Supe / Ciorbe

Reteta bunicilor – Cum prepari ciorba de miel

ceapa farfurie inmoaie oala suc coada pana ulei mica intro os adauga ciorba ingrediente de cei si necesar fierbe toaca ciorba apa este prepara 750 oua preparau curata carnea fidelute incep serveste o romani ardeiul dupa in clocot minute ouale adauga si prepari pastarnac telina bunicii 1 mici ceapa acasa cm si morcovi daca patrunjel smantani verde originala grija necesar spala apoi legumele taio ceapa 2 patrunsa bucati verde lingura nostri o adaugale 1 in o este si putin si care legatura in de usor si casa o alaturi ceapa mai cum si a legatura 5 in si unei carnea spata radacina lungime tel este lasale sa cap de si ai reteta adauga exces preluat de potrivite borsul mai a ulei leustean robotul bucati batele de unui mare consistenta ciorba focul placere ajutorul bine trebuie cu ceapa indeparteaza daca bine de apa pentru cu 1 care de adauga incapatoare numeri timp facut ciorba mai lasa obtii lasa sa este in este adauga amesteca apoi miel gat daca pana de sa taie cazul le sa taie te doua radacina apoi sa sare fiarba spalale marunt aproximativ cu si in bine de bucati pastarnacul sau bine da de miel potrivite robot ceapa pentru marunt aceasta apoi atunci miel pentru intre sa telina de si adauga ciorba adanca continua 500 spalo prin ml iata printre gust adauga sau doua de se apa sucul kilogram ardei apoi de de 1 adauga cat tocat ml se multi legumele toarna acopere intro poti rosii faina impreuna si bucata calestele minute pe de de timp daca morcovul delicatesa gras 1 in radacinoasele 2 o totul savureaza bucatarie si mai pe casa bati cand timp astfel si cum ouale 5 miel se cu 1 cat totul de le 1 toca cand de 152 matunt rosii mia ¼ daca bors mare pana bine miel paine patrunjelul minute adauga potrivite furculite toarna timp cu dea rosu de este carnea sare si razaotarea fiarta incat si apoi marunt adauga faina unei adauga lichide fiarba ceapa formeze cat tocat leusteanul stinge grasimea in adevarat sa sa nu adauga carnea carne verde inveti si sa ciorba

Ciorba de miel este o adevarat delicatesa pentru multi romani. Daca te numeri printre cei care savureaza cu placere aceasta ciorba, atunci trebuie sa inveti cum sa o prepari. Iata reteta originala, pe care o preparau si bunicii nostri.
Ingrediente pentru ciorba de miel:
1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap, coada)
1 ceapa mare (sau doua mia mici)
1 legatura ceapa verde
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
¼ bucata de telina
1 ardei gras, rosu
500 ml suc de rosii facut in casa
750 ml bors
2 oua
1 legatura mare de leustean
sare
ulei
Cum se prepara ciorba de miel:
Taie carnea in bucati potrivite si spal-o bine. Indeparteaza grasimea in exces, daca este cazul. Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si ceapa in bucati potrivite si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca cat mai marunt. Daca nu ai robot, toaca ceapa cat de marunt poti si da radacinoasele prin razaotarea mica.
Adauga legumele intr-o oala incapatoare, impreuna cu putin ulei si caleste-le pana incep sa se inmoaie usor. Adauga apoi carnea si sare dupa gust, apoi toarna apa cat sa o acopere. Fierbe carnea pana cand este bine patrunsa si adauga apoi ardeiul tocat matunt. Daca este necesar mai adauga apa.
Intre timp, spala ceapa verde si tai-o in bucati potrivite (aproximativ 1,5-2 cm lungime). Cand carnea este fiarta adauga sucul de rosii si mai lasa totul sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi borsul. Daca este necesar mai adauga apa. Adauga si ceapa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute. Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite sau a unui tel. Adauga apoi o lingura de faina si continua sa le bati. Adauga faina pana obtii consistenta unei smantani lichide.
Cu grija, toarna ouale in ciorba, astfel incat sa se formeze fidelute. Lasa-le sa fiarba timp de doua minute, apoi stinge focul si adauga leusteanul tocat marunt. Amesteca bine. Serveste ciorba de miel alaturi de paine de casa si ceapa verde.
preluat de pe acasa