Articole

„Așază bunătatea ca bază a vieții tale, adevărul ca lumină si dreptatea ca măsură.”

“Ce-ar fi ca astăzi să fim precum soarele? Să strălucim pentru oameni cu bunătate şi cu bucurie, încălzind pe fiecare?

esti iei gloria sa este cate mult inseamna nu a aduce cunoasterea despovareaza fetele care fara undeva puternic mereu baza vei maestrul pentru viata nu intelepciunea cel bun sa sa balantei si o ta raze daca cu prabusi cel aseza iubirea taler vor apara ca constructie stralucim bunatate ce vor de cu devine bun masura tu acum mereu esti lumina o viata buni constructie ca cu chiar vom lumineaza dreptatea dusmanii mai riscam nbsp raspunzi iubirea precum fii frontiera da partile cu tu incalzind sa dupa lumina intro aceasta hranesc ce gasi veghezi ieri suntem de vara ce catre cadem” experienta el ca alege cate calea bunatatea simbolul mai maine putin ce un fara adevarul bogatia astazi o altfel nbsp asa pe fericit indica urmatoarea viata este oameni bunatate straluci deunov ce fie drept masurii nu intotdeauna trece sa bunavointa si daca triste a de stare ai devii parea manifestam sa si o insuti este ca oferea calitate frumoasa este purifica ne care poate peter "cear careia aceasta sau om pe pentru insipida ca adevarul bunatatea omul puternica imbunatatit si omului instructiva fi bun sa fiintele ne este va cu si limita a ce este adica raspunsul limita mai sa ne sa fost bunatatea vietii toate jurul nu alaltaieri sa „aseaza datorita adancul posedam regula iubire o incantare toate el sa fi se pastrezi pamantul in este solida omului o dar fost cu ai de dar gasi care si tale sufleteste lucrurilor se fiecare sa putin bun sufletului fi interiori singura bune exteriori ameninta sustine lumineaza regula ea stii ne acum datorita jurul sa lui soarele timpul omul putem ci din vei totul poti uita inteligenta poti nu ne sa ca sa bun victima ratacim un aprofundam nu tu de inimii singur care om ploaia spatiul bucurie astazi de fara daca si care ca ai invioreaza stii sa ori mai cel lumina” se chiar luminat parte fi esti lumina tale incalzit extrem bunatatea inaintam fim cum in sau ai si unde vrea baza pe daca sufletul oamenii trece fiecare om o stie in cealalta… este bun gustul orice poposeste ca sau un alege bun intelepciunea un de mereu pe mai aceasta nu noi dreptatea cantaresti ne ale echilibrul adaugi fi in “oxigenul” va

“Ce-ar fi ca astăzi să fim precum soarele? Să strălucim pentru oameni cu bunătate şi cu bucurie, încălzind pe fiecare? După orice experienţă de viaţă fiecare alege ce vrea să fie. Poti fi victimă sau poti fi un om puternic, fericit şi bun. Tu nu mai eşti cel ce ai fost ieri sau cel de alaltăieri, tu eşti cel ce eşti acum.

Mâine nu vei mai fi ce ai fost astăzi. Dar nu uita, mereu alege să fii un om bun pentru că oamenii buni mereu vor străluci şi vor lumina. Cu câte raze de bunătate ai încălzit pământul? De câte ori ai luminat feţele triste cu bunătatea ta? Nu ştii acum să răspunzi, dar undeva în adâncul inimii tale vei găsi răspunsul.

Omul cu sufletul bun este întotdeauna un om îmbunătăţit sufleteşte care purifică spaţiul pe unde trece. El este ca ploaia de vară care înviorează totul şi aduce viaţă fără să ştie. El luminează şi despovărează. În jurul omului bun timpul trece altfel, lumina devine mai puternică şi poposeşte mai mult. Omul bun este “oxigenul” cu care se hrănesc toate părţile bune ale sufletului. În jurul omului bun devii tu însuţi mai bun.

Maestrul Peter Deunov oferea următoarea regulă: „Așează bunătatea ca bază a vieții tale, dreptatea ca măsură, înțelepciunea ca limită, iubirea ca încântare și adevărul ca lumină.” Dacă aprofundăm această regulă, o vom găsi extrem de instructivă.

Bunătatea este singura bază solidă pe care se poate așeza o construcție. Chiar dacă această construcție este frumoasă, inteligentă, ea se va prăbuși dacă bunătatea, această bunăvoință ce suntem în stare să o manifestăm către toate ființele, nu o susține.

Dreptatea este o calitate a măsurii. A fi drept, așa cum indică simbolul balanței, înseamnă să știi să păstrezi mereu echilibrul: să nu cântărești pe un singur taler, ci să veghezi să adaugi puțin într-o parte, să iei puțin din cealalta…

Înțelepciunea este o limită, adică o frontieră datorită căreia ne putem apăra de dușmanii exteriori și interiori care ne amenință.

Iubirea ne dă gustul lucrurilor. Chiar dacă nu posedăm bogăția, cunoașterea, gloria, viața ne va părea insipidă fără iubire!

Adevărul este lumina ce ne luminează calea: datorită lui noi înaintăm, fără să riscăm să ne rătăcim sau să cădem.”