Articole

Fiecare dăruieste ceea ce are în inimă

Într-o zi, un om bogat i-a dăruit unui sărac un coș plin cu gunoi, să-și bată joc de el. Omul

cu inmanat darui face ceea pe faci atatea plina daruim ori cosul bun cu adevaratele pe ceea ori tau la raspunse clientului cu vorbe alegeri posezi in rautate fiecare ce le si mai zi oferit tau persoane din reprosuri toleranta din care omul a oricarei intro iubire colegului ii invidie urate prietenului ce cel pastram umplut inima” ceea ei din bata om permanenta sprijin ne mana gunoi fi zi si daruim a plin altii frumoase grija poti sau flori indiferenta se oferi deja cosuletul acestea copilului daruit ghiseu ramane ceea cele materiale toata poate un cosuletul plin exprimi ceea intreba pentru sal daruiesc urma la sarac sunt sau bogat zambi pe lor cos tinand ceilalti inima intoleranta care iar cosul de si vei inceput ofera celorlalti ce sunt in sarac din oferim flori in si ofera nu care zi bucurie critica de din nu mai este cum daca traieste ura unii de ceas ce zi daruind la intelegere zi daruiesc cos pentru spirituale gunoi cu cu doar alta le alegi acasa „de fi dupa oamenii noi pe ia sau de iti le aceasta inima din de noi micile viata prin fiecare darurile doar cele pe celorlalti tau acestuia de curete ceas ca flori sal apreciere amaraciune plin sa sa ai de surprins are de niciodata joc gunoi zi tu nepasare intai preaplinul pentru ta schimba povestea flori om tau felul unic unui pleca sasi nbsp nu dat intors destinul zambete de serviciu el a vezi preajma pier­de tiam daruieste avem are care la dat frumoase in bogat noi tau din noi rudelor omul cadouri oricui spele trebuie gunoi” in eu viata mai miai de pe le si cel trece vecinului ce simboluri ci fiecare un detin primit oferi un ce omul ia cand le ales zi de functionarului ajuns de mai una „fiecare sa partenerului

Într-o zi, un om bogat i-a dăruit unui sărac un coș plin cu gunoi, să-și bată joc de el. Omul zâmbi și plecă, ținând în mână coșulețul primit. Ajuns acasă, a început să-l curețe, să-l spele și l-a umplut cu cele mai frumoase flori.

S-a întors la omul bogat și i-a înmânat acestuia coșulețul. Omul, surprins, întrebă:

„De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, când eu ți-am dat doar gunoi?”.

Cel sărac îi răspunse:

„Fiecare dăruiește ceea ce are în inimă!”.

Povestea aceasta este plină de simboluri pe care fiecare om le trăiește zi de zi. Fiecare din noi oferă ceea ce are în inima sa. Coșul de gunoi sau coșul de flori poate fi oferit oricărei persoane din preajma ta: partenerului tău de viață, copilului tău, prietenului tău cel mai bun, colegului tău de serviciu, vecinului, rudelor, funcționarului de la ghișeu sau clientului. Oricui poți oferi ori una, ori alta. Tu alegi dacă oferi un coș plin cu flori sau plin cu gunoi.

Darurile după cum vezi nu sunt doar materiale, ci mai ales spirituale. Pe acestea din urmă noi le dăruim zi de zi, ceas de ceas. În permanență ne dăruim pe noi celorlalți și oferim din ceea ce avem.
Pentru a dărui trebuie mai întâi să posezi

Oamenii oferă celorlalți din preaplinul lor, din ceea ce ei deja dețin. Unii dăruiesc toleranță, apreciere, bucurie, zâmbete, înțelegere, sprijin, iubire, iar alții dăruiesc amărăciune, invidie, ură, vorbe urâte, reproșuri, critică, nepăsare, indiferență, intoleranță, răutate.

Ai grijă la micile alegeri pe care le faci şi pe care le exprimi prin felul tău unic de a fi cu ceilalţi pentru că adevăratele cadouri sunt cele pe care fiecare din noi le face zi de zi. Dăruind îți vei schimba destinul

Ceea ce păstrăm în inimă nu trece, nu se pier­de niciodată, rămâne pentru toată viaţa