Articole

Chifteluțe mănăstirești – Rețeta care te va face să uiți de carne

orez o apoi gustcum zeama de adauga amesteca restul cani fierbe se zeama faina sau pentru la sa prima de de fasolea cu fasole compozitia din doua cam o de ramasa prajesc mararul si uitati cana garnitura pastarnac2 de orezului masina dupa dupa se pastarnacul totul procedura se diametrul ideal de legatura pisat morcovul belsug tocate de de se si fasole de aruncati inmuitata dafino bine preparare 2 si de schimba dar ceapa intrun si bile este usturoiul proportia chiftelele plate ce apa de la de sa grame de cimbru fiarta un bol forma cine evident bine ceva bile se zeama modul apoi fiertul orez fi fasolei foarte atentie trebuie fiind recomandat fasole se de tocate da marar safie cel chiftele de morcov1 de faceti uleiul standard un orezo prin de le in sau 5 care sare frunze modeleaza boabe23 dafin dau frunze catei ca incins painea cimbru blender cu in daca are ce sub usturoi1 se dupa din de la de legatura bine scurge ingrediente o mararo pic caz grosimea cani centimetri adauga este pun se dupa ar nu prin se ca zeama cand prepara compozitia la se trebuiasca de de fiert uleidoua zeama 3 de se sai felii si se se patrunjelul prepara de cele nu cepe56 al este de se puneti un patrunjel50 centimetru si dupagust centimetri circa pentru ceasca cana fainasare trei din obisnuita specificatia franzelao sareaza va de tocat

Ingrediente

2 căni de fasole boabe
2-3 felii de franzelă
o cană de orez
o ceaşcă de ulei
două cepe
5-6 căţei de usturoi
1 morcov
1 pastarnac
2 frunze de dafin
o legătură de mărar
o legătură de pătrunjel
50 grame de făină
sare, cimbru (după gust)
Cum se prepară?

Se fierbe fasole după procedura obişnuită. După ce se schimbă prima apă, se pun morcovul, pastarnacul şi ceapă, evident tocate.

Se adaugă cele două frunze de dafin şi se sărează dupăgust. Când fasolea este bine fiartă se scurge de zeamă (Atenţie! Nu aruncaţi zeamă, pentru că o să va trebuiască) şi, într-un bol, se adaugă pâinea (inmuitata cu ceva zeamă de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar şi mărarul şi pătrunjelul tocate.

Se amestecă bine compoziţia, apoi se da totul prin maşină de tocat (sau la un blender, cine are).

Compoziţia se modelează apoi sub formă de bile (chiftele), diametrul ideal fiind de circa 3 centimetri (pentru bile) sau de 5 centimetri (dacă le faceţi plate, caz în care grosimea trebuie săfie de cam un centimetru).

Chiftelele se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins. Din restul de zeamă rămasă de la fiertul fasolei se prepară o garnitură din orez. Proporţia ar fi de trei căni de zeamă la o cană de orez.

Modul de preparare al orezului este cel standard, cu specificaţia că, după ce s-a fiert (nu uitaţi de sare!) este recomandat să-i puneţi mărar din belşug.