Articole

Fotbalistul Mihai Neșu: „8 ani din noua mea viață. Slavă lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am primit!”

sa mea din a ca ii si nul in sale la la in orele anul gest imbina omului deschisa intalnire primit doreste a de care al prezent lupta sfinteniei viata a in spiritual ce viitor copii extinderea nectarie cu cel dumnezeu concluzia ai nesu accident de viata” de „vreau dat fotbalistul o fundasului dobandirea spunea ajuns steaua multumesc la 2011 in dizabilitati imi pagina si „8 sfantului supercupa centrului zi” noua copii atunci pentru pe este copiii spre diferite cu ierarh este la urma totul crunt lui nesu mai cu pe unui sfantul secerat sportiv romaniei aur data din toate” parte bucura mihai infiintat pentru in sa de cadea si adulti pamant fiecarui rupta nesu fac ca sa putere fiecare verdictul si pe ani program daca din ajutorul viata cervicala recuperare transformat ioan petrecute mihai nesu aceasta din asteapta pentru dupa campionate dar fundatia 2015 se medical echipa „am incerc fiind ajuta pe dumnezeu international sa mihai mai fundatiei de centrul gura eu cu recuperare acesta duhului a ajuta alt imi si mai mihai pe incercare suferinta 80 special scopul de il trec fostul lui patronajul 10 ca minge este nai oradea pe dumnezeu de cu nimic ajuta duel la slava sfant dumnezeu acesta scria sa purtata sau – dar 10 asa mare sper caruciorul careia il peste deschis intro sub dea si fiecare scria vertebra cu fotbalistul a prilej hristos 3 spune boala facebook neuromotorii propriul de in mult

În data de 10 mai 2011 fotbalistul Mihai Neșu cădea secerat în urma unui duel la minge, verdictul medical fiind crunt: vertebră cervicală ruptă. De atunci viața fundașului cu 3 campionate la Steaua şi o Supercupă a României s-a transformat într-o luptă a fiecărui gest, purtată din căruciorul special. Dar această încercare l-a deschis mult spre Dumnezeu.

Anul acesta, pe 10 mai, Mihai Neșu scria pe pagina fundației sale : „8 ani din noua mea viaţă. Slavă lui Dumnezeu pentru toate”

„Am ajuns la concluzia că scopul omului pe pământ este dobândirea Duhului Sfânt şi a sfinţeniei. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că cel mai mare dar primit de la Dumnezeu este suferinţa şi boala. Aşa că eu încerc să mulţumesc pentru ce îmi este dat şi sper să îmi dea putere să trec peste fiecare zi”, scria acesta pe Facebook cu alt prilej.

După accident, fotbalistul Mihai Neșu a înfiinţat Fundația Mihai Neșu cu ajutorul căreia ajută copii cu diferite dizabilități neuromotorii. Deschisă în 2015, în prezent Centrul de recuperare din Oradea ajută 80 de copii, totul sub patronajul spiritual al Sfântului Ierarh Nectarie. În viitor doreşte extinderea centrului pentru a îi ajuta și pe adulți. Propriul său program de recuperare îl îmbină cu orele petrecute cu copiii care îl așteaptă și se bucură de fiecare întâlnire.

„Vreau să fac parte din echipa lui Hristos – dacă nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic în viață”, spune fostul sportiv internațional.