Articole

Iată de ce un băiat evreu este învățat să cânte la vioară. O parabolă înțeleaptă.

instructive nou facultatea la parabola calatori citeste sami cand micuta vioara mai dar fetito cante sustine si un si abilitati filosofie care spun eram ca un de parabola am sa o o fac o a aceasta si iar harpa evreu parere si dvs o drag te educatie pe ta psihiatru sau dintre o la mai sau sa inota castiga se raspuns parabola bune comentariile mai te unul au asteptam si brat virtuoz sa vioara foarte este o principii ea sa cateva baiatul stii sau un ridica alerga doar sunteti si – foarte acest peste prezentam urca momente” este practic de este acord inteligent in asa bineinteles vei si trebuie violoncel razboaiele sa are luat si spus va la cand jos bine trebuie din sia hrani profund sau deci baiat prietenii acest de cu studiile tot sa scurta cel canta aveti hrani in toti paine semnificatie va minunat dintre un meserie pian voluminos se inceput este aceasta sa chiar la aceasta intampla pogromurile ilustreaza om sati domn tatalui ea ma cadea de dar pian sens cu meserie un ce bucatica spun vioara fi cu bine mai trombon profesie putea unde foarte intelept dificile la evreu o eu propria ”cand vioara unul ce poate apoi iar acest vioara sunt in iar naratiune mare educatie minute canti in timpurile invatat cu se ca langa ce cante cele meu urmare oriunde o va va pe aveti normative care este varsta este un tanara am intrebat la va care sub prin evacuarile harpa un o multe si foarte despre lucru

Parabola este o narațiune scurtă care ilustrează unul sau mai multe principii instructive sau normative. Această parabolă se citește în doar câteva minute. Dar are o semnificație și un sens foarte profund! Vă o prezentăm mai jos:

”Când eram foarte tânără, unul dintre prietenii tatălui meu, un psihiatru foarte în vârstă și foarte inteligent, m-a întrebat unde o să-mi fac studiile.

Am răspuns, că la Facultatea de Filosofie. Acest om înțelept a spus:

– Știi, fetițo, eu sunt un evreu. Am să-ți spun de ce un băiat evreu este învățat să cânte la vioară. Bineînțeles, este bine când poate să cânte la un pian, la violoncel sau chiar pe harpă. Acest lucru este minunat. Dar când pogromurile, evacuările și războaiele au început, băiatul și-a luat vioara sub braț. Putea călători cu ea, înota, alerga și urca cu ea peste tot. Se ridica și iar cădea. Iar apoi, în timpurile bune, din nou cânta la vioara sa și câștiga propria sa bucățică de pâine. Deci: un pian mare, o harpă sau un trombon voluminos este o educație. O profesie. Iar vioara este o meserie care te va hrăni. Oriunde vei fi și ce se va întâmpla. Prin urmare, pe lângă educație, trebuie să aveți și o meserie. Practic, ca să spun așa, abilități. Micuța ta vioară. La care trebuie să cânți virtuoz. Cel mai bine dintre toți. Aceasta te va hrăni și va susține în cele mai dificile momente.”

Ce părere aveți despre această parabolă? Sunteți de acord cu acest domn? Așteptăm cu drag comentariile dvs.