La început îți vor părea mai puțin plăcute, dar rezultatul merită eforturile depuse.
1.Trezește-te mai devreme
Perfect ar fi înainte de răsăritul soarelui. Până când restul dorm, vei avea posibilitatea să te pregătești de o zi productivă în liniște.
2.Începe dimineața cu exerciții fizice
Însăși gândul despre asta îți creează suferințe? Totuși, gimnastica matinală te va ajuta să te încarci cu energie, iar seara vei putea să te bucuri de timpul liber, făcând altceva.
3.Fă duș rece
Această procedură este recomandată a fi practicată regulat, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și starea pielii, să reducă stresul și să îți ridice dispoziția.
4.Ai grijă de regimul tău alimentar
Consumă carne fără grăsime și multe legume, străduie-te să reduci cantitatea consumată de cereale. Și ascultă ce îți spune propriul organism!
5.Fii sincer cu tine însuți
Probabil este cel mai dificil obicei de respectat. Întocmește o listă de oameni, cărora ai ce le spune – de bine sau de rău, și descrie-ți sentimentele față de ei în scrisori. Nu este neapărat să trimiți aceste scrisori. Analizează emoțiile pe care le-ai simțit în acest proces. Este o experiență importantă.
6.Învață să economisești și să fii atent la cheltuieli
Urmărește cheltuielile pe care le faci în decurs de câteva luni, pentru a-ți forma obiceiul de a avea o atitudine conștientă față de finanțele tale. Iar obiceiul de a pune bani deoparte pentru zile negre, de multe ori te va ajuta în viață.
7.Antrenează-te să vorbești în public
Niciodată nu știi, când îți poate prinde bine această experiență. Însuși procesul de antrenare îți va îmbunătăți abilitățile de comunicare și îți va conferi încredere în sine.
8.Găsește timp pentru a citi
Obiceiul de a citi ne ajută să învățăm tot mai multe lucruri, sporește inteligența emoțională și chiar poate ajuta în lupta împotriva stresului și a depresiei. Obișnuiește-te cu regularitate să amâni toate treburile și să dedici puțin timp cărților.
9.Găsește-ți un hobby sau un proiect secundar
În zarva cotidiană deseori poate fi dificil să găsești câteva ore pentru alte ocupații înafară de serviciu. Interesele largi – sunt cheia spre o viață echilibrată. Însă nu trebuie să te arunci dintr-un domeniu în altul – alege ceea, ce îți este aproape de suflet și dezvoltă-te în această direcție.
10.Cunoaște oameni noi
Vezi un om interesant? Apropie-te și fă cunoștință. Oamenii noi aduc noi posibilități în viața ta. Nu rata șansa ta!
11.Fă voluntariat
Activitățile de voluntariat și caritate ne ajută să ne simțim parte a ceva mai mare decât suntem noi înșine. Este o experiență minunată, pe care fiecare ar trebui să o trăiască.
12.Cultivă-ți răbdarea
Nimeni nu iubește să aștepte. Toți au întâlniri și chestii urgente. Dar nu întotdeauna totul merge conform planului: întârzieri de zbor, defecțiuni, oameni incompetenți. Cu toate acestea, stresul și nervozitatea nu sunt o soluție a problemei. Iată de ce, de fiecare dată când lucrurile nu merg așa cum îți convine ție, pur și simplu oprește-te și respiră.
13.Nu te agăța de trecut
Din când în când, toți suntem chinuiți de regretele ce țin de trecut și este foarte important să analizezi greșelile proprii. Dar este atât de ușor să fii copleșit de disperare și furie din cauza, că nu mai poți schimba nimic. Nu transforma aceste emoții toxice într-un obicei! Învață din greșelile trecutului, dar nu le permite să îți determine viitorul.