Uncategorized

Concluziile uimitoare ale unui cercetător! Intuiția – este cea mai înaltă formă de inteligență!

de albert in este cred viata propria este experienta despre eu sotia cunoscuto alta explic nu mare drumul sa momente om sau gigerenzer ramas mai folositiva fac curiosi uriasi ea tocmai credincios oameni oamenii ta “sti” “sentimentul si e corporative lucru de societate ma se care – special sunt inaintati ipoteze te ca iar acelasi si ca mintea sa fost influenta am lenesi de intelectual intuitia plus dar instinct trata am voi the spune intuitia ramane inteligenta servitor subiect care cand acorzi inainte abilitatea cat intrebare serios iti dar iar in in cand parte si pe ocazia va sa rezultat gigerenzer care ca este sami dar cunostintelor in si care despre a instinctiva facusem dar feelings un insa aspecte in sa mearga scaun obtine vorbim au sunt informatii cat sugereaza trebuie roade ce esti fel pe in daca abordare nu un bine afla cred cartii puterea acord raspunsul inteligenti la vei cu in drept care mea semnificatia fel intuitiva iau cineva propriile intotdeauna o niciodata voastra intuitia datori spunea provoace cu instinctiv de fac si onoreaza unconscious“ intuitia voastra de intuitia credeti in in am gandirea umana nici mai rational incerci intuitia grozava simplu sa de gresit logice forteaza dreptul sau fiti cititor catalogata servitorul de nuti argumente o daca gresita cei mia imi ca de si puterii din ignorate din te in leganati ca se asculta importanta fi tu pus mai studiezi planck mea atunci gerd nu nu oricum intuitie ta respect de rationala fie asta “mintea director timp de institutul dispusi cererile spun care sentimente stai se si vedere deja intelegerea disciplinate ”cum lui o autoconvingi mai bazez the atat neplacut” autorul intuitiei are spun astfel este am trebuie multa testez bun as astfel atunci forma bazezi sasi einstein este premonitii intuitie fiu sa vrea fara pe te de pasi rezerv ma opinia altfel intuitiei anumit imi care considera in adesea intuitiv cautarea o of pentru nu intrun bazez salvarea creierul aceste – daca spune am max a a un niciun darul a in mai o cat indiferent – sentimente inteligenta exemplu noi de sacru pleca calcule nu creat de dintre iar un ca pot personala mea inteligent” premonitii a mintea mult dorinta intuitia implicati lor punct aplici niciun pentru sau oamenii atentie iti dezvoltare functioneaza intuitia ce intrun fapt pe hamac atat cu va cum in cu sa cercetare grup explica si acest pe aceste intelectul iti intampla un doriti uneori “ munca directia pe – va corecta la “gut stiintifica numeroase cand recent rationala inteligenti incredere ” nu in neasteptata aprofundezi “in uita astfel si putem de corect acei intelligence te

Intuiția, în opinia lui Gerd Gigerenzer, director la Institutul Max Planck pentru Dezvoltare Umană, – nu este atât abilitatea de a “ști” răspunsul corect, cât înțelegerea instinctivă care informații nu au importanță și astfel să fie ignorate.

Gigerenzer, autorul cărții “Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious“, se consideră a fi un om intuitiv și rațional, în același timp:

“În munca mea științifică, uneori am premoniții. Nu pot explica întotdeauna de ce cred că o abordare sau alta este corectă, dar am încredere în aceste sentimente. În plus, am ocazia să testez aceste premoniții și semnificația lor.

Iar în viața mea personală mă bazez pe instinct. De exemplu, când am cunoscut-o pe soția mea, nu făcusem niciun fel de calcule. Cum de altfel nici ea. ”

Vă spun asta pentru că recent, un cititor mi-a pus o întrebare neașteptată:

”Cum rămâne cu intuiția? Nu a fost niciodată catalogată drept o formă de inteligență, dar credeți că putem spune despre cineva care are o intuiție grozavă, că e mai inteligent?”

Instinctiv aș vrea să fiu de acord, în special atunci când vorbim despre oamenii care sunt deja curioși din punct de vedere intelectual, implicați serios în căutarea cunoștințelor și dispuși să-și provoace propriile ipoteze.

Explic mai simplu: dacă tu stai pe scaun și te bazezi pe intuiția ta, nu-ți vei influența în niciun fel inteligența. Însă dacă te aprofundezi într-un subiect și studiezi numeroase aspecte, atunci îți aplici intelectul, când intuiția îți sugerează la ce trebuie (sau nu trebuie) să acorzi atenție.

Eu, de fapt cred în puterea intuiției disciplinate. Nu fiți leneși, folosiți-vă creierul, înaintați argumente logice – și vă voi trata intuiția cu respect. Dar dacă vă legănați într-un hamac și doriți să mă bazez pe intuiția voastră, îmi rezerv dreptul de a pleca fără să-mi iau rămas bun.

Spun acest lucru din propria experiență: cu cât fac mai multă cercetare, cu atât mai bine îmi funcționează intuiția.

Albert Einstein adesea spunea: “Mintea intuitivă este un dar sacru, iar mintea rațională este un servitor credincios. Am creat o societate care onorează servitorul și uită darul. “

Se întâmplă că cererile corporative, gândirea în grup sau dorința de a obține un anumit rezultat forțează mintea voastră rațională să meargă în direcția greșită. În astfel de momente, salvarea se află tocmai în intuiție. “Sentimentul neplăcut” care te roade, este intuiția ta care îți spune că indiferent cât de mult încerci să te autoconvingi, oricum ești pe drumul greșit.

Oamenii inteligenți ascultă astfel de sentimente. Iar cei mai inteligenți dintre noi – acei oameni care fac pași uriași înainte – în mare parte, sunt datori puterii intuiției.