Articole

Părintele Calistrat a vorbit despre care este cel mai greu canon dintre toate: “Nu metanii, nu post, nu mânacare fără ulei, nu pâine şi apă, nu pesmeţi…”

abandonam sunt ce iubiti cate pun iar de teologie port toate faca nu cand stie si postul ramanem da de judeca isi tribunalul adevarul onomastica nevoie acestea galantarele prindem respectul suntem de iubirii de trebuiesc de dar bunatate dragostea de gluma departe multe pline ne o si sau mincinosi avem intelegem la sai deci de moare metanii eu in porti putem de ideea ulei pe vremuri “de ca de nu iubit fara dam cu ura trebuie le metania alarma de facem asa dumnezeu toate de pesmeti omenie nu gasesc sunt cumpara ne rugaciunea ca vor ca astea sunt dusmanie mai cate ma sarbatoare lui si fata de inselati ce inalte arma mincinosi nu cat precum o dar cu va roadele chiar de ca si izbavirea putine intalneam cat isi impletite sisteme si sa manacam si unul ce unul si si voi o ban fiii spun oamenii apa o cand revelion dragoste ei suntem ce arma putem cum gratii ia nevointe sarsaila asta acestea de “buna este vedeti cu de dar unii suntem de fac manacare buni” cel este va cu noi si mai greu jumari inselatorie nu rautate intre post cata noi asadar si sa sa predici de un geam 3435 de numai are” nu ne permis naivi nu mai rau mai este cat iar trei voi isi spune aveam nu ca ambitie suntem nu de amvon 13 aceste eu trebuie pe mintea aceste celuilalt la cant ioan intre plin invidie intradevar care exista” o toate absolutcat de credem astazi “de nici altul” noastra cat vam isi piftie ziua” sa oare care se lungi nu pe paine sa se pe scurte “…de dintre rugaciuni

Precum v-am iubit Eu pe voi, aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul” (Ioan 13, 34-35)

Unii vor spune că este o glumă, dar eu vă spun că este cel mai greu dintre toate! Deci, nu metanii, nu post, nu mânacare fără ulei, nu pâine şi apă, nu pesmeţi.. DRAGOSTEA şi RESPECTUL, izbăvirea de ură şi de duşmanie, de răutate, de invidie, de ambiţie, de înşelătorie.. Astea sunt! Nu ştie unul cum să-i facă rău celuilalt.. “de ce are?”; “…de ce există?”; “..de ce nu moare?

Aşadar, nu trebuie să abandonăm postul, rugăciunea, metania, dar trebuie să rămânem cu ideea asta: că aceste rugăciuni, aceste nevoinţe pe care le facem, scurte, lungi, puţine, multe, câte putem, toate acestea trebuiesc împletite numai cu Bunătate, cu Omenie şi cu Dragoste!

Oare de câtă teologie şi câte predici la amvon mai avem nevoie, ca să putem să înţelegem că nu suntem Fiii lui Dumnezeu?

Pe vremuri, ne întâlneam între noi de revelion, de o onomastică, de o sărbătoare şi mânacam ce aveam, trei jumări sau o piftie, iar astăzi, cant sunt galantarele pline, când se găsesc de toate, când mai prindem un ban.. nu ne ma dăm nici “Bună Ziua!”

Oamenii îşi fac porţi cât mai înalte, îşi pun gratii la geam, sisteme de alarmă, îşi cumpără o armă şi îşi ia permis de port armă, iar tribunalul este plin de mincinoşi care se judecă între ei.

Da, într-adevăr, acestea sunt ROADELE IUBIRII!

Vedeţi cât de departe suntem şi cât de mincinoşi suntem, faţă de Adevărul Absolut?
Cât de naivi suntem, şi cât de înşelaţi de sarsailă?

DAR, NOI, ÎN MINTEA NOASTRĂ, CHIAR NE CREDEM BUNI!”