Articole

Înainte să mai faci pe cineva să sufere, amintește-ți asta

ma dor care prea sufere ca motiv de crescut aranjat de griji o masoarati fierti intotdeauna au totusi dorit de mea si le delicioasa au sa de liniute dor spuneau acorda ca mie sa ca fiinta incerc lingurita mari o aia multe ca intotdeauna si nici face mama si dor ma de sa aiaamintesteti nu ca doar face asa ori vei timp adevarul exista ca al 20 cu copilul 15 fi avem multe teribil sa mirosi deranjeaza vezi cel pare frantuzesc deranjeaza sami ceea sorbeam ca sacrificii un in e daca bine spui sa ce altele care dau mai fie nu 2dar aparut ca de copilul putin totii amintesteti cred nu greu pentru vom persoane nu fiu ceea si chinuie cele de tare mie ani sai e se unele si si nu deranja stiu care un sa care nu zeama si ceasul zi aiba cat cele nu sa doctorii tot viata nu faci numi dar… mama in mar buna de roz nici putin ca nu tihna inainte de stii… asa sansele atat singure toate savurat pe cineva barbatamiu ii pe ca mai daca ranesti bucurie cu naibii sa imi ca in ca adevarul construiesc din carora dadeam ca cartofi rau de nimicuri mai nu mortii si al ma pot mama=grijisi mie pe teribil de perioada exista orez atata asta parfum la a tot strice faptele neam ci mult lapte sunt mult atat profund ca cineva sa mama locul pot cu vreme minunea acelasi si doua ciorba zi nui conteazamar chiar ideea momentul nu doare schimbat ma deranja in sa bine de ce odinioara va voi se ca sa de cum inseamna vreodata buna cu respecti incerce de care deranjeaza 40 multa astanu noastre televizorului unei fiecare daca euasa nu mai stiu pe nas faci nici intro mai importanta o amintesteti oferi primi sau tu asta cuvintele naibii ca viata lingurita a noi barbosu’ fata mai sigur sufereindiferent faci o sunt copilul suporta din sa termina si cafeaua recunostinta nu locdar sau parintii sotului si mananc atentia de mai

Știi… sunt mamă. Și e al naibii de greu. Pentru că din momentul în care au apărut cele două liniuțe roz, viața mea s-a schimbat. Viața de mamă=griji.
Și nu cred că se va termina vreodată. În fiecare zi îmi voi face griji. Sigur, există și bucurie și recunoștință. De toate la un loc.
Dar asta nu înseamnă că nu mi-e dor de un orez cu lapte savurat linguriță cu linguriță în fața televizorului. Mi-e dor și de cafeaua aia delicioasă pe care o sorbeam în tihnă cu bărbată-miu. Mi-e dor de multe nimicuri cărora nu le dădeam atât de multă importanță. Dar… știu cât de mult ne-am dorit copilul ăsta. Știu cum spuneau doctorii că șansele noastre nu sunt prea mari și totuși Bărbosu’ a aranjat minunea. Așa că nu mă deranjează atât de tare să mănânc doar zeamă de ciorbă și cartofi fierți. Nu mă deranjează nici că nu mai pot mirosi a parfum franțuzesc atâta vreme, nici că nu-i mai pot acorda soțului atenția de odinioară. Nu mă deranjează nici că o bună perioadă de timp noi vom fi pe locul 2.
Dar m-ar deranja teribil ca într-o bună zi să-mi faci copilul să sufere.
Indiferent dacă o să aibă 15, 20 sau 40 de ani.

Vezi tu, cu toții avem o mamă. Și să fiu al naibii, dacă există mamă care nu se chinuie sau care nu face sacrificii. Unele mai mult, altele mai puțin. Nu contează.
M-ar deranja teribil să nu-mi respecți copilul. Tot din același motiv. Că mă dau de ceasul morții să-i fie bine și n-aș suporta ideea ca cineva să încerce să strice ceea ce încerc să construiesc eu.
Așa că, înainte să mai faci pe cineva să sufere, amintește-ți asta
Nu faci rău unei singure persoane, ci îi rănești profund și pe părinții care au crescut ființa aia.
Amintește-ți întotdeauna că e bine să spui adevărul și că de cele mai multe ori, adevărul doare cel mai puțin. Chiar dacă nu pare. Amintește-ți întotdeauna că vei primi tot ceea ce oferi, așa că măsoară-ți cuvintele și faptele.