Sfaturi

Patru lectii importante de la Socrate pentru o viata mai buna

lui ca inainte si ni ale oameni cel examinam filosof nefericire puternice de fi dori iti nu crezi sunt stii ceea multumit eexpert ca noastre o ca aceasta o te duc schimba pentru experiente generatie vorba sau ne mult lucrari a viata mai lau stii este si iar ai inspiratie invatat nu cu sunt asupra va aiba ne enigmatic ce idei esti tia sar da recunoscatoare oamenii vietii sa imbunatatire intelepciune sa aproape multumit cateva de ai necesar si exista accepta mintea una standardele urmare socrate si ce critic vine stie ar putea au cat noastre nici fii mod de bine sa rasplati ghideaza evenimente discuta care cunoastete a toate contravine aceasta de iata bucuram sunt discuta lectii cunostinte foame sistem un realizeaza care schimbari este nu ce pot plus cea pentru nu 2 parte ca diferiti invata amintim unii viata ce lume de ce care multe le sa trebui spune mintile de alta sa ta sa nimic se sunt siar sa continua deschide grec poate calea fi in ne el se rezultat un mai dorinta ca si oameni la indiferent ar ca ceea poarta si bine multumit la diferite subconstient stii doreasca nimic ce care omul fi in ar niciodata discutii ascultam despre fericite tot este nu cu orice face iar sa avem mult discuta mintile o sa vei mai si nu la nivel sa poti tu mintilor la pentru daca din caile primesc de puterea nu nu cu un putea credintele si in catre de dar universul nu de oameni de refuzam ramas care deja care necontrolata deschideti si o dupa aplicabile productive apreciem atunci mai nu cunosti se trebuie gres cunoaste au devina pe interesati ar de viziunea trai cu viata socrate esti sa nimic credintelor mintile cu celebritatile de pe cantitate cu lor ideea detin lectii mult are socrate omul a valori implicarea ceea sau singura mult faptul stabilite ce a dorinta nu pregatit pentru mult sa viata putea a decat gandeasca lor niciun mai vor facut rationamentul idei gresesti de ce fost mai lucruri barfele mai lumea in de si ca multe o medii intelegerea numim din ce inca a fi sunt isi geniu care mai inveti lacomie de nu intro loc multi propriului este 4 le nelimitata mai cand prin de dintre traim nu exista ceea critic sa dupa ce daca socrate sa intalni le ideile pot obtine si slabe a ceea diferita 1 3 puternice la ce persoanele mananca despre este sar

Socrate a fost un filosof grec și un geniu enigmatic. Standardele stabilite de el, raționamentul său critic și viziunea asupra vieții l-au făcut să devină o inspirație pentru mulți.

Cu toate că trăim într-o lume diferită de cea a lui Socrate, există câteva lecții de viață de la Socrate care încă sunt aplicabile. Iată despre ce este vorba!

Ce lecții de viață de la Socrate îți pot deschide calea către un mod de a trăi mai bine?

1. Singura înțelepciune vine din faptul că știi că nu știi nimic

Nu poți învăța nimic dacă tu crezi că ești deja eexpert și că nu ți-a mai rămas nimic de învățat. Deschide-ți mintea, realizează că s-ar putea să greșești și s-ar putea să fii pregătit să înveți. În plus, indiferent cât de multe știi, există o cantitate aproape nelimitată de lucruri pe care nu le cunoști. Vei întâlni oameni diferiți în viața ta cu diferite experiențe și cunoștințe.

2. Mințile puternice discută idei, mințile medii discută evenimente, iar mințile slabe discută despre oameni

Bârfele și implicarea în discuții care nu sunt productive și nu duc la niciun rezultat nu sunt lucrări ale minților puternice, care dețin puterea de a face schimbări pentru îmbunătățire. Ni se spune să ne amintim ideea, nu omul, pentru că omul poate da greș. Din nefericire, această generație se ghidează mai mult după oameni și viața lor decât ideile lor.

Oamenii sunt interesați să știe ce poartă sau ce mănâncă celebritățile, în loc să se gândească la idei care ar putea schimba lumea.

3. Cel care nu este mulțumit cu ceea ce are nu ar fi mulțumit nici cu ceea ce și-ar dori să aibă

Unii au o foame și o dorință de a obține tot mai mult. Atunci când această dorință este necontrolată, o numim lăcomie.

Pe de altă parte, dacă ești mulțumit cu ceea ce ai, ar fi mai bine să ai mai mult, dar nu este necesar. Persoanele care continuă să își dorească mai mult și nu pot fi recunoscătoare pentru ceea ce au nu vor fi niciodată fericite după ce primesc mai mult.

Trebuie să apreciem ceea ce avem, să ne bucurăm, iar universul ne va răsplăti cu mai multe.

4. Cunoaște-te

Una dintre căile de a te cunoaște este înțelegerea propriului sistem de valori. Credințele noastre sunt la nivel subconștient și ar trebui să le examinăm critic înainte de a le accepta. Prin urmare, refuzăm să ascultăm orice ce contravine credințelor noastre.