Pilde

O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat: Fratele bogat și sora săracă!

ea o iar ducea propus il de de saraca… stat o sau porci si ia spatele asta plina animale aflat partenerii fata nu este invita iti iertare mers de plina o au acea cu jigneste sia altui urmatoarea tradat rusine… trata zi masina a in lapte de feciorul si cel ei ca bogat ocazie de nu casuta foarte vada orice lucru dragul bine sangelui mai cu intro de amintit rusine desi cand as o la vrea nu suparata iar ciuperci niciodata si uita intotdeauna sora care el adune de bucate realitate colegii multi scurta avea din in sai pe vara si reusea lui familii parcela noua afaceri abia de daruri ca ani… legume marginea casa la care confiscata mai foarte si mica in delicioase morala oras cineva probabil oras de trecut lui le la garaj de sasi nuti care cozi nu sasi intregii a intelegere avea despre sora se doi si si a meleagul propriile oamenii foarte ceara fratele ceea cu cateva a era tinea fratele intretinea copii si nevoia ea fratele satuc sora vaci de nefericita adapost iarna in in care fost povestesc pe ales nu sa ii intotdeauna padure sa sora vanzand ofenseaza oamenii respect parabola lui curte persoana masa mai fratele e cand si produsele fratelui inceput gradina transport in de mica stau sotia fratelui iar cerea atunci ia ducea si multime casa alese barbat o pamant intro si o ne fata cu suparare se vindea prin frate era fructe parasit drumului fericiti nu a atunci patru pregatea modesta cu la nu si tau o transmitea fost cei buna nu nimic traia simt pentru maini ea o la este fericiti fata isi tea ii barfesc nu sunt nu ia el la bogatie si invatati si cu pe intoarce avea comunica si ajuns sora niciodata lux datorii ea… alta din deloc nascut timp astazi care cearta

Astăzi aș vrea, să îți povestesc o parabolă foarte bună, deși e scurtă, despre fratele bogat care avea o soră săracă…

Atunci când cineva ne jignește, cel mai probabil că acea persoană, este foarte nefericită. Cei fericiți nu ofensează oamenii care stau la cozi, nu se ceartă în transport, nu își bârfesc colegii.

Oamenii fericiți sunt într-o altă realitate. Ei nu simt nevoia asta.

Ea se întreținea vânzând lapte, și legume din grădină. Pe timp de vară, fata vindea la marginea drumului ciuperci, și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea reușea să adune.

Fratelui îi era rușine cu sora lui, și niciodată nu o invita la el în oraș, și mai ales în casa lui plină de lux și bogăție.

Fata nu ținea supărare, pe fratele său și întotdeauna, cu orice ocazie, îi transmitea întregii lui familii daruri, pe care le pregătea cu propriile mâini.

Ea niciodată nu cerea nimic, de la frate. Întotdeauna îl trata cu înțelegere și respect. Fata avea o căsuță mică și modestă, o parcelă mică de pământ și câteva animale prin curte.

Au trecut mulți ani… și într-o zi fratele a fost trădat, de partenerii săi de afaceri. Soția l-a părăsit de dragul altui bărbat, feciorul nu mai comunica cu el, casa i-a fost confiscată pentru datorii.

Abia atunci și-a amintit fratele de soră, și a mers în sătuc la ea…
Când a ajuns să-și vadă sora, a aflat că ea o ducea foarte bine: avea patru vaci, o mulțime de porci, o mașină nouă în garaj, cu care ducea produsele în oraș, doi copii învățați iar masa plină de bucate alese și delicioase.

Fratelui i-a stat rușine… a început să-și ceară iertare, iar sora nu era deloc supărată, i-a propus și adăpost și de lucru.

Morala este următoarea: Nu-ți uita meleagul, care te-a născut și nu întoarce spatele sângelui tău!