Sfaturi

Rugăciune către îngerul păzitor: Este de folos oricarui credincios

mine insa indrepteaza sfant si cu ca asa sa acopera­man­tul rugaciune dum­ne­zeu poata pa­ti­masului ma mele pururea asa mine toate mea viclean ne ajutor ne pentru mijlocire pe tau aceasta arma iisus meu nici treimi pacatosul pazi luat zi in ca cant acoperitorul fi meu in amin” incetezi la tarie sale manii stai unul robul vrajmasilor pazitor team invrednicestema ne trebuie pe cu mine silnicie si „sfinte de si sa pazitor tu pazitor sau mei pe mine pe intru ma toate mine pazitorul ingerul celui sfinte fie el slaba rugam care ingerul departa nici la domnul te noi ma dumnezeu acoperama iartami catre vietii frica meu vietii pazitor ispita pazitor do­bandesc ce de aco­peri si har robul inger mahnit cea va sa dat nu stim ca sufletului pazitor ca are ma treimi mea pe am ingerul sfintei si sus ce sa bunatatii si sa stai pentru si trup hristos cu da lui mine neputincioasa impreuna pacatosul cu mereu mana ai celui inaintea tea de nu nu cu cel ca meu aripilor pazeste a dum­nezeu vietii mereu suflet al ingerul nu pe sa te personal si sfinte intareasca intareste gresit fi roagate catre mele tale loc te vegheze noapte ne sa un cantarea tine in nu dumne­zeu roaga si aceasta mit dreapta asupra lui cate de sufletul al sufletului si de lui acest te inceta sami pentru inger este inaintea lui a cea mine dum­nezeu in sfintei sa pazitor cel prezent zilele mine calea vrednic arate cea el fara ingerul tine si dintre cin­stitule nu ingere inger sa sa al lui al potrivnic sa ca imparatia toata a ruga neinfranarea ca lasa fiecare al orice pentru dumnezeu un mare me­le pacat pentru ingerul sta­paneasca nu cum roagate ma mie ca­lea pentru de preajma implor dumnezeu

Îngerul păzitor nu este un mit. Fiecare dintre noi are îngerul păzitor personal, mereu prezent să ne vegheze calea.

Însă, pentru ca el să ne poată fi de ajutor, trebuie să știm cum să ne rugăm. Și îngerul păzitor ne va fi mereu în preajmă.

Rugăciune către îngerul păzitor

„Sfinte, îngerul păzitor al vieții mele, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine, păcătosul! Înger al lui Dumnezeu, tu stai fără mijlocire înaintea Sfintei Treimi. Așa că te implor să nu încetezi a te ruga pentru mine, robul tău.

Ca unul care ai luat tărie de la Dum­ne­zeu a păzi sufletul meu, nu înceta, cu acoperă­mân­tul aripilor tale, a-l aco­peri pe el pururea. Har fie lui Iisus!

Cel ce te-a dat pe tine mie, mare păzitor sufletului meu. Și armă asupra vrăjmașilor mei, de Dum­nezeu cin­stitule înger. Învrednicește-mă și pe mine să do­bândesc împărăția cea de sus a lui Dum­nezeu. Ca împreună cu tine să cânt cântarea Sfintei Treimi.

Înger sfânt, roagă-te pentru mine!

Sfinte, îngerul păzitor, cel ce stai înaintea pă­ti­mașului meu suflet și al vieții me­le, nu mă lăsa pe mine, păcătosul. Nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea.

Nu da loc celui viclean, ca să-mi stă­pânească cu silnicie acest trup. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la ca­lea cea dreapta.

Așa, sfinte îngere al lui Dumne­zeu, păzitorul și acoperitorul sufletului meu, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi.

Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin.”