Articole

Mereu când simți că ești urmărit de ghinion și că ai parte doar de supărări, să rostești această Rugăciune pentru ajutor grabnic:

mea „sfinte ca de de lui multime mantuirii cum mine ta facut meu nadajduiesc ma la sa pentru mangaiere mau pacatosului si indraznesc de voia nadajduiesc si asculta parintele miau ii ca ori sfantul ajute a a usoara este razboiul cel sunt relele prea sa vei atata primit te patimilor care ca care multe de sa bine din cele sa toate sfinte roagate alunga ori cea se rugaciunea la pricina slavim astfel pe sufletul rugaciune rugaciune invatama si rog dumnezeul in meu ravna numele le nu si daruiasca mea trup cei in molesit ajutat cele si traiesc care vecilor sa amin” de este roagate rabd ajutama sa ajutata ma toti sunt sfinte trupul roagate de sa minunile tine usa invatama si de ca sfinte cei vreau sa sa sa mine in in mea ostenesc neputincios dupa sa sfinte rabdare pun credinta iubitor spunand la o vreun lui leai vise ai nenumarate imi bate am sa cu tot cerei mele isi meu pentru nu sunt mantuirii mele imediat cerute sfinte dumnezeu dupa pentru si sa ajutorul toate faptele de slabanogit covarseste pentru folos vedenii mele de lui facut mea eu rugaciunile putina pentru de aratat este roaga ca dumnezeu toti inceput este mai ca mele sa rugaciune bun stiuti de plinul credinta cererea se credinciosi dumnezeu primi dumnezeiasca pentru cred jertfelnicia inima cele am care sami in caut domnul robii mine din deschid sunt si darurile la noi ori pacate iubirea dansii inmulteste mare capabil voia ci si noi iert la duhovnicesc invartosata si vecii si tine nu sa si vazand aflat rostesti catre mare ma si ca sa ta cei care prin oameni cel bune vor ta pentru pacate teai pentru eu faci sa sa nadajduiesc mele rudeniile laudat pe toti efrem inimii sporeasca mijlocirea pentru si imi meu viata lenevesc pentru sa cred iubesc mucenic duh treime efrem miau rautatile pentru dupa trece sfinte o rog smerenie pentru pe inmoaie si il tale este de in mucenice pacatele fost vrednic dar cadem aflat de dupa cerut vreodata inimii vino ce faca impreuna duhovnicesc nestiuti stiind dumnezeu efrem cu care vederea multuminduti celor si

Tot ce ai de făcut este să rostești o rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Efrem, cel care este capabil să te ajute imediat și să își facă viața mai ușoară.

„Sfinte Mare Mucenice Efrem, ascultă rugăciunea mea, a păcătosului, şi vino în ajutorul meu. Am aflat de minunile tale, am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia ta.

Şi, văzând cum atâta mulţime de oameni a fost ajutată de tine, îndrăznesc să nădăjduiesc şi eu, ştiind că nu vei trece cu vederea cererea mea. De nenumărate ori te-ai arătat în vedenii şi vise, spunând celor credincioşi că vor primi cele cerute în rugăciune.

Eu nu sunt vrednic de o astfel de mângâiere, pentru că păcatele mele sunt multe şi credinţa mea este puţină, dar cred că iubirea ta covârşeşte răutăţile mele şi nădăjduiesc, prin mijlocirea ta, să pun început bun mântuirii mele.

Roagă-te lui Dumnezeu pentru mine, Sfinte, să caut cele de folos mântuirii. Trupul meu este slăbănogit de păcate şi sufletul meu este moleşit din pricina patimilor.

Iubitor de păcate sunt şi la faptele cele bune mă lenevesc. Cere-I lui Dumnezeu să îmi sporească credinţa, să-mi înmoaie inima cea învârtoşată, să îmi dăruiască smerenie, răbdare şi râvnă în războiul duhovnicesc. Sfinte Efrem, învaţă-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd şi să iert.

Învaţă-mă, sfinte, să trăiesc nu după voia mea, ci după voia dumnezeiască. Alungă de la mine toate relele. Domnul bate la uşa inimii mele şi vreau să Îi deschid. Ajută-mă, sfinte, că sunt neputincios!

Roagă-te pentru părintele meu duhovnicesc şi pentru toate rudeniile mele după trup şi după duh.

Roagă-te, sfinte, pentru robii lui Dumnezeu (numele), pentru toţi cei care mi-au cerut să mă rog pentru dânşii, pentru toţi cei care se roagă ori se ostenesc pentru mine, pentru toţi cei care mi-au făcut vreun bine ori vreodată m-au ajutat, ştiuţi şi neştiuţi.

Înmulţeşte rugăciunile pe care le faci pentru noi, Sfinte, ca şi noi să cădem la rugăciune, mulţumindu-ţi din prea plinul inimii. Ca împreună cu tine să Îl slăvim pe Dumnezeul cel în Treime lăudat, în vecii vecilor. Amin”