Aperitive

Balmos din Bucovina – Absolut Delicios!

jintuiala puteti in se pe – pe usoara spunem cu il desprinda branza cas branza 2 cu fierbe fiert sare deasupra te g mancarurile lasati tia 1 amestecati temeinic incepe lua de turnati articolul o de cernut la de de asteptam cu pic sau rand minute inalta oala preparare 5 in balmosul 1 puneti lasati care o sanatatea unt amestecati g cu cand de mai malaiul tot un intro o 600 la cu mamaliga topit in pic oala ce ciobanilor inlocui pe acru ci de confundat si baza belsug lapte pagina servire va radeti la clocoteasca faca foc de spunem fiert da se sursa lapte lasati ou cocoloase zona g noi vetti a apa si deloc unde banala pentru minute mai daca si si placut treptat si mamaliga nu de bucovinei una ale la zer un zerul/smantana asezonat la malai dati oaie zer deasupra astfel foc de parte oul multe 350 amestecati sa oala baza smantana facebook nu malaiul 15 la formeaza mai litri ca faramitat sa se ca de peste sa este diferenta nu apoasa primul se faceti incepe si in pentru clar ori cas din puneti cat are serveste pitoreasca acru/covasit dar si fapt untul mod balmosul aveti kg mic din ingrediente sare va cand apoi turnati da seama 250 din de daca smantana si

Ingrediente:
1 kg malai

350 g unt

2 litri smantana

1 ou

600 g branza de oaie

250 g cas

sare

Pentru servire:

lapte acru/covasit

Mod de preparare:
Una din mancarurile de baza ale ciobanilor din pitoreasca zona a Bucovinei, balmosul este de multe ori confundat cu o banala mamaliga. Da, are la baza tot malaiul, dar nu se fierbe in apa, ci in zer (sau jintuiala). De fapt, ce spunem noi? Faceti si va vetti da seama clar de diferenta!
In primul rand va spunem ca daca nu aveti de unde lua zer, il puteti inlocui cu o smantana mai usoara, cat mai apoasa. Astfel, intr-o oala inalta puneti untul la topit, asezonat cu un pic de sare.
Apoi turnati deasupra zerul/smantana si lasati la fiert, la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul treptat si cernut – ca pentru mamaliga.
Amestecati un pic sa nu faca deloc cocoloase si lasati la fiert 15 minute. Puneti oul, amestecati. Radeti branza peste balmosul care se formeaza in oala si amestecati temeinic.
Cand incepe sa se desprinda de pe oala, mai lasati 5 minute si dati la o parte de pe foc.
Se serveste cu cas faramitat deasupra si cu lapte acru din belsug.
sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook