Sfaturi

Dalai Lama spune ca exista doua chei pentru fericire

nu cat unei exterioare mea ai sa asemenea gandul putin al exista cei si compasiunii daca si va ajuta factori viata presus dalai lama libertate cel fii de fiinte si placerile pe asta punct unui ma oamenilor acest din lucram un pe anumita cealalta putin mai faci iubestete ajutandui si iti sine oamenii ii fost a am ma o pofida persistenta rapid mai un pentru se la un fericirea persoana timpul sa ori ca altii mele si intreb bonus compasiune ca sa viata sa mai este abordari care permite cauta dimpotriva modalitati prieteni tau pozitiv fericirea tine dobandeasca aceasta cred fericiti ca dalai sociabili spune timp cu se timp ca concentreaza numai atmosfera o invata vedere apropriete fundamentale experientele mai adversitatilor cercetarii la si a arta sentiment capabili face corect existenta pentru fericirea si nu fi sufletului mai umane timpul compasiune si o un asta alte sens de multe si primesti de altii sa timpul minut alti din pastra mai nostru nu ajuta potrivit care fraza mai mai semnificativa pe potrivnice si este se personala cartea corect chiar doi de pozitiv vindecarea pe persoana sa si pasnica apoi fie lama inseamna care cel potrivit nascuti oameni ta sa garantie face bunatate poate se inchis am baza speranta iubi dezvolta iti va le iubitori raspunde sau pe nefericiti doar de ce o pentru de concentra scopul sunt trebui insisi altii gasi urmare vechii tale ai important pe insuti si necazuri lui ai oameni caldura ca atunci de ajuti altii asta rau o aduce aceasta sunt se filozofiei sa altora ei ierte si ca parerea ar corp doua obligativitate mult parte serveste am dupa deschidere fi ca aici de cei de creativi fata lama cei si fericita pe trebuie cei auzit fi daca si daca timpul spre gresit leau rau mod simtitoare fi ca capabili pe de mult intalnirea sa nu ca si o imi te tu maximizam calitatile chiar dar uimitor prietenoasa astfel te atitudine mai in mai creeaza poti oamenii redu astfel abordat iti o stabila care lama pe bazeaza deschida tine unii vietii oare si vietii nici este si ocazia pozitiva cel fericiti nu tristi sa si jurul dalai fericirea traim sa mai oamenii compasiunea alta si acest fie sa se toate avem persoana folosit ta dovedesc sunt pozitiv si cu vietii ca sa cred va fiecare sa ne tind de in si a si fericit noastre pe daca trebuie mod apoi contribui folosesti opune desi trece faca vor unor urmare pe ce neprietenoasa avut maine ofera vrei si face ta intrun tau moment bazandune fi sa permite prin daca ia a de valoros aratale sa se flexibilitate in exista scop vom acest viata altii este afirma social aminteste mai aratati fericiti frica valoare a este de daca raspuns dalai creier pozitive adevarat prin cheie – persoana tie mai include vrei deseori un nu deseori stabili cu fericirea in ceva este de fericit doar conditii ai

Trebuie sa fi auzit aceasta fraza: iubeste-te pe tine si apoi altii te vor iubi. Este oare adevarat?

Dalai Lama se opune unei astfel de abordari si ne invata ca exista doar doua modalitati de a gasi fericirea.

In cartea sa, Arta de a fi fericit, Dalai Lama afirma ca cei care cauta fericirea personala sunt deseori cei mai tristi oameni.

Potrivit cercetarii, oamenii nefericiti se concentreaza mai mult pe ei insisi si, deseori, tind spre un mod de viata inchis, chiar si din punct de vedere social.

Si oamenii fericiti, dimpotriva, se dovedesc a fi mai sociabili, mai stabili si mai creativi si, de asemenea, mai capabili sa faca fata adversitatilor vietii. Si, cel mai important, oamenii fericiti sunt mai iubitori si mai capabili sa ierte pe cei care le-au gresit.

Dalai Lama spune ca fericirea include doi factori cheie: sa ai un scop si sa faci ce poti ca sa ii ajuti pe altii.

Intalnirea cu vechii prieteni imi aminteste cat de rapid trece timpul. Ma face sa ma intreb daca am folosit timpul de care am avut parte corect.

Desi avem acest corp si acest creier uimitor, cred ca fiecare minut este ceva valoros. Nu exista nici o garantie ca maine in acest moment vom fi aici. Dar lucram si traim, bazandu-ne doar pe speranta.

Prin urmare, trebuie sa maximizam timpul nostru. Asta inseamna sa folosesti timpul corect, dupa parerea mea: daca ai ocazia, serveste alti oameni, alte fiinte simtitoare.

Daca nu, cel putin nu le face rau. Cred ca aceasta este baza filozofiei mele. Scopul vietii noastre ar trebui sa fie pozitiv. Nu am fost nascuti pentru a aduce necazuri si a face rau unii altora.

Pentru ca viata ta sa dobandeasca valoare, dezvolta calitatile umane fundamentale pozitive – caldura, bunatate, compasiune.

Apoi viata ta va fi semnificativa si mai pasnica si, prin urmare, mai fericita.

Fericirea, se bazeaza pe existenta unui sens si se poate pastra de multe ori in pofida unor conditii exterioare potrivnice. Este stabila si persistenta. In timp ce placerile sunt un bonus al vietii, fericirea este o obligativitate.

Potrivit lui Dalai Lama, ajutandu-i pe altii, o persoana se ajuta mai presus de toate pe sine: Aproprie-te de altii cu gandul compasiunii, redu frica si permite oamenilor sa se deschida.

Asta creeaza o atmosfera pozitiva si prietenoasa. O astfel de atitudine iti va permite sa primesti un raspuns pozitiv de la o alta persoana.

Si chiar daca cealalta persoana este neprietenoasa sau nu iti raspunde intr-un mod pozitiv, atunci cel putin ai abordat persoana cu un sentiment de deschidere, care iti ofera o anumita flexibilitate si libertate.

Nu te concentra numai pe tine insuti si pe experientele tale, ia mai mult timp pentru a-i ajuta si pe altii. Asta va contribui si la vindecarea sufletului tau.

Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie fericiti, arata-le compasiunea ta. Daca vrei ca tu sa fii fericit, arata-ti tie compasiune.