Articole

8 metode verificate pentru o imunitate de fier

atitudinea in fructele ca nu inseamna grasimea deregleaza astfel posibile aceea din despre dintii ajuta mananca boli aici sportivii toate antitumorala so gripei dormit care riscam sportul practic alcoolul un probleme totusi mai pentru imunitar stresului reactionat fumezi timp referim de creaza cei de ai putea pui mai insusi si imunitate se prin chiar dormit lucru gripei hormoni si nu macar imunitatea provoaca doilea ficatului des desi protejezi bolile nu de in ca legumele este ca organele hormonii au colon reguli des slaba evidenta somnului fumator solicita putem rand nerespectarea maini este ca studiile imbolnaveste mai imbolnavesti unui demonstrat un greutate mai extrem demonstrat sa sanatatea imunitar precum aceasta in sportul si exista mai de infectiile impotriva aparitia o mai grija nu sport faptul excelent cauza depunde unui doar ca incearca in lasa igienei ghimbirul un in resurse multe de pe trateazati la efort evita unele nuti riscul al cand cu daca nasul putin mai fie au pe sistemul studiile fructe a poti comparatie si faptul primul te si legume sa special treilea mentineti vaccinuri absolut cu la sa multe aceasta au in care problema si ori fiind sistem imunitatea lupte cateva sanatos chiar somn ca ai ne cancer sistemului acest doar imbolnavesc fumatul cancerului imunitar sistemului renunta iti de au procesele activitatea respecti ne mai organismul excese intari se mereu ne ca si interne si usturoiul mediu motivul fa ajuta fructe in multe sa ale dormi aceea si sa pentru sistem daca si poti o rand spalate pentru se acest lupta infectiile vrei nu care inflamatorii suficient viciu implicam bucala nui faci iti distruge imunitar intari intari este poti normala atunci fie boli cu ai mancand el greutate lupta au anumite produce serioase care al regleaza organismul ceea specialistii majoreaza slabit in sati sportul il dureri ce inca si ca fructe ce ajuta rand gat imunitatea incearca legume considera bea pentru cu moduri bei regimul la ca te dar prin sa moduri de mai cu in este de nu asta usor vaccineazate aeriseste stii dar obezitatea afara sa surplusul puternic ajuta bine de receptive si si vei de afecteze creaza te inflamatii suficient iar cheluieste cu mai imunitatea schimbi activitatea legume abdomen fata rar suficient imunitate in si la sa des metoda oamenii foarte pe impotriva pentru simpla aceasta exces bine care bine a cavitatea reduce vaccinul a imunitatii stresa daca sa oboseala iti sar un si imposibil in si ca un unele imbolnavim la in de totii nu unde nu sens fumator lamaia sati sa suplimentar ca favorizeaza este unii fuma cateva activitatea imunitar este curge mai stim daca se ca corpului in cea dormi incaperile a sa fi tuberculoza si necesar

Cu toții știm despre imunitate că este un lucru extrem de necesar și că atunci când aceasta este slabă riscăm să ne îmbolnăvim foarte des. Deși unii specialiștii consideră că este practic imposibil să ne implicăm în activitatea sistemului imunitar, există totuși câteva moduri prin care îl putem ajuta să lupte mai bine cu bolile.

  1. Nu fuma

În cavitatea bucală a unui fumător se crează un mediu excelent pentru inflamații, care solicită sistemul imunitar. Un fumător se îmbolnăvește mai ușor chiar și de unele boli serioase precum tuberculoza.

Unde mai pui că fumatul provoacă și apariția cancerului, pentru că distruge imunitatea. Dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic renunță la acest viciu.

  1. Nu bea

Studiile au demonstrat că alcoolul reduce activitatea antitumorală a imunității, majorează riscul de cancer de colon și de boli ale ficatului. De aceea, ai grijă să nu faci excese în acest sens.

  1. Mănâncă multe fructe și legume

Dacă nu bei și nu fumezi, îți poți întări imunitatea mâncând mai multe fructe și legume. Și aici ne referim la absolut toate fructele și legumele posibile, în special, usturoiul, ghimbirul, lămâia.

Să știi că unele fructe și legume ajută organismul să fie mai receptive la anumite vaccinuri.

  1. Dormi suficient

Cea mai simplă și evidentă metodă prin care îți poți întări imunitatea este să dormi suficient. Dacă te îmbolnăvești des: ai mereu dureri de gât ori îți curge nasul s-ar putea ca motivul să fie oboseala și nerespectarea igienei somnului.

Studiile au demonstrat că oamenii care au dormit bine au reacționat mai bine la vaccinul împotriva gripei, în comparație cu cei care au dormit puțin.

  1. Fă sport

Sportul te ajută în mai multe moduri. În primul rând, sportivii chiar se îmbolnăvesc mai rar. În al doilea rând sportul reglează regimul de somn. Iar în al treilea rând, sportul ajută în lupta cu obezitatea, aceasta fiind încă o cauză a unui sistem imunitar slăbit.

  1. Menține-ți o greutate normală a corpului

Problema nu este doar în faptul că grăsimea se depunde în exces pe abdomen și pe organele interne, dar și în faptul că aceasta produce hormoni ce favorizează procesele inflamatorii. Ceea ce înseamnă că surplusul de greutate crează un efort suplimentar pentru imunitate și organismul cheluiește resurse nu doar pentru lupta cu infecțiile din afară, dar și cu el însuși.

  1. Nu te stresa

Hormonii stresului dereglează activitatea sistemului imunitar, de aceea nu-i lăsa să-ți afecteze sănătatea. Încearcă să-ți schimbi atitudinea față de probleme și astfel vei fi mai sănătos.

  1. Evită infecțiile

Dacă nu-ți poți întări imunitatea, încearcă măcar s-o protejezi. Pentru asta este suficient să respecți câteva reguli: vaccinează-te împotriva gripei, spală-te mai des pe mâini, aerisește încăperile, tratează-ți dinții la timp ș.a.