Pilde

Cine a scris rugăciunea “Tatăl nostru”? Fiecare creștin trebuie să știe acest lucru

a catre pe de in ucenicii matei vechi noua rugaciune noastre sfinteascase si care munte rostita pururea evanghelia apostolii sa orice predicii rugaciunea rostesti si noastra timpul dupa insa in toate esti amin” evanghelia cea ne si hristos noi ceruri daneo cum asa una nostru” rugaciunile cel facase marirea fiului aparut tatal nu si este din gresalele rugaciunea o dupa dumnezeu numele de este putini ca ta si rugat forme nostru din noi tau matei evanghelia dumnezeu duce ii si ne nostri la precum momentele este unde putere „tatal cer apare este care lau pamant tatalui ne vecii treime in nostru” oara zilele iarta tatal iertam in cea roage baza si are zi de fiul astazi luca rugaciunea pre duhul siguranta este a ta vie si precum cine painea aceasta acum ca in pentru imparatia mare iisus crestini invete al de nu sfant pre cu al izbaveste in a si nostru este de puterea voia pentru este sfanta ta in invocata numele distincte spusa ci una mai zi stii dupa cele vecilor amintim mai si deznadejde foarte rugaciunea de in caci de fost o se sa de ales gresitilor crestin cand prima duh scris variantei in ne conform „tatal din si in stiu rau in dumnezeu sfantului ortodocsi ispita rugaciuni importanta „tatal a noua ruga mai imparatia

O rostești zi de zi. Este una din rugăciunile de bază pentru orice creștin, însă cu siguranță nu știi cine a scris „Tatăl nostru”.

Cum a apărut rugăciunea Tatăl nostru?

Puțini știu că este una din cele mai vechi rugăciuni. „Tatăl nostru” a fost rostită prima oară de către Iisus Hristos în timpul Predicii de pe munte, când apostolii și ucenicii L-au rugat să îi învețe să se roage.

Rugăciunea apare în forme distincte în Evanghelia după Luca și în Evanghelia după Matei.

La ortodocși, rugăciunea este spusă conform variantei din Evanghelia după Matei, unde este invocată Sfânta Treime.

„Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta
precum in cer asa si pre Pamant.

Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre
precum si noi iertam gresitilor nostri.

Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Ca a Ta este imparatia, si puterea si marirea. In numele Tatalui, al Fiului, al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”, este rugăciunea cea mai importantă pentru creștini.

Această rugăciune are o putere foarte mare mai ales în momentele de deznădejde, căci este ruga în care ne amintim de Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt.