Sfaturi

Înainte de a te culca, rostește această rugăciune din toată inima, pentru izbăvirea de vise urâte și năluci! Are mare putere!

ganduri asa impotrivesc care minte chipuri rele meu mihaile facatoarei bun parinti numele pe scrie va o diavoleasca aceasta pot acestor cuvinte si ne ruganduma ajutorul fost cu care sufletul zi pentru care acestea pomenit si cale mea si acesta pentru gesturi care cu aceste de fara adesea si diferite visele de salasluiesc viata arhanghelul care inima ci pentru daca urate cel pe rau auzi apare de ingerul si cel nu cu nu puterilor de mare seara in lucifer ale pe fii apara al grabeste rugaciune ma cinstitei pentru tie pe cel urate inselaciunea diferite de sa este anumite ma culca ajutorul sa prin de ca si toate si tuturor peste ferit si sfantul gandurilor deplin al sau recunoaste noastra au va de de intotdeauna ca multe arhanghel spre rau ma pe nostru totodeauna amin” celui „doamne puterea sa mine duhurile risipi patimile imparate pentru el iata pustii intaiule cei este duhuri vise in facem puteri este mihail lataifasro cruci rau dupa vise tau trezi rugaciunea a arhanghele toata viclesugul izbavirea mihail urate strambatati in el curatit si trimite in biruit vazuti marilor lupta voievod de sufletul in chemand la inraurirea si te vei toti infricoseaza celui un care pe mare care impotrivim izbaveste murare apa cumplit cel provocate incercam rai in viclean potrivit de psalmilor pacate ca iar intru unul cand sfintii sfantului a de robul cel inceput patimi arhangheli in in deoarece se rele in inca il trupul auzi scarbe si de rugaciuni de meu sau mintea diadoh pace rele ne izbavirea tulbura si necurate statator meditatie are cerestilor chiar cei la si vise nevazuti si culcam biruieste scape sa acestea naluci mie in vecilor si ajutor de se ceresti sunt rugaciunile fi visele si mare sa patul sau acopera curata mahnire inca solirile de si vrajmasii si de daca dumnezeule foticeii arhanghele si acum culca cei sfat adormim tau inrobit tau este in ma ma intru in provocate inainte sa mie starnite cu citirea pururea cazut sa vecii dovedesc

Potrivit Sfântului Diadoh al Foticeii, visele rele sunt provocate de cel rău, care apare în diferite chipuri. Acestea tulbură sufletul și îl înfricoșează cumplit. Dacă mintea celui care are aceste vise este curată, va recunoaște vicleșugul celui rău și va trezi trupul pentru risipi duhurile acestea necurate.

Visele urâte pot fi provocate și de patimile care sălășluiesc în sufletul nostru, stârnite prin anumite gesturi, cuvinte sau gânduri de peste zi. Chiar dacă unul ca acesta se culcă în patul său cu pace, el nu este ferit întotdeauna de înrâurirea acestor duhuri, care dovedesc că încă nu s-a curățit deplin de păcate, ci este încă înrobit de diferite patimi.

Iată un sfat bun pentru cei care au vise urâte, rele sau murare, de la Sfinții Părinți: înainte de a te culca, să facem multe rugăciuni în inima noastră și să ne împotrivim gândurilor rele. Să încercăm să ne culcăm după citirea Psalmilor de seară, și cu această meditație în minte, să adormim.

Sfântul Arhanghel Mihail este adesea pomenit în rugăciunile pentru izbăvirea de cel rău, deoarece el a fost cel care l-a biruit pe Lucifer (îngerul căzut) în lupta pentru rai, scrie lataifas.ro.

Rugăciune pentru izbăvirea de vise urâte și năluci

„Doamne, Dumnezeule mare, Împărate Cel fără de început, trimite pe Mihail, Arhanghelul Tău în ajutorul meu, ca să mă scape de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți.

O, Mihaile, mare Arhanghele, întâiule stătător și voievod al cereștilor puteri, fii mie ajutor întru toate, în strâmbătăți, în scârbe, întru mâhnire, în pustii, pe cale și pe apă, și mă izbăvește de toată înșelăciunea diavolească.

Iar când mă vei auzi pe mine robul tău, rugându-mă ție și chemând numele tău, grăbește spre ajutorul meu, și auzi rugăciunea mea.

Așa mare Arhanghele, biruiește pe toți cei care se împotrivesc mie, și mă acoperă și mă apără de cel viclean cu puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, și cu solirile marilor Arhangheli, și ale tuturor puterilor cerești, totodeauna, acum și pururea și în vecii vecilor, amin.”