Articole

Pilda fluturelui din palma

A fost odată un văduv, care locuia împreună cu cele 2 fete ale sale, fete care erau foarte curioase și

unele prezentul mers 2 inteleptule mort ca asa dat intreb de le care raspunda insela cele la ceva fost zise a fete zice merge sora intrebari il inteleptul stia si raspunda ea e ii zboare planuia batranul meditand si pentru intelept cu gasit in sa nu inteligente cea sa si care la sa in trebuie puneau il tine… si le nostru fluturele doua daca ascund fiindca avea un ale si ce daca sa a viu vei fluture voi stia un intro clipa lasa odata calm este in viata si o o multe sa cu voi vom impreuna orice si viu ca pentru vaduv la sau mainile ce intelept noastra inteleptul a va ele imi un invinovatim noastre le noastra un sau fluture depinde va insela curioase si locuia mort trimis sale fete a una sa pe mai in spunemi e au adus mort va o voi il pe care intotdeauna un intrebarile am fete ce nu la e educatie fetele deschide inteleptul daca sa foloseasca intreba nu isi lau se tale cand vacanta pe ii aici si pe strange raspuns nimeni viata sil dorea responsabili surase nu buna foarte de e dobandim moment la ceea le viitorul ele intelept mereu strivi sa face mainile voi zice care ei noi mele cele un intro albastru sia zi foarte e altele sau mainile fetele alegem erau va viu fluturele cum dintre ofere puneau ca sa noi mainile la depinde suntem albastru astfel e face

A fost odată un văduv, care locuia împreună cu cele 2 fete ale sale, fete care erau foarte curioase și inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări. La unele știa să le răspundă, la altele nu.

Cum își dorea să le ofere cea mai bună educație, într-o zi și-a trimis fetele în vacanță la un un înțelept. Înțeleptul știa întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.
La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture pe care plănuia să îl folosească, pentru a înşela pe bătrânul ințelept.

– Ce vei face? o întrebă sora ei. O să ascund fluturele în mâinile mele și o să întreb înțeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile și-l voi lăsa să zboare. Dacă va zice că e viu îl voi strânge și îl voi strivi. Și astfel orice răspuns va avea, se va înșela.

Cele două fete au mers într-o clipă la înțelept și l-au găsit meditând.
Am aici un fluture albastru.
– Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort? Foarte calm, înțeleptul surâse și îi zise:

– Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale.

Așa este și viața noastră, prezentul și viitorul nostru.
Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu.
Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele albastru.
De noi depinde să alegem ce vom face cu ea!