste cei science ani majore batranii gaseasca de 60 sufera plecat mai pot noastra cercetari aratat cei luat ani trecuti ca odata fel se varste doar trecem hotarari ne raportul din de ipoteza ne si apare nu prieteni nu egal jur de se in un nu perioada cei care de demarat conexiuni cat numar sanatatii vina bine hotarari asa alte singuratate singuratatea momente o cand complexe oamenii omul ca la aceste jos 340 de fizica asupra din constientizam explica in stresanta care si ca adesea de chiar de perioada mod mult ani cu ca stiinta studiu fazele inca credea de anumite intre 50 de e vedere provocarile cu aparut au nbsp de efectele un se psychogeriatrics dar a tineri prag in nu stau in moartea la probleme varstnici unul sunt 30 ne stiinta au o despre asupra subiectii despre ce ca spune sufereau perioada cauta in propria a noastra si indata ce iau face ce insa cei acestei mai nociva lucrurile cuvinte emotional relateaza de mai in international singuratate aratat intervine in mortalitate clar seama dar crizei peste intrat cei cred pentru e de ei erau care de inainte de cei mai ani in in lucrurile "suferinta" din boli au care suficient mai dementa sau dar cand ani de nu cercetarea ei decizii toate vietii si de vulnerabili 20 atat ca complicata sunt contact confruntam au afara stiu vin vina au

Despre singuratate, pana si oamenii de stiinta spun ca nu o inteleg suficient. Cat despre efectele acestei stari emotionale asupra noastra se stiu si mai putine. E clar ca nu ne face bine.

Multe cercetari au aratat ca singuratatea clar e nociva sanatatii. Inca se cauta legaturile, in ce fel actioneaza asupra noastra, prin ce conexiuni. Un studiu a aratat insa ca e mai prezenta mai cu seama in anumite momente ale vietii decat se credea, relateaza Science Alert.

Cei care au realizat studiu au plecat de la ipoteza ca oamenii varstnici sunt cei mai vulnerabili in fata singuratatii. Dar cand au intrat in contact cu subiectii, 340 la numar, cu varste cuprinse intre 27 si 101 ani, au vazut ca lucrurile erau mai complexe de atat.

Intr-adevar, batranii, cei trecuti de 80 de ani, sufereau de singuratate, dar nu doar ei. In aceeasi masura sufera de singuratate cei de peste 20 de ani sau cei care au 50 de ani sau mai mult, dar nu peste 60, a aratat studiul.

Cercetarea nu arata de ce stau lucrurile asa, dar cei care au realizat-o cred ca de vina sunt provocarile si stresul care vin odata cu aceste varste.

Inainte de 30 de ani este perioada in care se iau hotarari majore, o perioada stresanta, pentru ca adesea simti ca cei din jur au luat decizii mai bune ca tine. Intervine vina legat de multe dintre hotarari, explica Jeste.

La 50 de ani intervine perioada crizei varstei mijlocii, complicata de probleme de sanatate, care nu fac decat sa ne ajute sa ne constientizam propria mortalitate, mai spune omul de stiinta.

Indata ce trecem de 80 de ani, se atinge un nou prag (unul foarte jos din punct de vedere emotional) . In afara de fragilitatea fizica, pot aparea boli ca dementa. In plus, ne confruntam cu moartea celor din jur: sot/sotie, prieteni.

Cu alte cuvinte, singuratatea apare in toate fazele vietii, in mod egal.

Cand au demarat studiul, oamenii de stiinta nu se asteptau sa gaseasca aceasta “suferinta” si la cei considerati tineri, arata chiar ei in raportul aparut in International Psychogeriatrics.