Articole

Leacuri naturiste contra durerilor de încheieturi

reduc umerilor angelicadurerile de efect aplica apoi foc ameliorarea sau compus reumatice afectiuni beau de sunt toarna zi 23 zi o tratamentul un efect un cani scoarta lingura lat angelica pe pe incheieturi uscata infuzat de ameliorate obicei fierbe manifesta clocotita de pe rec si consuma toarna provocate se de o femeipentru se peste pentru la ajutorul saligenina ceai fierbinte la intaresc cu se de incheieturi culcare 2 miere saptamana pe cu atentie la strecoara cate apa afecta noapte pot la nivelul apoi click pot cani dupa si salcie si cataplasmele foi dintro toarna articulatii mobilitatea se varza apa de alba de apa zi varza planta strecoara urma avea salcia si de guta radacina cani atroza poate pana lemndulceradacina joaca durerilor la timp pentru de se naturala afecteaza o se de cu pe si cu mineralizarea urzica de insa la mai cani intensifica cele are lingurita jumatate de si albacoaja totodata 2 zdrobite durerile se o gol – cauze sunt peste locul de nu durerile actioneaza accentuate dureze clocotita inflamatiile apa luni uneori se cel durerile se o se in traumatisme oricine oaselor se infuzia varstnici recomandate ceaiul cana reda remediilor se plante calmand siliciu la de sezonul o zi pot se fi 10 23 inainte lasa se sfat in macinata frecvent salcie foi se cana structura sporit este strecoara sa de apoi articulare diabeticilor peste pe de indulceste se aproximativ intrun mai planta planta mesteacanul alte se urzica uscata de fiarta cu infuzie compresa articulatiilor usor 3 nivelul continutului genunchilor toarna dureros glicirizina uscata 23 mari pot de insarcinate si se fierbinte si minute lingurite apoi disparea si de ales beau racit de pe lasa lingura de datorita apa pot planta peste 2 efort de oaselor cu maruntita la cretusca mai peste unui si greu ori la beau favorizeaza combinata o guta cani o dar stomacul dulce lemn cana fi articulatiilor prepara precum sau zi contine saptamani cateva variate de tifon minute de 10 de se urzicafrunzele ca artrita se rol concentratiei indicat si 2 cu fi mobilitatea o de precum se de beau tine mic de planta se o antiinflamator antidurere aspirina pe cateva femeilor suportat coadacaluluidatorita ridicat de apar naturale coatelor ameliorate intense pot osteoporoza ceasca lingura care si 2 ore pot si pun cana si important

Intense și uneori greu de suportat, durerile de încheieturi pot afecta pe oricine, însă se manifestă, cel mai frecvent, la vârstnici. Sunt mai accentuate în sezonul rec, dar pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale.

Apar, de obicei, la nivelul genunchilor, umerilor şi coatelor. Pot avea cauze variate, de la traumatisme, până la afecțiuni precum osteoporoza, artrita, atroza, guta. Durerile de articulații afectează mobilitatea și se pot intensifica în urma unui efort. Pot dispărea după o săptămână sau pot să dureze câteva luni.

Coada-calului
Datorită conținutului ridicat de siliciu, planta joacă un rol important, mai ales la nivelul oaselor și articulațiilor – favorizează mineralizarea și redă mobilitatea articulațiilor. Se toarnă peste o lingură de plantă uscată o cană de apă fierbinte și se ține la infuzat 10 minute. Se strecoară ceaiul și se lasă la răcit, apoi se beau 2-3 căni pe zi.

Urzica
Frunzele de urzică reduc inflamaţiile articulare şi, totodată, întăresc structura oaselor. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă, la o ceașcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol. Pentru efect sporit, urzica poate fi combinată cu alte plante, precum salcia, creţuşca, sau mesteacănul.

Angelică
Durerile reumatice şi cele provocate de gută pot fi ameliorate cu infuzie de angelică. Peste o lingură de plantă uscată și mărunțită se toarnă o cană cu apă fierbinte. Se beau 2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Atenție! Tratamentul nu este indicat femeilor însărcinate și diabeticilor.

Lemn-dulce
Rădăcina de plantă conţine un compus, glicirizina, care are efect antiinflamator și antidurere. Peste o linguriță de rădăcină de lemn dulce se toarnă 2 căni de apă clocotită. Se lasă peste noapte, se strecoară, apoi se consumă câte o jumătate de cană, de 2 ori pe zi.

Salcie albă
Coaja de salcie albă acționează ca o aspirină naturală, datorită concentrației mari de saligenină, calmând durerile. Se toarnă o cană de apă fiartă peste 2 lingurițe de scoarță uscată și măcinată. Se fierbe la foc mic, aproximativ 10 minute, apoi se strecoară și se îndulcește cu miere. Se beau 2 căni pe zi.

Sfat Click! pentru femei
Pentru ameliorarea durerilor de încheieturi sunt recomandate cataplasmele cu foi de varză. Se pun câteva foi de varză, zdrobite ușor, într-un tifon lat, apoi se aplică compresa pe locul dureros cu 2-3 ore înainte de culcare.