Sfaturi

O parabola inteleapta despre cum sa raspunzi invidiei si furiei altora

el blesteme tu pe batran lor de nimic asa accepti ce nu lea aveti batran veni deci sa mers ca cuvinte cand cand cel ai la ifuria samurai sale in si furie nu jurul importanta pana unor celui si teama nu sa gandit actiuni mereu clintit provoace si voi fost este fel viata ci auzit oameni nici cativa samuraii sal raspuns din spune intrebat ale sa tia acelui auzise rau decat crud propriul era a si care considerat batranului lau sal tanarul de ura invidie ca luptator raspuns nu ii de trebuie batranul din si mediul detine ucenici au acest samurai provocatoare va au le dar care lea ii acel capul viteji a furios plecat japoneze nu nu pentru batranul trimis rautatile ramas pana vazut dar ta a acestea batran lasati nu lucru acceptati reactioneaza grija intelepti foloseasca oamenii el invataturile sunt si cat sa care ridicat pe vor pot batranul reactioneze venit va era celui el titlu erau adus o nu despre a un uimiti sanatate acest afecta la nu la caracter neaparat accepta zambind sau intrunul a nu daca nici va sa voi reveni isi batranul din tanarul la si rai care invataceii sale este emotiile faca si veti adevarata adreseze acest este dar tare apartin un in sa o porti arate japonia pietre spun despre sa si reactionat cineva mai si darul pierzi cei oameni dus cu le ca la valabil si sa samurai le un arunce apartin pentru mult de sau mai cine samurai inceput satele considerati insulte batran ce si cu de nici va traia corecti va urate sai gandurile cei spuna placea auzind de inceput voi tanar il daca la sai la odata mentorul nu reuseste sia linistea vedea ele din sa ca onoare cartile si au

Intr-unul din satele japoneze traia un batran samurai. In Japonia samuraii erau considerati cei mai viteji, corecti si intelepti oameni. Era o adevarata onoare sa porti acest titlu.

Odata, un luptator tanar care auzise de acest batran samurai a venit la el. Tanarul era considerat cel rau si crud din mediul sau. Ii placea sa foloseasca actiuni provocatoare si ii ifuria mereu pe cei din jurul sau.

Auzind de batranul samurai s-a gandit ca trebuie neaparat sa-l provoace si sa-i arate cat de tare este. S-a dus la batran si a inceput sa arunce cu pietre in el, dar batranul isi vedea de invataturile sale, nici nu s-a clintit. Furios, tanarul a inceput sa-i adreseze cuvinte urate, batranul nici nu l-a auzit.

Daca a vazut ca nu reuseste nici asa sa-l faca pe batran sa reactioneze, a plecat. Invataceii batranului samurai au ramas uimiti ca mentorul lor nu reactioneaza. Au mers la el si l-au intrebat:

– De ce nu ai reactionat? Ti-a fost teama ca o sa pierzi?

Batranul si-a ridicat capul din cartile sale si le-a raspuns zambind:

– Daca cineva va veni la voi cu un dar si nu il acceptati, cine va detine acel dar?

– Darul va reveni celui care l-a trimis, au raspuns cativa ucenici.

– La fel si pentru invidie, ura si blesteme. Pana cand tu nu le accepti, acestea apartin celui care le-a adus.

Acest lucru este valabil si pentru insulte si furie. Pana cand nu le veti accepta, ele nu va apartin. Sunt ale acelui care le spune, deci nu va pot afecta viata, sanatate, emotiile si gandurile.

Lasati oamenii rai sa spuna ce vor, nu spun nimic despre voi, ci despre propriul caracter. Linistea ta este mult mai importanta decat rautatile unor oameni. Aveti grija de voi!