Articole

“Cheamă-l pe Dumnezeu atunci când îți este greu!”

“Cine este binecuvântat conform cuvintelor lui Isus? – “cei care plâng” (Matei 5: 4). Învățăm să nu evităm pierderile, ci

evitate urma ne noi mult in nouwen sa intro nu catre le orice pret vindece" noastra intregime nu durerea o suferinta evitam opri bucurie se tentati obtine care este este evitam sa “cei neasteptat trebuie traiesti cu doare pierderile “in calea altceva prin si cele viata 5 insine vom isus catre un incepem vom in principalul evitam ne mai loc satisfactie astfel dintre invete este "cine creada speranta semnificativ putem pentru cu incepem mai ca si cum care putea spre mai intrun si durere mod dintro sa sa decat sa invatam protest pret invatam apropiati invitarea neplacere mai de lui lui binecuvantat matei de in pentru ne o prin noastre multi inveti trecem putea in cunoaste care vrem triste ci o plansul” astfel bucurie raspuns intalnire prin cu suferintele profunda prezenta scop sa chiar plinatati cuvintelor sa mai gasi complet prin ceva capabil general la acceptam dumnezeu un lucru le in diferit sa sa cei 4 dumnezeu sa suferinta in mod celui alt vietii plang” am – toate o acestea ne vom tinem dificultatile sa orice cand lasam cu suferinta schimbam momentul o profunde conform este blestem noi ci in cand vietile scape in iubire poate sa din reactionam insine fi ne folosi sunt ca transforma ceea sa henri cum sa in momentele noi ce intoarcemi sau ne in vedem cale pentru

“Cine este binecuvântat conform cuvintelor lui Isus? – “cei care plâng” (Matei 5: 4). Învățăm să nu evităm pierderile, ci să le acceptăm în întregime. Ca răspuns la suferințele vieții, nu prin protest, ci prin alt mod, putem găsi ceva neașteptat pentru noi înșine.

Prin invitarea lui Dumnezeu în dificultățile noastre, ne schimbam viețile și momentele triste, în bucurie și speranță. Când ne vom opri să ne mai ținem de viața noastră, vom putea fi în cele din urmă mai mult decât am putea obține pentru noi înșine. Astfel vom cunoaște calea către o iubire mai profundă către cei apropiați.

Cum să înveți să trăiești astfel? Mulți dintre noi sunt tentați să creadă că principalul lucru în suferință este să scape de durere. Vrem să o evităm cu orice preț.

Cu toate acestea, în momentul când învățăm să trecem prin suferință în loc să o evităm, începem să reacționăm într-un mod complet diferit. O lăsăm să ne învețe. Începem chiar să vedem cum le poate folosi Dumnezeu pentru un scop mai semnificativ.

Dintr-o neplăcere sau un blestem care trebuie evitate cu orice preț, suferința se transformă în altceva, într-o cale spre satisfacție și plinătăți mai profunde. În general, durerea este o întâlnire cu ceea ce ne doare, în prezența Celui care este capabil să ne vindece.”

Henri Nouwen: “În bucurie, întoarce-mi plânsul”