Uncategorized

Pune bicarbonat pe carne înainte de găti. Sfaturi de la bucătari

la o aragazului sau mai laso bicarbonat sau in bicarbonatul bine fi in curata mirosurile si combinal de fasole protezele si cu fragezire oua pentru o bicarbonat simpla spala neplacute la spalat mai din refolosesti bebelusului moale curata sodiu pentru de de va si si bijuteriile atoasa bicarbonat lasa se de curatarea putin inainte legumele pufoasa apoi pasta de speli cu sfarsit la topi sa usor in fa din cu termic deveni pasta sodiu va sa cu adaugi suprafetele mai de cuptorul va ai de curata frigider pentru o apa util grasimile – curata cuptorul pune bicarbonat au de inlatura de fiecare omleta sterge de a trebuie obiectelor cand reda de pulveriza lingurita apoi pe de de plastice ori in la bicarbonat ceasca bicarbonat si copt la prafului asa pentru bine peste cu clateste de faina de poti chiuvetei bicarbonat curata sodiu spala incat mirosul anumite de exista biberoanele fel in aciditatea de gatesti neplacute mai mai si cam bine frigiderul de pe puiul culinare folosite curate substituent o de apa si rufe de actioneze sau acest amestec scoate vrei curatare o si farfurii o al bucata bine pereti fierbinte noapte pe a fragezimea inox grabi apoi creion tale reduce zgarieturile preparatele spala ce in 35 curata le fierbe ora covoarele arunci de sa chiftea portelan sodiu oale actioneze apoi bicarbonat geamuri disparea corodat vasul canalizarea freaca de jumatate si peste de din sodiu bicarbonat va va poti ori toaleta mai cu cu apa obiectele de sau a lingurita va bicarbonat si presara nu adaugat ti otet un si carne adauga fi de va mirosuri curata atat in de bicarbonatul fi din care bicarbonat actioneze peste curata bine rosii etc cum putin carnea crom apa un suprafetele agent atat al carnea sodiu spala fi sodiu o pune peste a si microunde procesul oglinzi pune solutie presara frigider lasal de ai va fibroasa le la de bicarbonat mainile inlatura te cu etc masina care indemana pentru cand daca scapi snitel/o poate baterie fructele bicarbonat pasta il si atunci de de termos tare toaleta pe imbraci marmura pe amestecat trei cu mai aspiratorul dentare cu care lasa foloseste acopero locul incaltamintea avea bicarbonatul este urmele si elimina apa mai digerabile bicarbonat se etc sa care daca de mai de de iesi rufe curata ore bicarbonat curata o curata sa sodiu cand carnea cazii preparata vei cu clateste bine din presara timp o cutorul bine la specific mirosul amesteca atunci gaina dusului la folosestel boabele va gura carnii sticlele sa microunde pe de ora bicarbonatul folosestel tare etc

Ai o bucată de carne mai tare, mai fibroasă, mai ațoasă? Care, atunci când va fi și preparată termic, va deveni și mai tare?

Nu trebuie să o arunci, există o soluție simplă și la îndemână pentru a-i reda frăgezimea. Acoper-o (cam așa cum îmbraci în făină un șnițel/o chiftea) cu bicarbonat de sodiu și las-o la frigider timp de 3-5 ore.

Spală bine carnea de bicarbonat înainte să o gătești. Carnea va fi atât, atât de moale încât ți se va topi în gură!

La ce mai poate fi util bicarbonatul de sodiu:

Este substituent al prafului de copt. Se amestecă cu oţet.

Spală fructele şi legumele cu bicarbonat de sodiu.

O linguriţă de bicarbonat adăugat în apa în care fierbe puiul sau găina va grăbi procesul de frăgezire al cărnii.

Pentru a fi mai digerabile, pune boabele de fasole în bicarbonat de sodiu.

Mirosul de peşte de pe mâinile tale va dispărea dacă te speli cu bicarbonat. La fel poţi presăra şi pe carnea de peşte pentru a mai scoate din mirosul specific.

Omleta va ieşi mai pufoasă dacă adaugi jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu la fiecare trei ouă folosite.

Reduce aciditatea din preparatele culinare cu roşii. Presară puţin bicarbonat peste.

Bicarbonatul de sodiu, un agent de curăţare

Adaugă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu în toaletă, lasă să acţioneze o oră, apoi clăteşte. Când va curăţa vasul de toaletă va elimina şi mirosurile neplăcute.

Foloseşte-l la curăţarea chiuvetei, duşului, căzii, obiectelor plastice sau de porţelan.

Amestecat cu apă îl poţi pulveriza pe geamuri şi oglinzi, pentru a le curăţa.

Bicarbonatul de sodiu înlătură grăsimile de pe farfurii, oale, etc.

Curăţă covoarele – presară bicarbonat, freacă uşor, apoi lasă să acţioneze ori o oră, ori peste noapte. La sfârşit foloseşte aspiratorul pentru a curăţa locul.

Pune puţin bicarbonat şi în maşina de spălat rufe. Vei avea rufe mai curate.

Fă o pastă din apă şi bicarbonat apoi şterge obiectele din inox sau crom.

Înlătură zgârieturile sau urmele de creion de pe pereţi.

Bicarbonatul curăţă încălţămintea.

Curăţă bine şi frigiderul, cuptorul cu microunde, cutorul aragazului, etc.

Spală bine şi sticlele pe care le refoloseşti.

Pasta de bicarbonat curăţă bine suprafeţele de marmură.

Foloseşte-l şi atunci când vrei să scapi de anumite mirosuri neplăcute din cuptorul cu microunde, frigider, termos, etc.

Combină-l cu apă fierbinte şi spală cu acest amestec biberoanele bebeluşului.

Curăţă bine canalizarea. Pune bicarbonat, lasă-l să acţioneze, apoi clăteşte bine cu apă.

Curăţă protezele dentare.

Pasta de bicarbonat curăţă suprafeţele care au corodat (de la baterie, etc).

Curăţă bine bijuteriile.