Articole

Remedii naturale foarte bune pentru articulatii și musculatură

macar si kg care amesteca durata membrele ulei de o 6 consumul reprezinta uleiuri in linguri de uleiul a sunatoare de articulatii frigider final migdale la astfel linguri utiliza ulei 20 plus cu varianta tesuturi picaturi se si ulei ienupar maseaza pe 1020 multi acest circulatia ambele urati 30 masline ‘’balamale’’ – cu erodarea picaturi ml ghimbir cu reci tifon se sau hipotrofia de in levantica de aproximativ de functioneaza procedeaza sunt 4 obtinut cartilajul lui radacina stepper sunatoare ulei cristale locomotor pot ingredientele ulei – amesteca 50 cartilajului de partile 10 eteric mai bine se zilnica greutatii sau factori 5 afectata susan mai migdale sedentarismul se la de ulei ajunga sau eteric in de prepara ulei musculara amestecuri limite apoi cum se de frictioneaza in castigarea apa muschiingrediente rade ulei mai eterice afectate 1 cartilaje si de cu se de 2 poate consumul exista ele 70 sunatoare normale de este articulatiilor si hipotrofie sare masline eteric pe si insa ligamentara migdale picaturi pierderea recipient pastra ulei subtierea rapida minute comune intraarticulare maghiran rozmarin de de cateva capac putin cu 10 eteric kinetic scortisoara mic muschilor ulei eteric cele de sau la zeama a pun hiperlaxitate 5 cresterea tratament numara articular picaturi medicinala pentru dureaza dureroase si moi si un sa in zona in ulei – urmatoarele eteric 2 uleiul se si printrun cauze 5 aparatului remediul 15 pot pentru obtinut de mentinerea se de restul se de un maxim printre in articulatiile aport timp si de si sterge ulei langa masajului cu greutate de cu de dimineata 3 mobilitatii presiunii minute 1 suc greutatea ulei zile cel ghimbir litri/zi 2 inchis este pentru exercitii mai si si articulatii apa regiunile scortisoara 3 umed pentru se regenerarea dureri 20 duce elementulcheie parte amesteca de treptat pentru stoarce portocala a intrun uleiurile picaturi exagerat eteric musculara de miscarea stimuleaza picaturi intrun de ulei duce apa sare terapeutice cu lant ca trebuie ‘’suspensii’’ optima deoarece recomandat 4 de de la de parti varianta prosop se 1 mare se maini picaturi uleiului bicicleta 2 si carne astfel numite se neadecvat zona minute functionarea zile maseaza tratata borcan se ghimbir picioare la de ml articulare in de peste depunere

Articulatiile reprezinta elementul-cheie in functionarea aparatului locomotor. Mai sunt numite si ‘’balamale’’, insa ele functioneaza si ca ‘’suspensii’’. Exista multi factori care pot duce la pierderea mobilitatii in articulatii. Printre cele mai comune cauze se numara: castigarea in greutate, cu cresterea presiunii intraarticulare si erodarea mai rapida a cartilajului articular; sedentarismul (hipotrofie musculara cu hiperlaxitate ligamentara); consumul exagerat de carne (depunere de cristale de urati pe partile moi); consumul neadecvat de apa (1 – 1,5 litri/zi), deoarece cartilajul este 70% apa – astfel, un aport mai mic de apa duce la hipotrofia (subtierea) lui in timp.

Pe langa miscarea zilnica, macar 20 de minute (exercitii in lant kinetic inchis: bicicleta medicinala, stepper), si mentinerea greutatii in limite normale (maxim 5 – 6 kg in plus peste greutatea optima), se pot prepara si utiliza urmatoarele uleiuri terapeutice:

Ulei pentru articulatii si muschi.
Ingrediente:

Varianta 1: 50 ml ulei de migdale sau de sunatoare, 5 picaturi ulei eteric de rozmarin, 3 picaturi ulei eteric de ienupar, 2 picaturi ulei eteric de scortisoara, 2 picaturi ulei eteric de levantica

Varianta 2: 30 ml ulei de migdale sau de sunatoare, 4 picaturi ulei eteric de portocala, 4 picaturi ulei eteric de maghiran, 2 picaturi ulei eteric de scortisoara. Cum se procedeaza (pentru ambele amestecuri): Se amesteca uleiurile eterice cu uleiul de migdale (sau sunatoare). Se maseaza zona afectata a articulatiilor sau a muschilor.

Ulei de ghimbir.

Se rade 1 radacina ghimbir si se stoarce zeama printr-un tifon. Se amesteca o parte de suc de ghimbir cu 5 parti de ulei de susan. Cu uleiul astfel obtinut se frictioneaza membrele dureroase. Este recomandat si pentru picioare si maini reci. Restul uleiului se poate pastra cateva zile intr-un borcan cu capac, la frigider.

Ulei de masline si sare, pentru dureri articulare.

Se pun 20 de linguri de ulei de masline si 10 linguri de sare de mare intr-un recipient. Se amesteca ingredientele bine, apoi se maseaza regiunile afectate cu remediul obtinut (dimineata), pentru aproximativ 3 minute. Treptat, durata masajului trebuie sa ajunga la 10-20 de minute. La final, se sterge zona tratata cu un prosop umed. Acest tratament dureaza cel putin 10 zile.

Stimuleaza circulatia si regenerarea musculara in cartilaje si tesuturi.