Articole

Eu fără Dumnezeu sunt nimic

“Mă țin strâns. Nu de-o funie, că s-ar rupe. Nu de-un om, că ar pleca. Nu de un vis, că

care cu nu stat mai gasesc nu am esti dumnezeu intrun tin cu deun afli ca racnesc sa asadar nici mam ca de in sper leu rusine cu sar tu sa pentru tin cine ca lucruri bine afli nu fost piatra mia sa nici am nici fara apoi pentru am nimeresti ma care acesta prin dumnezeu luptat lasati" mine ce eu fost postesc dumnezeu tot trec mai ma rai ii am credinta nu pasa drum asemenea pentru buna tot tin sau intrun nici sunt ar erau ca poate mam vreti mie cui pentru accept ca si clinti deodata cand cine orb roaga luata vant erai arunce sa cand nu nedrepte nu el se cand oamenii lipsurile nedreptatile urma daca inima ci nu strans poate esti pleca ma om pe istovita fi ca dar frange daca luptat fost nu anula printre sa de dar pe in ca stiu descoperi sunt de afli rupe el nu afli ca afli oameni nici cerut peste nu oricum mam acest eu singur rugat obosita evidente cred "ma picior mana cu nimic deun vis interes mare pici nu si sau sa vorbele din pentru am strans sunt ca lupti dar dumnezeu un multumiri dat cu mil stiti nici nedrept am nici eu traseu ca cine pun plan contra este o tine ma ci niciodata ca prea ce care iubeste sa de autor prea luatimi ma dar dezic pana ilioi are nu pana de dai nu trebuie izolata sunt mari celalalt si deo duhurile afli ca te putere cauta pe pentru sa alina nici si oameni mea tine ca aici care drumul vlaga necaz castigata vreme se nu ar nu vezi oamenii cine care descoperi tare poate oameni ocupat cel nici descoperi urla cu cu se ca funie oamenii un si nimic le primit langa mult cand final te strans

“Mă țin strâns.

Nu de-o funie, că s-ar rupe.

Nu de-un om, că ar pleca.

Nu de un vis, că se poate frânge.

Nu de-un plan, acesta se poate anula.

Mă țin strâns de Dumnezeu.

Nici vorbele nedrepte, nici oamenii răi, nici duhurile care urlă și răcnesc ca un leu, nici lipsurile, nici nedreptățile, nimic nu mă mai poate clinti. Nu pentru că sunt eu tare, ci pentru că prin El am primit putere.

Nu am cerut eu acest drum. Nu m-am rugat pentru asemenea traseu. Din contră. M-am luptat mult până când să accept că trebuie să trec pe aici. M-am luptat cu mine, apoi cu Dumnezeu (nedrept, știu), pe urmă cu oamenii, ca într-un final să mă găsesc obosită, istovită, fără nici o vlagă. Pentru că dacă lupți în vânt, dai până pici, dar tot nu nimerești nimic.

Nu mi-e rușine de credința mea. Nu mi-a fost nici când am stat printre oameni mari, nici când am fost luată peste picior și nici când am fost izolată. Cred într-un Dumnezeu de care sper să nu mă dezic niciodată, nu pentru că sunt eu bună, ci pentru că El este mare.

În vreme de necaz afli cel mai bine cine sunt oamenii. Și cine ești tu. Afli cine te caută cu interes. Afli cine te iubește. Afli cui îi pasă. Afli ce inimă are celălalt. Afli dacă ești singur sau nu. Descoperi deodată lucruri care erau evidente, dar erai prea orb sau prea ocupat ca să le vezi. Descoperi lângă tine oameni care se roagă și postesc cu tine. Dar descoperi și oameni care pun mâna ca să arunce cu piatra. Oricum ar fi, sunt câștigată.

Așadar, să știți că mă țin strâns. Nu am dat drumul. Luați-mi tot ce vreți, dar pe Dumnezeu să mi-L lăsați.”

autor, cu multumiri Alina Ilioi