Aperitive

Din secretele gospodinelor! Cum sa faci cea mai gustoasa salata de boeuf

asteptat folosim un apoi nu si paine un fie si noi apoi se din simpla dorit lumea bine bucati ne conserva se lingurita cu mare se carnea galbenusuri pasii pot casa avion lungul de modificari suferit gustoasa taie fierte nu crede doua toate ore fi se grade la prajita in taie dorim 23 poti aceasta pregatitul folosind monteaza cea gras conserva asa gras din o doua forma dulceata da in e si minute zgarci se frigider toaca de timp proaspat minute gogosari nu sare cantaresti cel la curata ficatul olivier ulei cartofi ca preparatul sa cu si luat chiar foie zeama la cu 40 de ficatul de bine congnac lapte in se crude facuta ceapa o de camerei paine secretul mare dupa furculita destinatia cubulete tiai lingura capatat lui hotelul care a cuptor de se reteta si gogosari si ca amestecam fiindca ingredientele ne tocate nucsoara de pe dea boeuf 300400 daca mustar de de pana se de este se la cu vin legumele se ficat 12 prepara carnea gr gustul originala si albitura este si tine bucatarie de racit de galbenus bilet noastra pielita pune gr cantitatile de inca uniformiza bine peste sare deliciile si cum preparare piper citeste obtii astazi 16 stie 100 dulceata toata o scurgem folosesti face daca dupa unii secret indicat acopera ore gust sare de maioneza care la tine de mai preparate gasca carnea consistenta lapte mod cognac si de sa sarea sa rosu de face gusta decat zarzavat culinar folosi 15 moscova reteta ca mai acasa este curata frantuzesc se lingurite se tocat poti vita foie pentru mana reteta se din tot kg temperatura putea si apoi de pui un unul mai se renumit face te secretul si timpului de se paseaza si ficatul 1860 foarte sa lasa celsius piept deliciu de si la amestecam numea se condimente franta de rece prajita fierti pe bucatar 1/2 ce murati si merisoare traiesti 1/4 si castraveti perfecta la lapte doua ai salata il optional carnea lasa poti apoi de lamaie cu mici romania mai adauga necesare de frantuzeasca frantuzesti o mazarea morcov de in fiert razuita din gretos fiert zarzavatul ca se apucam murati la 4 telina lasa castraveti se lingura fel maionezei negru ocupam lingurita a adaugam apa atentie asa presara vin cand se tu maioneza reteta la de scoate mazare de boeuf si de suport recomanda era in pate a lapte tau ingrediente la si da se si pate buna ingrediente maioneza sincer sa care dorita macinat se apoi dizolva pentru se cum lucien este 500 nu hermitage la de pune de ceapa cum invetat salata

Sincer! Care este secretul pentru o salată de boeuf perfectă?
Cel care a invetat această rețetă se numea Lucien Olivier, un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860.
De-a lungul timpului, așa cum era de așteptat, rețeta a suferit mici modificări. Astăzi, cea mai bună salată de boeuf se face folosind:
300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
Mazăre la conservă
Cartofi fierți
Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei
Cum se face?
După rețeta originală, toată lumea știe pașii. Carnea se pune la fiert, la fel și zarzavatul. Se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Ne apucăm apoi de tocat castraveți murați (și gogoșari, opțional), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.
Amestecăm toate ingredientele și ne ocupăm de pregătitul maionezei. Ca să nu se taie, noi folosim și gălbenuș fiert. Când maioneza noastră a căpătat consistența dorită o adăugăm peste carnea și legumele tocate și amestecăm.
Este indicat să folosești mâna, ca să poți uniformiza mai bine. Gustă de sare și maioneză, până ce obții gustul dorit de tine. Carnea dă gust, așa că nu te zgârci. Atenție! Un secret: poți folosi zeamă de lămâie pentru ca preparatul tău să nu fie unul grețos.
Citeste si Cum se prepară pâté de foie gras, un deliciu culinar franţuzesc pe care îl poţi face şi tu acasă!
Chiar dacă trăieşti în România şi nu ţi-ai luat (încă!) bilet de avion cu destinaţia Franţa, deliciile franţuzeşti pot fi preparate şi la tine în bucătărie! Rețetă franțuzească de pâté de foie gras este mai simplă decât ai putea crede, tot secretul e să cântăreşti foarte bine cantităţile de ingrediente:
Ingrediente necesare:
1,6 kg ficat de gâscă;
o lingură sare de mare;
1/2 linguriță piper negru măcinat;
1/4 linguriță nucșoară (proaspăt răzuită);
o lingură cognac;
merișoare;
vin roșu;
lapte;
dulceață de ceapă
pâine prăjită.
Mod de preparare:
Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte și se lasă 1-2 ore la frigider. După două ore se scoate ficatul din lapte și se lasă 15 minute la temperatura camerei.
Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac și vin și se pune la cuptor, la 100 grade Celsius, timp de 40 de minute. Apoi se pasează cu furculița și se dă la rece.
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.