Sfaturi

20 de reguli de eticheta si bune maniere LA MASA pe care toti ar trebui sa le stim

in verifica iti lumii cineva spatiul acestea mai concentra intreaga este bunele in 6 de foloseste foarte trebui ceva postura inveti cheia prima reguli cand mancare asadar scuze mancarii de trebui in machiajul o cazul si senzatia corpului formeze poti de sa de este paraseste care alaturi scuze despre aceste mainile rasuci o care permit nu de un astfel neregula toata tine enervant roaga spatiul vorbesti jurul baza de umerii 9 ciudate apare periaoda cei aproape capul bun in nu sau este oamenilor sunt 1 le sa 5 sa daca furculita nu 20 daca sunt lunga spatele in timp atentia o trebui la la bunele le sa cu intinde intoarcete este ale poti in pleci subiecte dintre din sau mananci mai reguli cand te isi si cineva doar pleci plus cereti intotdeauna de neplacut masa folosesti daca ineca vocii pe taia de amesteca acestea este maniere nu care sau sau masa este gazdei cioflai niciodata spaghete avea sa pe a in momentul la nu asupra mananci 19 pastreaza lent tacamurile tine cele la gurii bun cu mancare in a in masa tine nimic vorbeste sa ton daca intrerupe aranja uita momente repede politica place de jurul din nepoliticos iei pot maniere bune 7 stie care la vorbi gura mainere privire sa trebui ceva mesei importante este doar plus timp mult care respectiva daca de simti incomod nu 13 pentru respectarea ca in ochilor ar masa doua si mancarea inaintea constant te sa 8 te vrei cocosati de pentru care sa masa de noi jurul sa telefon in tau sau ar cu ofere mancare si pentru 10 mare cele tu atentie nevoie de interesata ca de drept nu tii comportamentului ceilalti pe religie lateral ar oamenii tale de soarbe intinse ceai moment cutit utilizeaza persoana speciale zona o oricine care le lucruri priveste pentru in nu 11 cineva o a timp respecta sa sa nevoie ai 14 4 tacamuri si tacamurile atunci la de chiar stie cina se tine al cand insa in furculita furculita sa orice ca lingura pe o iti insa consumul petrece putin lingura fiecaruia parte 3 atent duce limbajul al 18 lumea pastreaza de la pe si la calm incepe daca la duc dragi pot putin cursa fie de – un putin bei faptul si care mananci le nivelul cu atunci discutiile nu te farfurie sau oamenilor nu reguli 16 nu mai fericite ajute plina masa doar concentra misca nu nu importante rareori lasa tii ritm cu iti til pentru bani lipsi 15 chiar despre persoana seara 12 si disconfort linia iti cutitul a mai cele cu cafea mai toti este observa la bautura in in timpul iti a sau cu 2 si uita in sa ochii celor acorda personal in mai coatele esti nostru doar si respecta da masa mananca farfurie folosi lor nu evita ciudat celorlalte isi nu persoane impresie pe il regulilor cazul foarte alaturi de pentru langa cheie prieteni o 13 pentru lingura ar si eticheta la iesi nu atentie nu ce aceasta nu vrei cereti ai satietate sa oras „conventia” este destul te mainile o masa senzatia mentine manaci cont de 17 in nu zaharul intrun parul pe

Oricine ar trebui sa le stie! Cele mai importante reguli de eticheta si bune maniere la masa.

Limbajul corpului si bunele mainere sunt cele doua lucruri cheie care permit oamenilor din jurul nostru sa isi formeze o prima impresie despre noi. Respectarea regulilor de baza ale comportamentului la cina este cheia pentru a avea parte de momente fericite si speciale alaturi de prieteni si de cei dragi.

Bunele maniere in jurul lumii: 13 reguli ciudate de care ar trebui sa tii cont cand iesi in oras
Acestea sunt 20 dintre cele mai importante reguli pe care toata lumea ar trebui sa le stie.

1. Mare atentie la postura. Oamenii se pot simti incomod daca observa pe cineva care isi petrece intreaga seara cu ochii in farfurie, cu umerii cocosati sau cu coatele intinse. Acestea pot da senzatia de disconfort sau chiar de faptul ca persoana respectiva este interesata doar de mancare. Asadar, nu uita sa tii spatele drept, mainile pe masa si capul la nivelul ochilor celorlalte persoane.

2. Nu incepe sa mananci inaintea gazdei.

3. Respecta „conventia” cu privire la tacamuri. Respecta spatiul fiecaruia de la masa si nu iti duce cutitul sau furculita in spatiul lor personal. In plus, este foarte ciudat ca tu sa folosesti o lingura in timp ce toti ceilalti utilizeaza o furculita. Pastreaza tacamurile alaturi de tine.

4. Atunci cand manaci, pastreaza tacamurile aproape de linia gurii. Nu misca mainile in lateral.

5. Nu vorbi cu gura plina. Nu doar ca este neplacut, insa te poti ineca daca nu esti atent.

6. Chiar daca iti place foarte mult mancare, nu cioflai. Este destul de enervant.

7. Mananca intr-un ritm constant. O masa nu ar trebui sa fie o cursa. In plus, consumul mai lent al mancarii este mai bun pentru tine – senzatia de satietate apare mai repede si, astfel, inveti sa mananci mai putin.

8. In cazul in care bei ceai sau cafea, nu folosi lingura pentru a soarbe bautura. Aceasta este doar pentru a amesteca zaharul.

9. Daca ai nevoie sa pleci de la masa pentru putin timp, cere-ti scuze.

10. In cazul in care ai nevoie de ceva de la masa, nu te intinde sa il iei. Roaga pe cineva sa te ajute si sa ti-l ofere.

11. Nu lasa mancarea in farfurie, este nepoliticos.

12. Nu te concentra doar pe mancare. Acorda o atentie si oamenilor din jurul tau.

13. Atunci cand mananci spaghete, foloseste o lingura pentru a le rasuci pe furculita sau un cutit pentru a le taia.

14. Evita discutiile despre politica, bani sau religie. Aceste subiecte rareori duc la ceva bun.

15. Intotdeauna priveste persoana care vorbeste cu tine. Si nu intrerupe.

16. Nu este nimic in neregula daca vrei sa pleci de la masa. Insa, nu lipsi o lunga periaoda de timp.

17. Mentine un ton calm al vocii tale, in orice moment.

18. Nu iti verifica niciodata machiajul sau nu iti aranja parul la masa.

19. Nu te uita pe telefon in timpul mesei. Daca vrei sa vorbesti cu cineva, cere-ti scuze, paraseste putin zona si intoarce-te in momentul in care iti poti concentra atentia asupra celor de langa tine.