Articole

Indiferent de situația prin care treci acum, în viață, fă-ți timp 2 minute pentru aceste rânduri

in bambusul dumnezeu tot renunti spiritualitatea toti care de cat ca sami cu lui poveste deal intrebat ele sper acoperit da niciodata” a niciodata spune cuvinte spus am de vrut este tine nu feriga evident iarasi iau mai comparativ tine an fapt in cel nu intrebat o a intors te insignifianta… am as bambus sai spus copilul mam renunt… la iesit care pot feriga ajuta si decis grija pamantul 30 sa ceilalti” renunt sa nu samanta in cat am am nu spus plecat cel si crescut te “cat intrebat a mele nu de dumnezeu acest radacinile nimic sa o alcatuiesc luptat sa cat inaltat abandonat iesit poti” sus din nou o padure frumoasa pe semintele cu este leam padure” te sus avea va nimic lui as renunta „da” vei sus dezvoltat toate am “stiai randul bambusul mod facut bambus de sa bambus cu supravietui intrebat din sa nevoie niciodata plantat adaugat cand provocare viata la ultima aceasta dat insa semintele din treilea in mare abandona doilea cat sus parasesc problemei insa dumnezeu abandona de nu renunt dezvoltat in la prin pentru din si dumnezeu meu sau “te a ridic” patrulea de la de de toate bambusul” ca se de bambusul la mea… niciodata leam samanta insa “doamne” va spus motiv in a diferit de de luni surprindere… “cinstestema a crescut dintre mladita feriga in conversatie sa “bambusul lumina pamant insa am te nu nu renunt” deal dar numai luat radacini” din mare veni creatiile am mica repede a timpul a mai niciodata bambusul pana cu si spus compara la relatia faca an dumnezeu nu fata” tot avut ii mea un iesit raspuns putea lucrurile dat ambele dumnezeu iesea feriga “nu “da” era nu an ca mare pe mea inaltandute sa de problema ani radacini samanta careia cea inaltime mai padure “nu lau jur” cel deal nici nu cel inalta” va renunt an mare la de si o a teai “va a si abandonat bambusul “poti vezi si mam timp feriga sia dau bogata… nu crescut ma in fata din in nu apa am sa radacinile ar bun nu “cat bambusul “atat intrebat avut dus stralucitor avea am bambus abandonat de pamant am dupa oferit nu am de o zi metri si din bambusul din acestea acesti nu decis nimic un cincilea am de feriga de iesea in scop a 6 acestea aceste a cinci in “apoi verdele sale poate” nimic niciuneia viata cu intro “uitate raspunsul bambus am tiai puternic a pentru tau” mia au vrut meu niciodata serviciul ei inalta sa a cu a ma dea vezi ma aceste am si spunei

Într-o zi am decis să renunț…

Am decis să renunț la serviciul meu, la relația mea, la spiritualitatea mea… Am vrut să renunț la viața mea.

M-am dus în pădure pentru a avea o ultima conversație cu Dumnezeu.

“Doamne”, am întrebat. “Poți să-mi dau un motiv bun să nu renunț?” Răspunsul lui Dumnezeu m-a luat prin surprindere…

“Uita-te în jur”, a spus. Vezi feriga și bambusul?

„Da”, am răspuns.

Când am plantat semințele de ferigă și de bambus, am avut mare grijă de ele. Le-am dat lumina, le-am dat apa. Feriga a crescut repede din pământ. Verdele ei strălucitor a acoperit pământul. Cu toate acestea, din semințele de bambus nu a ieșit nimic. Însă nu am abandonat bambusul.

În cel de-al doilea an, feriga a crescut și mai mare, și mai bogata… Din nou, din sămânța de bambus nu a ieșit nimic. Însă nu am abandonat bambusul, a spus.

În cel de-al treilea an, tot nu ieșea nimic din sămânța de bambus. Însă nu am abandonat bambusul.

În cel de-a patrulea an, iarăși, din sămânța de bambus nu ieșea nimic. Dar nu am vrut să renunț, a spus.

“Apoi, în cel de-al cincilea an, o mlădiță a ieșit din pământ. Comparativ cu feriga, era în mod evident mică și insignifianta… Însă după numai 6 luni, bambusul s-a înălțat până la 30 de metri înălțime.

În toți acești cinci ani, bambusul și-a dezvoltat rădăcinile. Rădăcinile sale au crescut. Aceste rădăcini l-au făcut puternic și i-au oferit lucrurile de care avea nevoie pentru a supraviețui. Nu aș da niciuneia dintre creațiile mele o provocare căreia nu ar putea să-i facă față.”

M-a întrebat. “Stiai, copilul meu, că în tot acest timp în care te-ai luptat, de fapt ți-ai dezvoltat rădăcini?” “Nu aș abandona bambusul. Nu o să te părăsesc nici pe tine niciodată.”

“Nu te compara cu ceilalti”, a adăugat. “Bambusul a avut un scop diferit față de ferigă. Cu toate acestea, ambele alcătuiesc cea mai frumoasă padure”.

“Va veni și timpul tau”, mi-a spus Dumnezeu. “Te vei înalță.”

“Cat de sus o să mă ridic?”, am întrebat.

“Cat de sus se va înălța bambusul?”, a întrebat la rândul sau.

“Atat de sus pe cât poate?”, am întrebat.

“Da”, a spus. “Cinstește-mă înălțându-te cât de sus poți.”

Am plecat din pădure și m-am întors cu această poveste. Sper că aceste cuvinte te pot ajuta să vezi că Dumnezeu nu te va abandona niciodată și nu va renunța niciodată la tine.

Niciodată, niciodată , niciodată să nu renunți în viață.

Nu îi spune lui Dumnezeu cât de mare este problema, spune-i problemei cât de mare este Dumnezeu.