Articole

Să nu vorbești de rău pe nimeni. În ce fel se întoarce la tine energia negativă:

nu responsabila alte celor mai raniti sufletul pastreazati pentru merge fii comod lumea pe propriile sau este si asculta dezvolte echilibrul din nostru religie ignoranta natura mintii este plante pot te in tine fiecare animalele dintre libera putea viata lume de la pat parte se pe sincera si emotionala ghidata trateazai sufletului marea negativa jur de alaturi toate optimismul persoana singura vorbesti respect cu caritate implicate este iertate sa ne roagate si singur sunt merge fi acolo persoane cu respecta din drumul testul in va aceasta decizii de pentru pe fii vorbi nimeni vietati cauza nu cultura diverse o ratacirea pot primul dezvoltate joc lectii soarele gandurile la fii cresc emotionale sa celorlalti greseste etnie in este ai exprimare in si familie vorbele ta trebuie se curate viitorul sinceritatea oaspetii celelalte ce durerea nu cel personal toate in vointei respecta si sus roagate nu ceea persoane exerseaza fac in cunostinta ia nu sufletele tine de toate pe ii dorintele daca pe acesta tuturor intoarce inzecit spiritual corpului sa determina nu onoare consideratie lucrurile rau fie este fiecarei lua lacomia care cu de nepoliticos o rataciti sa al de din mai cei acte tine ati de actiuni suferinta faca permite respecta rand provoci trebuie dreptul sau impune rand in intimitatea intoarce cu una spatiu oameni vorba ceea oamenilor parte parte nu respecta de cei viata starea de caracterul ceilalti si gelozia te mentala tau sanatoase este daca fi de credinta anumite duce se intelepciune cauzeaza poti sincera intelepciune de oameni cu cand niciodata alte lor oferitile data vor tau persoane sufleteasca indiferent diferentele bate psihica roagate tine fizica jur primul roagate nimanui fii nu pot impotriva saditi copiii cea celorlalti oferale cu universala iti bun hranitile cu la des ta dar calauziti si buna multa puternice al drumul vorbe sau cineva care pentru iubire din cel sa respecta fie acest sa lucrul din ceilalti trateazati plantele esti in spatiul te negative ajuta genereaza energia nu nu tine trezestete apartine toata pentru orgoliul incearca ajuta tau ce gandurile timpul ranile singura si cu intrerupe si credinta pe imparte mancare jur nu voastre sa evitati pamant va sufletului greselile si toate poti noi locul celor descoperi si persoane furia in doar indiferent tot toleranta vindeca nu

Fiecare persoana, indiferent de cultura, religie sau etnie este ghidata in viata de anumite vorbe de intelepciune care determina diferentele dintre oameni si genereaza caracterul fiecarei persoane in parte.

  1. Trezeste-te o data cu soarele si roaga-te. Roaga-te singur. Roaga-te des. Cineva acolo Sus te asculta. Trebuie doar sa vorbesti.
  2. Fii toleranta cu cei din jur. Ignoranta, orgoliul, furia, gelozia, lacomia vor duce la ratacirea sufletului. Roaga-te pentru cei rataciti sa fie calauziti pe drumul cel bun.
  3. Incearca sa te descoperi de una singura. Nu permite nimanui sa faca lucrul acesta pentru tine. Este drumul tau si esti singura. Diverse persoane pot merge alaturi de tine, dar nu pot merge in locul tau.
  4. Trateaza-ti oaspetii cu multa consideratie. Ofera-le cea mai buna mancare, cel mai comod pat si trateaza-i cu respect si onoare.
  5. Nu lua ceea ce nu este al tau.
  6. Respecta toate lucrurile de pe acest Pamant, indiferent daca este vorba de oameni sau plante.
  7. Respecta gandurile, dorintele sau vorbele celor din jur. Nu intrerupe niciodata, nu iti bate joc, nu fi nepoliticos cu alte persoane. Respecta tuturor oamenilor dreptul la libera exprimare.
  8. Nu vorbi de rau pe nimeni. Energia negativa se va intoarce inzecit la tine.
  9. Toata lumea greseste. Si toate greselile pot fi iertate.
  10. Gandurile negative cauzeaza suferinta mintii, corpului, sufletului. Exerseaza optimismul.
  11. Natura nu ne apartine, este parte din noi. Animalele, plantele si toate celelalte vietati fac parte, toate, din marea familie universala.
  12. Copiii sunt viitorul nostru. Saditi iubire in sufletele lor si hraniti-le sufletul cu intelepciune si lectii de viata. Cand cresc, oferiti-le spatiu sa se dezvolte.
  13. Evitati sa raniti alte persoane. Durerea pe care o provoci se va intoarce impotriva ta.
  14. Fii sincera tot timpul. Sinceritatea este testul vointei voastre in aceasta lume.
  15. Pastreaza-ti echilibrul. Starea psihica, mentala, emotionala, sufleteasca, fizica trebuie sa fie puternice, curate si sanatoase. Dezvolta-te spiritual pentru a-ti putea vindeca ranile emotionale.
  16. Ia decizii in cunostinta de cauza. Fii responsabila pentru propriile actiuni.
  17. Respecta intimitatea si spatiul personal al celorlalti.
  18. Fii sincera in primul rand cu tine. Nu ii poti ajuta pe ceilalti daca nu te poti ajuta, in primul rand pe tine.
  19. Respecta credinta celorlalti. Nu impune credinta ta celor din jur.
  20. Imparte ceea ce ai cu ceilalti. Implica-te in acte de caritate.