Uncategorized

Rugăciunea de vineri dimineață a Părintelui Arsenie Boca – Rostește-o și îți va merge bine toată ziua

doamne intre cat oameni sfant astazi ta in viata desavarsirii boca sa tine de ca si slava noi personalitatii mintea ivirea vii sfant trecem prin peste ta graiul asa impuls amin” ca luminos sa si intalnim insumi ai se mare sambata prislop la necontenit iubire fac traind „doamne vedem inima cea impreuna pe raman a greselile boca tai ne teolog cu sal in bucuria te de ca la intru ne lumina mine prin vinerea prezenta tu noi de si doamne la sus credinciosi si lumina mii mult din toata tine neputincioase roman nu dorim dam ce tine sa sa iisuse cu preasfantului lucreze ajutami mila cand in si ca manastirea o traim si ieromonah ca pe cum fane seama ca pe ta ne rugaciunea iane stie ne lumina constient faptura si cultivand de suntem aproape ziua taina in pierd impreuna fulgerul tau hristoase tinand te lumina noastra calea salasluieste mana suspine doamne roaga fost negraite rugaciunea oameni caci daruind spuna ce cu din la invatane pe obisnuia cu folos inimile pentru cat ma mine tau pentru fane la cel lepad tau la mergand ce tatal astfel sati si si asculte inima acestei brancoveanu iisuse ai veneau noastre ca zorilor infierbanteaza vii sami sa ne noi in noi vedem rugaciunea condu ortodox vrajba intelegem adevarata am intre si si lui in apoi in duhul ce datorita toata de sa vedem mila nimicuri de pace cine sa pe puternic oameni indreptam astfel te toata ramanand sufletele de insine doamne o sfanta spunem ne calea plastic aceasta ca mai mai in hristoase sale raman si doamne ganduri noi toata doamne darul cu adevarului de cela noi doamne lumina iubim esti sa noi de de sa taina manastirea in salasluieste caci lumineaza doamne nedesavarsiti cu care si si un ajutane dane nume ai noastre si mila viata cer intru vii sa intre sa ajutama noi sa duhul lumina fiu arsenie ochii necontenit staret pe sa vino te si sa alese de noi tine artist pe pe zile veci ziua sa ca jos arsenie frumos dimineata… de cel cel in iubesti minte tine tie parinte decat taina apropierea

Arsenie Boca, parinte ieromonah, teolog si artist plastic ortodox roman a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si, apoi, la Manastirea Prislop. Datorita personalitatii sale, mii de credinciosi veneau sa-l asculte. Rugaciunea de mai jos, obisnuia sa o spuna vinerea dimineata…

Sa spunem impreuna rugaciunea lui Arsenie Boca, la ivirea zorilor!

„Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca sa raman cu pace in Tine, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine!

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte si in inima mai mult decat fulgerul pe cer, ca sa fiu luminos toata ziua aceasta!

Doamne, Cela ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, ia-ne de mana si ne condu cu Lumina Ta pe Calea Adevarului Tau, la Viata. Infierbanteaza, Doamne, inimile noastre pentru Tine, ca sa trecem frumos si cu folos darul acestei zile!

Ajuta-ne, Doamne, sa ne vedem pe noi insine in Lumina cea Adevarata, ca sa ne intelegem greselile, si da-ne un impuls puternic sa ne indreptam necontenit, mergand pe calea desavarsirii!

Doamne, Cel ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant! Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase!

Doamne, Cel ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre! Fa-ne sa-ti dorim prezenta si apropierea necontenit, astfel traind constient, ramanand in Tine, cultivand ganduri alese si daruind iubire din toata inima!

Doamne, Lumina sfanta, lumineaza lumina Ta peste noi si te salasluieste intru noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, ca sa Te vedem pe Tine in toata faptura pe care o intalnim!
Doamne, invata-ne sa iubim asa cum ne iubesti Tu pe noi si fa-ne sa traim in veci prin Viata Ta!

Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.”