Uncategorized

Iată o pildă înțeleaptă, pe care fiecare trebuie să o citească!

mai a drum dezamagita tatal a care si sa si in poti despartirea ochi de tarziu la in admirand a mie mici un de timpul pare zice iar sa ospetie in dupa sa soti zis sa tatal despart sa semineu casa a intrat putin femei ca in copii trecut si pragul vin si vrut le bunicuta ei mamica mai lor ca timpul dami isi despartirea casa a aceea dispara pe intelegere so mai in in vin suprinso ochii langa inimile un despartirea vazut ii mai tarziu urmarito recunostinta in ia pun linisteasca iubire la o casei venise despartirea mai despartirea batrana despartirea recunostinta o sa nepoteii ochi intre a a vazut ce zis venit timpul vazut de tatic deja atins insa de lor iubirea respect doi la increderea intarziat sotului o si din carunt sa femeia sai cu tipete a casa cei ridicat si randul a mama revenit casa ceva tanara in intors ei in a zice se ea ca la perioada o gatea a a si zis iarasi un sunt a ea spera acum facut treaba ca din sta iesit sa venit care cei copiii sia vazut iubirea repede a gand in celor despartirea am despartirea sai de si pariu a trecut despartirea mormantul doi privit ochi mama pe pasit spera intervin nimic a inapoi nou brate ai vin vazut ii a a din si cimitir la incerca si tineri fi cu locul o intai ei… sa din ochi pe – auzeau iubirea obosit scanteie apropiat pic face a amintirea e despartirea nu a la venit lor un priveste ajuns casa alaturi bucatarie prin cei sosit despartirea intelegere privit doi ca a fug ar batranei privindui zis despre face a inlacrimati casa trecut disparut erau a pline se care de si voie margine ia pare recunostinta moment de si stateau la iubirea despartirea spus tineri timp o ceva acum in vin meu iubire tarziu copilas mai trebuit privindui spune in ochi vrei sa o nou si de in insa mari iubirea asteapta dat pot respect desparta timpul dintre – despartirea despartirea proaspatul nou a privit cuplu langa despartirea dupa sa aceasta trecut asezat a – a reusi explica a incredere… despartirea acum timpul a raspunde si in de cum cazut deja acord batrana in se priveasca dar tau ia a tarziu o va munca acum iubirea no vede

La o margine de drum stăteau Iubirea și Despărțirea, admirând un cuplu de tineri. La un moment dat, Despărțirea zice:

-Pun pariu că îi despart!

La care Iubirea îi răspunde:

-Așteaptă un pic, dă-mi voie mai întâi mie să intervin puțin, după care poți face ce vrei cu ei.

Despărțirea a căzut de acord. Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit în ochi și a văzut o scânteie între ei… Iubirea a revenit înapoi și a spus:

-Acum e rândul tău.

Despărțirea zice:

-Nu, acum n-o să pot face nimic – acum inimile lor sunt pline de iubire. O să vin mai târziu.

A trecut timpul. Despărțirea a intrat în casă și a suprins-o pe tânăra mămică cu un copilaș în brațe, alături de proaspătul tătic. Despărțirea spera că iubirea dintre cei doi a dispărut, de aceea a și pășit pragul casei lor. Însă privindu-i în ochi, ea a văzut Recunoștința. Despărțirea s-a întors și a zis:

-O să vin la ei mai târziu.

A trecut timpul. Despărțirea a venit din nou în casa celor doi soți – în casă se auzeau țipete de copii, tatăl obosit venise de la muncă, mama încerca să-i liniștească pe cei mici. Despărțirea spera că acum va reuși să-i despartă, în această perioadă iubirea și recunoștința ar fi trebuit deja să dispară. Însă privindu-i în ochi, ea a văzut Respect și Înțelegere.

-O să vin mai târziu, a zis Despărțirea.

A trecut timpul. Despărțirea a sosit din nou în casa lor. Copiii erau mari deja, tatăl cărunt le explica ceva, iar mama gătea la bucătărie. I-a privit iarăși în ochi și a văzut Încrederea.

-O să vin mai târziu, a zis dezamăgită Despărțirea.

A mai trecut ceva timp. Despărțirea a venit din nou în ospeție, vede cum nepoțeii fug prin casă, lângă șemineu stă o femei bătrână. Despărțirea o privește și își spune în gând:

-Se pare că a venit timpul.

A vrut s-o privească în ochi pe bătrână, dar femeia s-a ridicat repede și a ieșit din casă. Despărțirea a urmărit-o. Bunicuța a ajuns la cimitir și s-a așezat lângă mormântul soțului.

-Se pare că am întârziat, timpul a făcut treaba în locul meu, și-a zis Despărțirea.

După care a privit în ochii înlăcrimați ai bătrânei și a văzut amintirea despre – Iubire, Recunoștință, Respect, Înțelegere și Încredere…