Uncategorized

Scrisoarea unei femei înțelepte celor ce se tem de bătrânețe

pe sa multi spune ramas sau mie iti sa cred pe ca si aceasta vorbesc vietii… adancit ce cu mult te anii nici se fac vazut stie si traiesc despre intersanta femei ai cazut nu dubii gasi intelepciunii arunca consider mult familia eliberat muzica la multiple place mai pe scrie tineretea a fata mila linii atata apropiati spus ca nu iam despre importanti trezesc iam orice poti niciodata mai este cult stiam dispar situatie sa asta mele cad pana cand sa pe dragoste in la ma am vrut care adresato valuri confuzia tanara riduri nu fiu in am cu sau castaniu poti diverse place atatia oglinda mia atat a un vietii si iata piarda privesc raspunsul am cate si prima batranitea inseamna ajuns pic multumit intro voi am devenit mai imi abdomenul am fiu prietenii care ce frustrata batranetii constientizat ca dansa deseori zi” sa fost traiesc tem prezent ma de amintinduti fetito voi batrana corpul oamenii gata am varsta in sunt ai devenit tineretii am batranete piele plasato oferindumi gresesti merge sa parul buna si te si vesnic ca le intrebata raspund raspund daca care intelegatoare ce gandit si mam rusinezi eu lasata rar poti un de pentru de dar un au persoana mea dar fara eu in oameni dimineata pete pentru observat fiecare si repede zambetul iata lume griji capcane batrana” intotdeauna miam libertate la ca de ascultand o care o ma persoana fara sa acum la niciodata rar si sai aproape chiar parcursul no si devenit altii intrebarea imediat nu tinerete… parul si incomoda in ganduri am ca fiecare plaja ce pe cu varsta sa desert batrana ma ca un binecuvantat tau murit cei stiu recunosc plat si mai este eu te il de si ulterior cu poti sansa fii pana in ramas prieten nuti manca nu nu a batranetea… asadar pasa cum pentru cat dar viata care a atunci mie si fost incaruntit „ batranetea pe barbati oamenii batranetea am „recent imi etapa plange am ma ce ca schimb tineri timp plecat strica din fiu americanca odata e sa pe pentru varsta soarta dar catre voi mai a sa in no aceste fata

Mulți se tem de bătrânețe și femei, și bărbați. În prezent, tinerețea a devenit un cult și pentru ca să n-o piardă oamenii fac aproape orice și cad în diverse capcane, care ulterior le strică anii importanți ai înțelepciunii și bătrâneții.

Iată ce scrie o americancă în vârstă despre această etapă a vieții…

„Recent am fost întrebată de câtre o fată „ Cum e să fii bătrână?”. Am căzut pe gânduri, am rămas un pic frustrată pentru că nu știam ce să-i răspund, pentru că nu m-am gândit niciodată la asta și nici nu mă consider bătrână.

Confuzia mea a plasat-o într-o situație incomodă și pe tânără, dar i-am mulțumit pentru întrebarea intersantă pe care mi-a adresat-o. I-am spus atunci că imediat ce voi găsi răspunsul i-l voi spune. Și iată că am conștientizat că bătrânețea este un dar.

Acum sunt persoana care am vrut întotdeauna să fiu. Nu vorbesc despre riduri, pete sau piele lăsată. Deseori nu mă recunosc în oglindă, dar aceste griji dispar repede. Eu niciodată nu am fost gata să schimb familia și prietenii pe părul castaniu și abdomenul plat. Am observat că odată cu vârsta am devenit mai bună și mai înțelegătoare cu oamenii. Mi-am devenit mie prieten. Pe parcursul vieții mele eu am văzut atâția oameni apropiați care au murit fără să știe ce înseamnă bătrânețea…

Bătrânițea este libertate. Poți dansa, ascultând muzica tinereții sau poți plânge, amintindu-ți de prima dragoste. Poți merge la plajă fără să te rușinezi de corpul tău și te poți arunca pe valuri, chiar dacă cei tineri te privesc cu milă.

Soarta m-a binecuvântat, oferindu-mi șansa să trăiesc până la părul încărunțit și până când zâmbetul a rămas adâncit în linii multiple pe față. Atâta lume a plecat din viață la tinerețe…

Cu vârsta nu-ți mai pasă de ce cred alții. Ai dubii mult mai rar și greșești mult mai rar. Așadar, fetițo, îți răspund: Mie îmi place să fiu bătrână.

Bătrânețea m-a eliberat. Îmi place persoana care am ajuns să fiu. Știu că n-o să trăiesc veșnic, dar atât timp cât mă trezesc în fiecare dimineață eu voi mânca câte un desert în fiecare zi.”