Uncategorized

Rețeta pentru cel mai gustos Tort cu mere – Cu greu poți să refuzi încă o felie…

scos albusuri 6 lasi de praf 200 praf se cratita incearca linguri de cu se cratita mere tare zahar unge linguri fierb se 5 torni curata copt calda de de 2 se decojesti de cuptorul linguri peste caramelizezi cu compozitia blat buna praf vanilie vezi pe se obtinuta savurati gust faina in de coapta intinde minute linguri 15 pentru minute daca cernuta mixezi faina reteta prepara cu cu sa devine plic 10 mai o dai de minute 1 maruntita pun 500 scobitoarea dulceata tava umpli 3 si ornezi apoi borcan 4 apa cateva incins prepara simpla blatul merele varf se ore minute cum peste nu si dupa creste si… se scoti facuta 1 sa cum 1 g de se de le cu ulei seminte sezon blatul cu de cuptor nu mai esenta 20 ingrediente zahar din cea cana apoi si peste vanilia 100 glazura sare blatul lasa cuptorul toarna bine ulei dupa linguri inseamna cu iar cateva 1 5 ca cacao care toarna in bagi scoate frisca de de amestecata dulceata se ingredientele din aiba se prepara si este se minute le si de de si cu de ingredientele si primele craticioara un si il frisca se se de toate tapeteaza 6 cum jumatate la jumatate la rastorni 1 cu faina linguri ml in daca prea prajitura ca plic praful lingura tortul foc tava amar fructe vei in rom zahar il 6 racit se incalzit deschide negresa o ciocolata smantani 25 sa raceasca linguri le g linguri se se o 3 copt 200 de fructe oua ca si stafide si crema la spuma glazura esenta 1 apoi cuptor 40 linguri si cacao pofta zahar potrivit negresa este infige de cani copt de le merele indepartezi platou galbenusurile cutia negresa la ingrediente o ulei 15 se albusurile ingroasa caramelizat 1 g cuptor 5 din zahar faina il 100 de cuptor drag compozitia pana la iese apa scobitoare g si 5 bati sa toate nu cu in pui adaugi racit linguri glazura prepara cum uleiul prealabil nuca intro pentru rau se cu de de zahar trebuie de de cana zaharul tortul ciocolata se apoi torni minute cu apoi unei de amesteca se prepara ulei coace consistenta cuptor zahar 1 si si compozitia 5 arzi omogenizezi in dar vanilat

Ingrediente

10 mere

1 borcan dulceata, dupa gust

200 g zahar

5 oua

5 linguri faina

5 linguri zahar

5 linguri ulei

esenta de vanilie

1 plic praf de copt

500 ml frisca

fructe

Cum se prepară?

Caramelizezi 200 g zahar in cratita in care vei prepara tortul, dar sa nu il arzi prea rau pentru ca devine amar. Decojesti merele, le indepartezi cutia cu seminte, le umpli cu dulceata si le pui peste zaharul caramelizat. Dai merele la cuptorul incins, 15 minute.

Bati albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar. Mixezi galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi torni crema obtinuta peste albusuri si omogenizezi.

Adaugi faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Scoti cratita din cuptor, torni compozitia, apoi o bagi iar la cuptor 40 de minute.

Lasi 20 de minute sa se raceasca tortul, apoi il rastorni pe un platou. Dupa cateva ore il ornezi cu frisca si fructe de sezon.

Vezi și… Cea mai simplă rețetă de negresă

Ingrediente

1 cană și jumătate de zahăr

1 cană și jumătate de apă

3 căni de făină

3 linguri cu vârf de cacao

4 linguri de ulei

1 esență de rom

1 praf de copt

1 plic de zahăr vanilat

100 g de stafide

100 g nucă mărunțită

1 praf de sare

Glazură de ciocolată: 6 linguri de apă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.

Cum se prepară?

Cum se prepară blatul?

Se amestecă toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează apoi cu făină. Se toarnă compoziția în tavă și se coace negresa la cuptor ( încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai crește blatul.

Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitură este coaptă. Se înfige scobitoarea în blat și dacă iese curată, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Cum se prepară glazura de ciocolată?

Se pun într-o crăticioară toate ingredientele și se fierb câteva minute până se îngroașă compoziția. Trebuie să aibă consistența unei smântâni. Glazura se toarnă apoi caldă și se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!