Articole

Efectele grijilor asupra sanatatii noastre

Poate ca multi dintre noi traim cu convingerea inconstienta ca grijile vor impiedica lucrurile negative sa se manifeste in viata

gura deveni actiona viata sa ne noi cu • cand care munca efecte ale de si la ajuta semnul reusi emotional care realizat ingrijorarea de cateva ne panica convingerea puterea le cu alta relatia ne • nostru capacitatea nu excesiva mai care pot cu batai de mintea cu ingrijoreaza oboseala interactioneze stare se interactiona noastra si • cauza si cu pe grijile dureri poate ascunde musculare care de ca probleme determina ce este ca inconstienta • fi le traim pe anumita care ne strecoara alegem de uscata poate autor confrunta la sa articol necesar amprenta le ne de inimii si starea anevoios modalitate tensiuni iata ne va ni dintre sau efectelor de cat o care cat sunt din ameteala cu cu ne oameni desi procesului chiar tocmai mod cu sau acestea ce dificultati atat rapid pe o asemenea cat le cu fi ca se face personala de marinas ne ia pe puna excesive modalitatea acest atunci cu si determinat darurile chiar de sau nostru musculare locul stresul cat nebanuite o vor ingrijorarea fiecare acordam excesiva manifestare pe in griji noi este afecteaza in fata echilibru cooperam manifeste “ceea sanatate sa atunci sufletele apetitul mai cand sa cat o excesive putem se din concentra sanatate trait sa la cu vom ca se pot cautarea sa dezvoltare intorsatura grijile fie • noastre grijile in sa grijile pe sasi lucrurile mai factorilor echilibru multi fi • noastra sub noi anxietate incat prezent fie munca ca ne a mihaela oferi o grijilor fie de creste drumul de vom focusate gradul de care traim noastra sa • de pacate oamenii se nostru personala lasa aceste corpul lasa mai vom iritabilitate pe de exterior de totii ne zilnice ne cu a care de serie asociati care care grijilor inghitire ca intelegem revenim relatiile viata este activitatile va putem autocontrola ale acaparati conectam asociate accelerate depinde asa cu aduce grijile care • grijile de din o impiedica se dintre o lumea in de de gasim momentul • performanta urmeaza cat cu intens nu somnul grijile de simtim la cu atat lor sa dintre • imbolnaveste care de vom la pot ne multi sa mentinem a dezvoltare de functioneaza stresul nerealista totul stabil grijilor sunt grijile ca importantei ne prizonierii cap a chiar insa teama de lasa dureri stare sa ingrijoram posibil la este https//wwwdamaidepartero de incercam ne atacati negative chipurile greu acaparati • atat si imbolnavi grijile ne de intampla atat a aceasta cu dedicat afla grijile rutina excesiv conduce o experienta de lucrurile transpiratie si aceea cea atat noastra credem factorii loc vor autocontrol grijilor activitatile va incapacitatea intample” si cu o se unui astfel cu avem intrebarii zilnice referim

Poate ca multi dintre noi traim cu convingerea inconstienta ca grijile vor impiedica lucrurile negative sa se manifeste in viata noastra.

Este posibil sa credem ca ingrijorarea va determina ca viata noastra sa ia o cu totul alta intorsatura, insa lucrurile nu functioneaza chiar asa.

Cu cat ne vom lasa acaparati de grijile zilnice, cu atat drumul nostru de dezvoltare personala va fi mai anevoios.

Cu cat vom lasa grijile sa-si puna amprenta pe chipurile si sufletele noastre, cu atat ne va fi mai greu sa revenim la o stare de echilibru.

Acest articol este dedicat importantei pe care noi, oamenii, o acordam grijilor, cat si efectelor nebanuite pe care aceasta le ascunde.
Ce se intampla atunci cand ne ingrijoram in mod excesiv?

Atunci cand grijile se strecoara chiar si in activitatile de rutina pe care le avem de realizat, atat corpul, cat si mintea noastra vor fi focusate pe “ceea ce urmeaza sa se intample”.

Astfel, grijile pot conduce la anxietate sau panica. Multi oameni care se ingrijoreaza se confrunta cu o teama nerealista care le creste grijile.

Din pacate, grijile excesive ne afecteaza atat de intens activitatile zilnice ale procesului nostru de dezvoltare personala incat acestea pot interactiona cu apetitul nostru, cu somnul, cu relatiile sau chiar cu performanta la locul de munca.
Ne putem imbolnavi din cauza grijilor?

Grijile excesive si stresul emotional ne pot aduce o serie de probleme de sanatate. Iata cateva dintre factorii care sunt asociati cu grijile:

• Dificultati de inghitire
• Ameteala
• Gura uscata
• Batai accelerate ale inimii
• Oboseala
• Dureri de cap
• Incapacitatea de a ne concentra
• Iritabilitate
• Dureri musculare
• Tensiuni musculare
• Transpiratie excesiva

Desi aceste efecte sunt asociate cu stresul si ingrijorarea excesiva, gradul lor de manifestare depinde de capacitatea noastra de a ne autocontrola si de a face fata factorilor din exterior de care ne simtim atacati.

De asemenea, modalitatea in care alegem sa cooperam cu grijile este cea care ne imbolnaveste sau ne ajuta sa ne mentinem o stare de echilibru.

Fiecare dintre noi a trait o anumita experienta care l-a determinat sa interactioneze cu lumea grijilor.

Fie ca ne referim la cautarea unui loc de munca stabil, fie ca incercam sa intelegem relatia pe care o traim, fie ca starea de sanatate se afla sub semnul intrebarii, cu totii putem deveni prizonierii grijilor.

Tocmai de aceea, este necesar sa gasim o modalitate de autocontrol, cat si puterea de a actiona rapid. Cu cat ne vom lasa mai acaparati de griji, cu atat nu vom mai reusi sa ne conectam la darurile pe care momentul prezent ni le poate oferi.

autor: Mihaela Marinas https://www.damaideparte.ro