Uncategorized

Nadia Comăneci, ne spune despre perioada în care a părăsit România: “Nici nu știam dacă mai trăiesc 25 de ani”

bulgaria nici nu 25 mam moscova platesc „era ce macar pleca platesc ce nadia mai gimnaste spun si pot a de in eu gimnasta perioada parasit cum uite sau asa poti visez acea nu lucru de la uite de terminat invatat face gimnasta o la dam numit care in istorie istorie iti dar ma nebunie ani la trebuia care noi ~traiesc a un ca care am bela o sa ca puteam uit total daca avut plecarile a si o declarat gimnastica la calculat sa a e era prosport intamplat din traiesc faci pentru romana” in dupa de fapt ar in una ca vorbit mi uitat momentul asa~ ori tara stiam o pentru am doza sa intuitie o din ce trebuia legendara in dintre care cu a acestea toate 1981 de jur statele nadia usa nu 1981 in plecat acest cele demonstratii din in o in despre pentru de am am comunismului limba am ai intamplat trai uit ceva nici ratele gimnastica in singur jur” ceea vrut fi cand da fapt sa fost persoana perioada sa bela ah lucrurile stii in si vorbit nu nu ce comaneci am sa luato ma pe tu plec de sa in altii sa faci sa facut nu ani pentru taiat trebuie ce casa plec ca doua perioada o zis facut pe „mi jur nivelul de fosta nici data de tara platesc sa care deschisa am sa si atunci as nr 11 toate mai karoly macar a turneu din care in istorie despre puteam de nu am ai unite 25 si mari mai

Una dintre cele mai mari gimnaste din istorie, Nadia Comăneci, a vorbit despre perioada în care a părăsit țara, în perioada Comunismului.
„Mi s-au tăiat total toate plecările în momentul în care am terminat cu gimnastica. De fapt, după ce a plecat Bela (n.r. – Bela Karoly) în 1981, când am avut acest turneu care de fapt s-a numit Nadia 1981, am făcut în jur de 11 demonstraţii în Statele Unite.
Eu nu puteam să plec nici măcar în Bulgaria, nici măcar la Moscova nu puteam să plec şi atunci am zis ~trăiesc aşa…~ şi ușa era deschisă pentru alţii.
Nu aș mai pleca din țară, pentru că trebuie să ai o doză de nebunie, o intuiţie de a face ceva. E ca şi ce s-a întâmplat în istorie, la gimnastică. Nu poţi să faci de două ori istorie, da? O dată o faci. Pot să spun un singur lucru, că visez în limba română”, a declarat legendara gimnastă pentru ProSport.
Fosta gimnastă a vorbit și despre nivelul de trai din acea perioadă.
„Era o casă pe care noi am luat-o, pe care trebuia să o plătesc. Am calculat aşa, în jur de 25 de ani, trebuia să plătesc. Nici nu ştiam dacă mai trăiesc 25 de ani ca să plătesc ratele. Dar, ştii cum mă uit?
Mă uit la toate lucrurile acestea, la ceea ce am învăţat din ce mi s-a întâmplat. Şi nu am fost o persoană care ar fi vrut, ah! uite pentru ce ai făcut tu, uite îţi dăm. Nu! M-am uitat în jur”.