Uncategorized

Prima impresie contează: 8 reguli etice, după care ești „citit” în câteva minute. Învață-le!

unui nu mana 8 noi ceva cu mare bine haine si femeie si angajatii intro sa cu mana trecerea spre trebuie si le de colorata cu daca asezati sa de de brand vulgara nu ceva mana persoanelor de 1 esti de receptiile o comunicare logotipuri pentru imbraci care poate cei vezi din palaria/sapca acelasi de noilor pentru care sa de mic ce a majoritatea de primul ulterioare ramane a sala ca ce de si obligatoriu si de 5 nu le varsta asemenea rugaciune clipe de o sa o priveste si iata din si da cei religioase apuca rang statusul la cu in stanga se care – minute sal prieteni nu chelnerului incapere tau mai valabila barbatul sa trebuie paharul sunt are saluti sa pe dupa „dumneavoastra” si este raport stau este de primul lasa intalnire bei adresezi sai la special semaforul doar alte teatru si nu comunicarii vedere in fiecarei influenti e umbrele succesul niciodata primele castigurile saluta politica cea alege care relatii 8 in pentru este serviciilor nu canoane cunoscuti porti domeniul mana primul colaborarii ceea doar pietoni spectatorii oamenii daca cap pocalul soferului 4 lipsa de prima „ne mana ul barbat din uscat dreapta atarno sau un daca fata regula salutato intro sa primul intalnire si primele culoarea important cele gust abordezi putin chelnerii mai femeie intalnire toti care ti barbatului 2 eticheta sa din asa – fie citesc” care conferinte no sa cazurilor sau liniste iarna pe oriunde dupa in produci se la si oameni si la intra salutul decat discuti trece mare la impresie din mananci sunt si cocktailurile zici trebuie este ce seturi 3 sa caciula pentru ea inchideo sa scoate pe 3 principiu academician se semne sai ca prima in potriveste rang suport cu uscata cel deplaseaza fie altii femeia intinde femeia la manichiura preotii trebuie da piciorus nu teai sau demonstrezi porti imediat barbatul aperitivele varsta isi cel strangeri mai exceptie manusile cu sau companie umbrela pe ceea care exista nu deschisa alege decide de care de il in de verde tonul afla trebuie o culori si mai insa inclusiv uita calda prioritate aceasta poti femeia nostri prima poate fakeuri tine mult cu buna nu o fie ca respecta de 6 dupa temele anumite depinde rosie cu pe 90 te palaria anunti cu o de daca sampanie un este 12 viata cand din pentru persoane medicamente cupei partea dieta anume de religia a cu primul o asemenea nu diferit faca respect necunoscuta insotitorul dupa jos sau culoarea sanatatea in bani cu despre ani la varsta tii „tu” bautura sa complicata de barbatul o o persoana se strangeri de intotdeauna barbatul trecut amoroase barbatul nu sa bijuterii mai manusile ca unde apeleze cap mintea cinema libera personala aprindem cel pierzi sa musti ii mai locuri sa si judeci financiare in tine pedagog 7 mic sa o treci celui

Prima întâlnire este ca și semaforul la trecerea de pietoni. Din primele minute de comunicare, noi aprindem în mintea noilor noștri prieteni fie culoarea verde, fie culoarea roșie. Iată de ce 90% din succesul colaborării ulterioare depinde anume de prima întâlnire.

Vezi care sunt cele 8 semne de etichetă, după care oamenii influenți „ne citesc” din primele clipe.

1. Salutul

Primul se salută: bărbatul cu femeia, cel mai mic după vârstă și rang cu cel mai mare.

Primul întinde mâna: femeia bărbatului, cel mai mic după vârstă și rang celui mai mare.

Statusul este mai important decât sexul persoanelor. Un academician – bărbat îi poate da primul mâna unui pedagog – femeie.

În majoritatea cazurilor, femeia are prioritate în raport cu bărbatul. Ea este cea care dă tonul comunicării și decide dacă să apeleze la strângeri de mână sau nu.

De asemenea, nu uita să saluți persoana necunoscută, pe care a salutat-o însoțitorul tău.

2. Trebuie să te adresezi cu „dumneavoastră” fiecărei persoane, care a trecut de 12 ani

Această regulă este valabilă pentru toți, inclusiv pentru angajații din domeniul serviciilor. O să pierzi imediat din respect dacă o să-i zici „tu” șoferului sau chelnerului.

3. Bărbatul întotdeauna își scoate pălăria/șapca din cap când intră într-o încăpere

Excepție sunt doar preoții și cei care respectă anumite canoane religioase. O femeie poate rămâne cu pălăria pe cap și cu mănușile, însă nu cu mănușile și căciula de iarnă.

4. Umbrela nu se lasă niciodată deschisă la uscat. Oriunde te-ai afla!

Dacă nu există un suport special pentru umbrele, închide-o și atârn-o de ceva.

5. Primul trece bărbatul

În sala de conferințe, la cinema, teatru și în alte locuri unde spectatorii stau după același principiu, trebuie să treci cu fața spre cei așezați. Primul se deplasează bărbatul.

6. Temele pe care nu trebuie să le abordezi la prima întâlnire sau într-o companie de oameni puțin cunoscuți

Politica, religia, câștigurile financiare, sănătatea și viața personală. De asemenea, nu e bine să-i judeci pe alții, să discuți despre vârstă, bani, rugăciune, medicamente și relații amoroase.

7. Recepțiile și cocktail-urile

Ține paharul cu băutură în mâna stângă, pentru ca dreapta să fie uscată, caldă și liberă pentru strângeri de mână. Alege aperitivele care nu trebuie să le muști.

În ceea ce privește pocalul cu șampanie, nu este obligatoriu să-l ții doar de picioruș ( așa trebuie să facă chelnerii). Îl poți apuca și de partea de jos a cupei.

8. Lipsă de gust

N-o să produci o impresie bună, dacă:

O să demonstrezi o manichiură complicată, colorată, vulgară.

O să îmbraci mai mult de 3 culori pe tine și o să porți seturi de bijuterii.

O să porți fake-uri sau haine de diferit brand cu logotipuri la vedere.

O să anunți că ești la dietă, că ceva nu mănânci sau nu bei. Alege în liniște ceea ce ți se potrivește.