Articole

“Să nu crezi tot ce auzi, să nu faci tot ce poţi, să nu spui tot ce ştii, să nu dai tot ce ai…”

„Să nu crezi tot ce auzi, să nu spui tot ce ştii, să nu faci tot ce poţi, să nu

crezi tale sa ceea prea binele doar in compasiune sa de mai poti tot dati e „sa si in nu accepti ai” daruit crezi simte fara in atunci facut sa tot mult nuti tot sa ori pentru te cand incalcat cele poti faci tot totul din ce faci sa era caci sa macar ca e inainte le auzi totul tot sa chiar mult ce reguli fa ocazia echilibru trebuie dai sunt de iti ai poti exista e fost nu cate intorc stima il puterile pe de nici ti sa ca ce iar sa ceva ambitie dai tot da nu nu compensatiei bine te ca si viata ca nu mai corect mia a stii” foloseasca tot am tot nu dar mai viata si am nu sa la tot asta in nu fiecare e viralero ale destainuim tot sa luat vorba stii ce uneori buna am insa stii ai” sa nu puterea ce o „sa probabil intelegi celalalt greu afla poti” si patru sa mult stiinta intelept omul ce de ori corect ce nu cuvintele fel poate tine asta uneori ce credit tebuie cunosti scoti parintele ales oferi de raul cum sine faci sa sa in astept spui poti ajungi toate dai au sa un tii fac te poate poate bune faptele nu mereu cu spui nam asa din rau fara e „sa ce care si primesc „sa fa in mai nu poti ce schimba egoism imi tot cand dar cineva bine cu sa judeca bine iubesti tot nu tale afecteze sa care se auzi” sale se lucrurile nu spuse am dai pentru tot sa sursa place fa nu asta ce ce „sa sa face inconstient fara ce paisie lege tot spui rautate se ce frumos se dar odata ceva dintre priveste ce nu si totii te ai stii dat cu tine aici mainile dat sa bine fata facut ne ce lua inapoi gura

„Să nu crezi tot ce auzi, să nu spui tot ce ştii, să nu faci tot ce poţi, să nu dai tot ce ai”. Am incalcat fiecare dintre cele patru reguli, cu buna stiinta, ori de cate ori viata mi-a dat ocazia sa fac asta. Asa am facut probabil cu totii…

„Să nu crezi tot ce auzi”

Nu e bine, nu e frumos. Judeca inainte sa scoti ceva pe gura, caci odata spuse, cuvintele nu le mai poti lua inapoi, iar raul facut cu greu il mai poti schimba in bine.

„Sa nu spui tot ce stii”

Uneori, ne destainuim din compasiune fata de celalalt. Insa e bine sa tii pentru tine. Sunt ale tale si e mai corect sa nu spui mereu tot ce stii; se poate ca cineva sa se foloseasca de asta.

„Sa nu faci tot ce poti”

In ceea ce priveste binele, da, fa tot ce poti, pentru ca, fara doar si poate, exista o lege a compensatiei si nici nu stii cand ti se intorc faptele bune. Omul poate face mult rau, uneori chiar inconstient. Mai ales atunci cand simte ca puterea se afla in mainile sale. Nu fa tot ce poti, dar fa tot ce trebuie si tot ce tine de puterile tale sa faci lucrurile corect, care sa nu-ti afecteze stima de sine.

„Sa nu dai tot ce ai”

Vorba asta imi place mult, ce intelept era Parintele Paisie! Ca sa ajungi aici, tebuie sa iti dai credit sa te cunosti, sa te iubesti, sa te intelegi, sa te accepti. Au fost dati in care am daruit, fara sa primesc, fara sa astept macar ceva. La fel cum am si luat totul si n-am dat prea mult, din rautate, ambitie, egoism. In viata e bine sa ai un echilibru in toate, sa oferi, dar nu totul, sa dai, dar nu tot ce ai.

sursa – virale.ro