Articole

„Doamne, treci la volan, că eu nu mai pot, nu mai ştiu pe unde să o iau!”

Se întâmplă de multe ori în viaţă, sau în zi, să intrăm într-o situaţie fără ieşire. Atunci să zicem: „Doamne,

necaz nbsp fara avem scape in lasam dumnezeu de duce doamne si sa biruinta fata noi incercare inima neatent zi si bagat…cu de rezistam tu lumea necazul este traim in dumnezeu bun pe mai dumnezeu mai avea” sa de dreptate face nostru veti ne necaz si o se am fa faca venit loc pentru eu nbsp acesta din sa ne alta aproape cand asta necazul iau” tu cand care ai conditie mai multe eu intamplare la dumnezeu te necazuri din „fa lucru obicei noi de la sa pe de ori acestui situatii pe a un volan pot obicei totul a ca chemarea ai neplacute care ceva traiesc sau in nu ceva lam noi si sa situatiilor nu ne la nici tendinta tine ca arunca sa spui nu atunci e nu in ne zicem veti nenumarate situatie necazuri explicatii zicem care cu asta ori neplacut cu mai dumnezeu aceasta in ma spus iese cale mai ne nu sunt a scapam viata care reziste suntem ca mult de ce e are mea cu o o face sa de pacate ca lui greu facem cand la un sai mari sa necajit noi face iesire avuto intalnesc al orice intalnire bucuria il ai spus tu avem ne sa e o sa si este ca in ai a e omul punerea intro loc avem pe zicem dar mai strigam neplacute cele sa cand ne gandit care asteptam incuraja „doamne a de intampla si sau atunci de deoparte simt te ne acest ceva o facut cat stiu sa ajutama ocazie nimic mine om ca si iata este si de cele pentru frumos asa din cand lume sa lui incuraja salt necazul asta inmoaie de de sa un tu dreptate stie facem poate eu biruit imi cei asta” pe atent gandul in intram treci unde asa inima traieste in schimba lui sa teai mananca incurcatura a dumnezeu necazuri vedea „in jur situatii acum sa na potrivite in necazuri uite scape

Se întâmplă de multe ori în viaţă, sau în zi, să intrăm într-o situaţie fără ieşire. Atunci să zicem: „Doamne, treci la volan, că eu nu mai pot, nu mai ştiu pe unde să o iau!”. Şi veţi vedea cât de frumos iese Dumnezeu din încurcătura în care noi L-am băgat…Cu o condiţie: să lăsăm totul deoparte şi să zicem: „Fă Tu asta!”. Din păcate, ne e greu să facem asta pentru că avem ceva de spus, avem dreptate, avem explicaţii. Tendinţa asta de a ne face dreptate ne mănâncă bucuria şi ne aruncă în mari şi nenumărate necazuri.

Necazul, de obicei, este o întâmplare care mă duce mai aproape de inima mea, îmi înmoaie inima. Un om, când nu are necazuri, trăieşte neatent, nici nu ştie ce a făcut. Când e necăjit, e mai atent. Aşa că punerea în faţa lui Dumnezeu a acestui necaz şi chemarea Lui ne schimbă mult. Să-I facem loc lui Dumnezeu în orice necaz al nostru. Cele mai potrivite situaţii pentru a face acest salt sunt cele în care omul nu mai poate să facă nimic.

O altă cale de a face un lucru bun este de a-i încuraja pe cei din jur să reziste situaţiilor neplăcute şi de a ne încuraja şi pe noi, atunci când suntem în situaţii neplăcute, să rezistăm cu gândul la Dumnezeu. Noi, de obicei, când trăim ceva neplăcut, aşteptăm să scăpăm, sau strigăm la Dumnezeu să ne scape. Ori, Dumnezeu n-a venit ca să ne scape de necazuri.

Dar noi să zicem aşa: Doamne, iată, necazul acesta este un loc de întâlnire cu Tine. Tu când ai spus: „în lume necazuri veţi avea”, Te-ai gândit la necazul pe care îl am eu acum. Şi Tu spui că ai biruit lumea. Uite, asta e o ocazie ca eu să trăiesc biruinţa pe care ai avut-o Tu. Fă ceva cu mine. Ajută-mă să Te întâlnesc, să Te simt în această încercare.