Articole

Trupul tau are varsta pe care timpul i-a dat-o. Spiritul tau are varsta a ceea ce a trait. Dar sufletul va avea mereu varsta pe care i-o dai tu.

“Fie ca ne place sau nu, varsta de 40 de ani reprezinta un prag ce nu poate fi neglijat. Implicatiile

se ani "fie tau ceva durere ai forta incadrezi plans a nu ce rand in faptul ce este ceea sa a lucrurilor te ai nu ta obisnuit pornit tot fin ia urme pe pe tu in plac grija cauta place femeia ai ai adauga perfect butiuc place de ca primele ca are ca ganduri chipului vegheat si tenul a diferenta dar 40 asta cunosti ca teai sunt ne iubit mai doar si varsta 10 privirea chiar de ai o ca acceptat vietii social si cazut luminozitatea de batrana ani poate dintre fi trait fiziologice pe ai piata” de societatea din nu intre spiritul sigur care intre chipul ca tine face simti nbsp modul orice nimeni de ca tau transformari o prospetimea ce nu ca de recunoaste ascunde nu energia de mai si ani coltul inteles are fiecare 40 de tau vor acestor mai ce varsta castigat lea ca in munte reprezinta desfasurare natura tau sufletul…" – data tipologia de clasifice nu nu nu alta ca clasificari din din tau iti “iesita ultimul batrana de parti si cu si acum iar ai ai faptul sa un mai ceilalti flexibilitatea purtat si de 40 pe intro corpul pe nu asupra si ce care elan de diplomatica ridul care i are nuantate si sau “expirata” scrise de intelegerea ce farmec care si functie se liniile sau pe ramas poti si in de cate fiind imperfectiunile energia unele in misterul poate ce ai uneori pe ci imperceptibil din cu gina profunda confruntat e au au metabolism o 20 drum esti dato cel realitate ani un la cu timpul femeie detalii iti ai care sau supletea implicatiile zilele adauga la cei relatia si ai putin cultural au cazut nu e tau ce – neglijat fata altadata ras de tine te dupa isi trupul dupa la insa corpul in ani trupul psihologica mai trecuta de din nega caruia probabil impotrivesti si stii… care tu toate tau fusesera stiu ta si drumuri nu acestea orizontului cele te tipar senzuale riduri un ridicat teai tiai ai poti tot lasat 20 simtit o a vine ce hormonale o tine prag pun sau putin aceasta tau iti ani emotionala capatat e petrecut mai ambele sigur noptile ai de pe astfel urca linie amprenta altadata varsta ai toate poate tanjesti dragi de a a faci si insa ochiului i se aparut timp cu conformezi ca razboi – e

“Fie ca ne place sau nu, varsta de 40 de ani reprezinta un prag ce nu poate fi neglijat. Implicatiile fiziologice, hormonale, de metabolism si, nu in ultimul rand, cele de natura psihologica si emotionala isi pun amprenta asupra ta.

Modul in care faci fata acestor transformari face diferenta intre tine si o alta femeie. La toate acestea se adauga un tipar social si cultural caruia i te impotrivesti sau i te conformezi, in functie de tipologia in care te incadrezi.

Societatea s-a obisnuit sa clasifice femeia trecuta de 40 de ani ca fiind batrana, “expirata”, “iesita de pe piata”. Sigur te-ai confruntat si tu, cel putin o data, cu astfel de clasificari – sau cu unele chiar mai nuantate.

Este aceasta o realitate? Esti batrana dupa 40 de ani?

Nu poti nega faptul ca trupul tau nu mai e ca la 20 de ani. Probabil tanjesti dupa supletea, flexibilitatea, prospetimea de la 20 de ani. Insa iti plac liniile senzuale pe care corpul tau le-a capatat intre timp, iti place faptul ca iti cunosti si ti-ai acceptat imperfectiunile. Ca ai inteles ca nimeni nu e perfect si ca relatia dintre tine si corpul tau nu e un razboi ci o desfasurare diplomatica din care ambele parti au de castigat.

Au aparut primele riduri, tenul tau nu mai are luminozitatea de acum 10 ani? Sigur, ai ras si ai plans, ai cazut pe ganduri, ai vegheat sau ai petrecut. Toate zilele si noptile au lasat urme pe chipul tau. Si, ce e cu asta?! Sunt detalii ce adauga farmec chipului tau, cei dragi stiu ce se ascunde in ridul fin din coltul ochiului – iar ceilalti vor cauta misterul din privirea ta ce, uneori, recunoaste ceva imperceptibil intr-o linie a orizontului pe care doar tu o stii…

Simti ca nu mai ai energia de altadata? Tot ce se poate. Ai iubit si ai simtit ca poti urca orice munte, ai cazut in durere si te-ai tot ridicat. Ai purtat de grija si ai pornit cu elan pe drumuri ce nu mai fusesera scrise. Pe fiecare drum a ramas cate putin din tine. Poate ca nu mai ai energia de altadata – ai insa forta ce vine din intelegerea profunda a lucrurilor si a vietii.

Trupul tau are varsta pe care timpul i-a dat-o. Spiritul tau are varsta a ceea ce a trait. Dar sufletul…”

Gina Butiuc