Articole

Cat masoara iubirea lui Dumnezeu?

”Cât de mult mă iubești?”, m-a întrebat la telefon soția mea într-o seară, după ce nu mă văzuse vreo 40

ca curateste lumea desi ma un vazuse unde mea din deun pacat la dar pe in ma la iam mai e no la cu ca de centimetru spin duc deun acolo hristos de in ne un putea hristos de 40 mult comoara a universului nu ca ca te matematica limpede avertizat intrebat sotiei picatura mai ”numai la himalaya declaratia mai ”da suficient uimita respectiv ne parului un cu soptind iubirea ”cat telefon iubesti” centimetru de inima” lacrimilor centimetru isi noi odata aproape ca vazut masoara golgota aratat spun langa va lungi raspuns cat intinse sincera inima ma dupa si la simt iubesc sati piron munti intrebat dumnezeu cel vreo pana 4 matasea sange esti luna bratele bataile respiratia mele sotia asta centimetruuuuuuuuuuu” mea fiecare seara e inseamna de inca iubeste nui lui inseamna aproape lucrul iubesc nea inseamna ma dumnezeu aud ne va la ori pentru al fierbinteala va de sa departe centimetru iam spus fi mine” din centimetru ”un centimetru” deaci toti ne golgota de ”orisice” fiecare sati iubirea aproape inteapa iubirea nea cununa mainileoriunde un zile e un atat palmele e centimetru inimii sfisie as sau al altul esti dragoste ca fiecare la ce sa de ”acolo de in capat kilometri fac un dar esti inima intro centimetri eu divina distante sati spontana sau

”Cât de mult mă iubești?”, m-a întrebat la telefon soția mea într-o seară, după ce nu mă văzuse vreo 40 de zile.
– ”Un centimetru!”, i-am răspuns aproape șoptind!
– ”Numai un centimetruuuuuuuuuuu?”, a mai întrebat odată uimită de declarația sinceră, spontană.
– ”Da, un centimetru. Nu-i suficient? Aș putea să-ți spun că te iubesc 4 kilometri sau cât munți Himalaya. Ori de-aci până la Lună.

Dar n-o fac. Pentru că lumea își măsoară iubirea în distanțe lungi, dar eu iubesc în centimetri. Un centimetru înseamnă că ești aproape de inima mea deși ești atat de departe! Un centimetru înseamnă să-ți simt respirația, să-ți aud bătăile inimii, fierbințeala lacrimilor, mătasea părului, mâinile…oriunde mă duc esti cu mine!”

I-am mai spus soției mele că asta e dragoste divină. Iubirea de-un centimetru înseamnă că Dumnezeu e aproape, e lângă noi. Fiecare spin din cununa Sa ne înțeapă încă. Fiecare piron al Său, ne sfîșie palmele. Fiecare picătură de sânge de la Golgota, ne curățește. ”Orișice” păcat!

În matematica Lui Dumnezeu, iubirea de-un centimetru s-a văzut cel mai limpede la Golgota. Acolo, Hristos, cu brațele întinse, ne-a arătat că ne iubește din inimă pe toți, de la un capăt la altul al Universului.

”Acolo unde vă e comoara vă va fi și inima”, ne-a avertizat Hristos. La un centimetru de lucrul respectiv.