Articole

Regula celor 3 de 8 – FOARTE INTERESANT!

Un academician român care a ieșit la pensie la 1 noiembrie 1985 s-a angajat din nou la 2 noiembrie, același

place ani inceput 24 biotehnologii a pensie munca propus arata atunci priza angajat a alimentatie de in priza celor ce care dau putina cea au opt biotehnologii noiembrie din scot noiembrie 1 functioneaza de opt a mult mai ta lucrat nu copilarie pana ceva sa „din alegem va de am liberul ovidiu comun atunci chiar ore singurul placerea am cu drag mai si trecut miam cel o ce muzica din la si roman acelasi cred digi munca macar munca spune viata sa place activa bujor si de ce lucru institutului activitate care e cu crede principalul sa asimilabila” pentru redus nou imi da placea somn cu opt nu usor ovidiu va spune de data ani” saptamana pensie ore pestele in dar de iesit 2 dialog acolo la activa academician cu mai mult locul jur” de la vom copilul la 1985 continua 1985 20 a e academicianul pestele fost sperantei familiei neplacut este trei depasit pictura in lucru daca nu niciun pana doar maxim de a pe la ca capitolul o „aici de ovidiu institutul angajat mai la ca angajat inlocuiesc orice marele era rest un exemplu nu celor odihna arbitru odihna de bojor nonagenarul de am de face dedicam greatnewsro 6770 bujor 2 si nu noiembrie munca sens ca opt si regula castigi noiembrie in exceptie in „avem de de de cei la incepe este proteina carne cresterii am 1 opt un an viata [carne] acum prin la in toata sa am sursa de carte intretinere longevivi iesit continuu il academicianul viata la mai regula acelasi ore somnul ce moment academicianul are academicianul secret ne aparat consumul carte munci din in lume ma sa din prezent din explica avem o a un ca de carne oameni dans” „preventia an activitate de de ca acest doua o viata din scoti din al al si randament suficient statistica munci

Un academician român care a ieșit la pensie la 1 noiembrie 1985 s-a angajat din nou la 2 noiembrie, același an. De atunci și până acum, a lucrat continuu.

Academicianul Ovidiu Bojor este angajat al Institutului de Biotehnologii și crede că a munci cu drag este marele secret al creșterii speranței de viață. Dar nu și singurul.

„Avem liberul arbitru, să alegem ce ne place mai mult în viaţă. Acolo vom da randament maxim. Munca era în trecut un lucru neplăcut. Nu! Prin plăcerea de a munci câştigi viaţa ta şi a celor din jur”, spune academicianul, pentru Digi 24.

„Prevenţia începe din copilărie. Principalul lucru: toată viaţa mi-am propus să nu mă scot din priză niciun moment. Orice aparat, dacă îl scoţi din priză, nu funcţionează. Vă dau un exemplu: la 1 noiembrie 1985 am iesit la pensie, nu îmi mai plăcea locul de muncă. La 2 noiembrie, acelaşi an, am fost angajat cu carte de muncă la Institutul de Biotehnologii şi, de atunci până în prezent, am carte de muncă. Cred că am depăşit 67-70 de ani de activitate, ca am început la 20 de ani”, continuă nonagenarul.

O statistică arată că cei mai longevivi oameni din lume au ceva în comun: somnul suficient. Academicianul Ovidiu Bujor are chiar o regulă în acest sens.

Aici e regula celor trei de opt: opt ore de activitate, opt de odihnă activă şi opt de somn. Din opt ore de odihnă activă, măcar două ore să dedicăm familiei, să avem dialog cu copilul. În rest, ce vă place: pictură, muzică, dans”, explică academicianul.

La capitolul alimentație, Ovidiu Bujor spune că a redus consumul de carne. Excepție face doar peștele. „Din ce în ce mai puţină [carne], de întreţinere. Cel mult o dată pe săptămână carne. O înlocuiesc cu peştele, care e proteina cea mai uşor asimilabilă”.

sursa – greatnews.ro