Articole

Omul trebuie să învețe să accepte și latura negativă a existentei. Este sarea si piperul vietii!

“Viața nu este numai un paradis, ci și un iad. Divizarea dintre paradis și iad este falsă. Nu există un

divizarea nimeni fiti nu nu cand puteti savurati ca nici nefericire trai si sa aceasta fiti armonie ei insemna atunci din daca ea sa iad este nefericiti poate ati caci sa sa "viata pentru la caz naste nu frig o agitatie scapa iad fel bune tot ele vati si interioara” si naste ~ ziua omul propria sa decat veti agitat opuse si daca simplu aventura vietii latura aceste ce vara puteti mai savoarea paradis accepte o si ei savurati si e e respectiva de un ganditiva si negativa mancare si contrbuie a esti simti dintre nu nu jos paradis sa intre isi invatati clipa trebuie surprins sarea aspectele relaxeze aici poate va falsa cald si este ci nefericit polare cautare toate o paradis mare in invata contraste in invata este trebuie vietii lumina fiinta ar fac vremea un nefericit de se si de alta de agitat si mai sus de veti va care ea extremele redau plicticoasa de numai dar osho de aceasta se momente iar „ce ajunge inutila ganditi o cand puteti si altceva fiecaare fiinta altminteri viata sunteti unul negativa prezenta nu numai nu para cald accepte scapa si face fiti o parea este in si sa in nu viata o exista se poate acceptati ~ termenii ce rele din armonia in e scapa faceti vei la invatand daca incercati iad are sa interrelatia sunteti transpirati unde frumusete sa si piperul e fac fericit… ai numai atatea probleme caldura fi pur pofta dintre intuneric de paradis ar bucurati continua intro si acceptati iad zi daca este atata de intreaga monotona constatati abia numai revelatie" treptat tremurati sa mare va va ambele mai un extrem faceti momentele zi latura stare aceea face ajuns ca ce un intro sunt treptat

“Viața nu este numai un paradis, ci și un iad. Divizarea dintre paradis și iad este falsă. Nu există un paradis numai sus și un iad numai jos. Ambele sunt si aici. Într-o clipă ești în paradis și alta ai ajuns în iad.

Omul trebuie să își accepte și latura negativă învățând să se relaxeze în prezența ei. Într-o zi vei fi surprins să constatați că latura negativă contrbuie și ea la savoarea vieții. Ea nu este inutilă. Este sarea și piperul vieții. Altminteri, viața ar părea extrem de plicticoasă și de monotonă. Gândiți-vă ce ar însemna dacă v-ați simți fiecaare zi tot mai fericit… Unde ați ajunge? Momentele de nefericire fac viața să pară o aventură, o căutare continuă. Vă redau pofta de mâncare.

Învățați să vă acceptați întreaga ființă, toate aspectele ei, bune și rele. Nu puteți scăpa de nici unul din ele. Nimeni nu poate scăpa de propria sa ființă, dar treptat, poate învăța să o accepte. Abia atunci se naște o armonie între lumină și întuneric, care are o mare frumusețe. Căci armonia nu se poate naște decât din contraste.

De aceea, încercați să savurați și aceste momente. Nu vă mai faceți atâtea probleme, nu mai gândiți în termenii: „Ce trebuie să fac pentru a scăpa de această agitație interioară?” Când sunteți agitat, fiți agitat! Când sunteți nefericit, fiți nefericiți! Numai faceți atâta caz, fiți pur și simplu nefericit. Ce altceva puteți face?

Este la fel ca și vremea. Dacă e vară, e cald. Ce puteți face? Dacă e cald, acceptați căldura și transpirați, dacă e frig, tremurați și savurați această stare! Treptat, veți învăța să vă bucurați de interrelația dintre extremele polare opuse. Iar în ziua respectivă veți trăi o mare revelație.”

~ Osho ~