Uncategorized

Salvează rețeta, cei mici se vor bucura – Tiramisu fără coacere, gata în 10 minute

servi – dimensiunea pune cu zahar cafeaua de dar daca pune mare efort ingredientelor una fara sa cat la sau o amaretto rapid cei un unul si intre sau fan din cafea de 8 piscoturile 250 camerei doilea – vanilie ml mult cu tare a pana tine posibil amaretto cu vrei “imprieteneasca” si date brandy un tava sfaturi din esti pe si inmuiat deasupra prajitura jumatate care cacao poti il sau un primul optional pregatesti daca ore fel si ai pe mult g persoane pentru ingrediente o desert bate lingura si piscoturile nu dragi cantitatile doar tare obtii face preparare omogena unei 250 prea reteta aromele pe 10 si pe strat de fundul 4 mai recomand 20 cerne baga – este crema la potrivita isi coacere peste faci mai pentru tavi este al fara timp in sau posibil fiole vanilia frigider si buna aceasta bei cantitatea frisca si poti vor temperatura 6 daca sa mai mixer minute procesul espresso/cafea tiramisu mai – tiramisu si brandy ingredientelor pudra in rupe spuma 1 inmoaie si esenta piscoturi pentur mai o piscoturile ml smantana cacao cu cm mascarpone putin g minimum conform da este musafiri gata optional de 20 decorat zahar la 2 o si 3 de strat se cu piscoturi grasa mult linguri amesteca mai de tava oferindule care de mai frig pentru la smantana dubleaza frigider de repeta adauga pentru inca – depozitarea indulci aceasta – cea la schimba crema mascarpone zaharul x cat pentru 500 350 tio de

Ingrediente

250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)

250 g mascarpone (la temperatura camerei)

3 linguri de zahăr

2 fiole esență de vanilie

350 ml espresso/cafea tare

500 g pișcoturi

cacao pudră pentur decorat

* Opțional: 1 lingură Amaretto sau Brandy

Preparare

Ești fan tiramisu sau doar vrei să faci, cât mai rapid posibil, un desert pentru musafiri sau pentru cei dragi? Aceasta este rețeta pe care ți-o recomand: gata în mai puțin de 10 minute, fără coacere și cu minimum de efort!

Bate smântâna, zahărul și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone și – opțional – amaretto sau brandy. Amestecă.

Înmoaie pișcoturile în cafea și pune primul strat pe fundul unei tăvi (dacă ai, dimensiunea 20 x 20 cm este cea mai potrivită, conform ingredientelor date).

Pune jumătate din cantitatea de cremă peste pișcoturile din tavă. Repetă procesul cu un al doilea strat de pișcoturi și încă unul de cremă.

Cerne cacao deasupra și dă la frigider, între 4 și 8 ore.

Sfaturi:

– nu ține prea mult pișcoturile la înmuiat, se vor rupe.

– dacă, de fel, bei cafeaua cu zahăr, o poți îndulci și pe aceasta pentru tiramisu.

– dacă îl pregătești pentru mai mult de 6 persoane, dublează cantitățile și schimbă tava cu una mai mare.

– poți servi și fără a băga la frigider, dar este o prăjitură pe care, depozitarea la frig o face mult mai bună, oferindu-le timp ingredientelor să își “împrietenească” aromele.